CHAKRELE, BIOCÂMPURILE ȘI LEGĂTURA LOR CU AFECȚIUNILE CORPULUI UMAN

Fizica cuantică, mai mult decât orice altă disciplină, ne-a avansat certitudinea existenței câmpului energetic uman, drept tipar energetic de interconectivitate.
Tipurile de energie asimilate de structura bioenergetică complexă care este corpul uman sunt:

• energia cosmică;
• lumina soarelui;
• aerul respirat;
• hrana pe care o consumăm (foarte importantă în reechilibrarea organismului);
• energia magnetică, primită de la Mama Geea, Mama Pământ.

Chakrele sunt esențiale pentru funcționarea corpului, simptomele de boală debutând inițial în chakre, deci în corpul energetic al omului, înainte de a se manifesta în structura sa fizică.

Toate gândurile, emoțiile și acțiunile sunt înmagazinate în corpurile noastre, iar chakrele sunt centrele energetice care reprezintă o parte din acest proces.

Atunci când chakrele sunt supraancărcate de un mesaj negativ, o chakră riscă să se blocheze și fluxul energetic va fi obturat în această zonă, cauzând simptome sau o maladie a organelor asociate cu chakra respectivă.

Haideți să abordăm pe rând, fiecare centru energetic principal al organismului și să rezumăm în câteva cuvinte, caracteristicile principale ale biocâmpurilor create și susținute de fiecare chakră în parte și, de asemenea, consecințele anumitor blocaje energetice ale fiecărui câmp energetic, în funcție de afecțiunile din organism.

Dacă aveți probleme la nivelul glandelor suprarenale, la nivelul sistemului osos și a părților tari din organism (oase, coloană, măduva spinării, cartilaje, ligamente, dinți), la nivelul organelor inferioare (rect, anus, intestine, prostată, vezică urinară, vagin, uter) sau este afectat procesul formării celulelor sanguine, atunci există un blocaj la nivelul chakrei întâi, Muladhara și este afectat Câmpul Vital al organismului.

Chakra întâi este situată între labii și anus – la femei și între anus si scrot – la bărbați.

Afectarea câmpului vital al organismului, poate genera în timp pierderea legăturii cu pământul, cu energia magnetică subtilă (yin) a pământului și se poate manifesta în primul rând ca o scădere a vitalității.

De asemenea, deficitul energetic pe chakra rădăcină poate determina instabilitatea emoțională, acumulare de energii uzate care nu se mai descarcă în pământ, persoana devine aeriană și se rupe de lumea materială, pierderi financiare, imposibilitate de a-și administra câștigurile sau de a mai menține un loc de muncă, omul devine neandemânatic și în planul corpului fizic – impotență și frigiditate.

Dacă o persoană manifestă depresie, confuzie mentală, lipsa de încredere în forțele proprii iar afecțiunile din organism vizează:

• sângele;
• limfa;
• secrețiile;
• sperma;
• sucurile digestive;
• rinichii;
• vezica urinară;
• colonul transvers;
• secretia de estrogen și progesteron, atunci blocajul energetic se manifestă la nivelul chakrei a doua, Swadisthana și afectează biocâmpul control-semnalizare al organismului.

Chakra a doua, chakra sexualității, este sediul Sinelui, al Șarpelui Kundalini.

Sistemul Ayurveda tradițional, este o practică de medicină alternativă veche de 5.000 de ani cu rădăcinile în India antică, pe baza unui set de convingeri minte-corp.

Dezechilibrul sau stresul din conștiința individului este considerat a fi cauza bolilor, este specifică instinctelor, caracterizată de energia apei și a Lunii și determină forța interioară a ființei umane.

Chakra a doua, Swadisthana, face parte din Triunghiul Inferior al centrilor energetici principali, care împreună cu chakra întâi și chakra a treia caracterizează Omul, energia telurică și legătura cu Pamântul.

Blocajele chakrei a doua mai pot aduce:
• probleme de sexualitate;
• de raportare la viață;
• la naștere;
• la Dumnezeu;
• scad sănătatea pe structurile energetice, pentru că chakrele 1 și 2 reprezintă sănătatea la nivel fizic.

Centrii energetici, adică chakra întâi și a doua, sunt foarte dezvoltați la sportivii de performanță, la aviatori, la cei care lucrează la înălțime.

Complexele și frustrările acumulate și nerezolvate în viață, stocate în subconștient și la nivel conștient, la nivel de Sine Inferior, creează blocajele majore la nivelul acestor doi centri energetici.

Deblocarea și reechilibrarea acestor două chakre se poate face prin Terapii Reiki, Karuna, Shamballa, Radiestezie Terapeutică.

Dacă o persoană manifestă simptome și afecțiuni la stomac, ficat, splină, pancreas, duoden, colon transvers atunci trebuie tratată chakra plexului solar, Manipura, care generează și întreține câmpul de protecție al organismului.

De acest biocâmp depinde inclusiv imunitatea întregului corp în fața bolilor virale și bacteriene.
Când răciți, de exemplu, mai întâi vă scade câmpul de protecție, apoi se instalează răceala în organism, nu invers.

De aceea este bine ca fiecare persoană de pe această planetă, încă din burtica mamei, să facă terapii alternative/holistice, măcar o dată pe săptamână, indiferent dacă este sănătos sau nu.

Câmpul de protecție al organismului este cel care scade în cazul atacurilor energetice de orice natură sau în momentele în care apar stările de frică.

Astfel, pot fi provocate accidentări, diminuarea rezistenței la stres, scăderea capacității de concentrare, a calmului interior, a clarității în gândire și blocarea deschiderii către lumină și energii de vibrație superioară.

Un câmp de protecție puternic asigură curajul și determinarea unui om.

Cu cât crește dependența unui om de medicamente, cu atât mai mult puterea de regenerare pe cont propriu a unui organism, scade.

Un blocaj al chakrei inimii, chakra a patra, Anahata, care generează câmpul de contact informațional teluric, poate crea o boală de inimă, de plămâni, a problemelor dermatologice.

Pot apărea:
• astmul;
• depresia;
• dezechilibrul emoțional;
• incapacitatea de a iubi;
• de a se bucura de viață;
• determină lipsa milei și a compasiunii.

Chakra inimii mai este cunoscută și sub demunirea de chakra iubirii și aici este sediul Sufletului, a Fărâmei Divine pe care o primim împrumut de la Divinitate înainte de a naște.

Energetic vorbind, face parte din zona mediană și este chakra prin care se manifestă Iubirea Divină.

A nu se confunda cu iubirea de la nivel de Sine, care este generată de la nivelul chakrei a doua (iubirea karmică), cea care este apanajul naturii umane, telurice.

Chakra a patra și activitatea inimii este în stransă legătură cu chakra a doua și activitatea glandelor suprarenale, care produc adrenalina (hormonul care reglează ritmul cardio-respirator și unul dintre hormonii de bază ai sistemului nervos central).

Când iubirea este completă, ea se maifestă la toate cele trei nivele, în toate structurile: mental (spiritual, din triunghiul energetic superior), sufletesc (chakra inimii) și fizic (chakra subombilicală, triunghiul inferior).

Iubirea este cel mai benefic program divin, prin intermediul căruia omul poate evolua și se poate înălța și vindeca, reunind Trinitatea pe care o găsim în creștinism.

Simbolul Crucii, întretăierea brațelor Crucii se face la nivelul Inimii, asigurând echilibrul între lumea spirituală (chakra a șasea) și lumea materiala, telurică (chakrele unu și doi), pe verticală (energie masculină, electrică, yang) și pe orizontală (energie feminină, magnetică, yin).

Chakra a patra echilibrată și curățată prin terapii și condiționări dobândite de la familie, societate, prieteni, este o chakră care conferă sănătatea totală a inimii și a întregii structuri umane, energetic și anatomic.

Chakra a patra este sediul nemulțumirilor voastre, a lipsei de iubire, inclusiv a iubirii de sine, toate acumulate și nerezolvate, care scad forța biocâmpului de contact informațional teluric.

Iubirea are mai multe grade de evoluție și fiecare atragem în viața noastră oamenii și iubirile corespunzătoare nivelului nostru de evoluție.

La nivelul chakrei a patra apar o serie de diferențe între femei și bărbați, în sensul că centrii energetici ai sânilor, în cazul femeilor, sunt deschiși, iar în cazul bărbaților sunt închiși.

La femei, când se supără pe o persoană de sex feminin (mama, soră, bunică etc) – se blochează centrul energetic al sânului stâng, iar când se supără pe o persoană de sex masculin – se blochează centrul energetic al sânului drept.

Supărările grave și refuzul iertării, pot duce în timp la tumori mamare.

Cancerul, din punct de vedere energetic, este o entitate care se agață în biocâmpurile structurii umane, cu aproximativ 3 ani înainte de a se manifesta în fizic.

Vibrația refuzului de a ierta, creează blocaje energetice care generează breșe în biocâmpul de protecție al organismului, instalându-se astfel boala în structurile biologice.

Dacă o persoană are probleme cu:
• tiroida;
• dereglări ale hormonilor tiroidieni și a funcțiilor glandelor paratiroide;
spondiloză cervicală este necesar să verificăm chakra comunicării, chakra a cincea, chakra gâtului, Vishuddha.

Aceasta generează și menține câmpul de emisie al organismului.

Dezechilibrele câmpului de emisie determină repercursiuni asupra intuiției, inteligenței, trăirilor spirituale dincolo de spațiu și timp, aceasta fiind poarta de intrare a emoțiilor.

Blocarea acestui câmp duce la acumulări de energie negativă, ce dau în timp, manifestări organice, somatizări.

Automat, vor fi influențate activitățile telepatice, clarviziunea etc. (chakra a șasea).

Astfel, ar fi bine să găsim cele mai bune căi de comunicare, să exprimăm tot ceea ce simțim și gândim, într-un mod echilibrat, pentru a evita crearea blocajelor energetice la acest nivel.

Chakra a cincea, Vishuddha, este primul centru energetic care compune Triunghiul Superior, cel care asigură legătura cu Divinitatea.

Este influențată în mod direct de chakra inimii și de chakra celui de al treilea ochi, Ajna.

Când o persoană acuză în mod frecvent dureri:
• de cap;
• tulburări de somn;
• probleme la nivelul hipofizei și a hormonilor secretați de aceasta;
• afecțiuni ale ochilor;
• urechilor;
• sinusurilor;
simțului olfactiv, atunci ar trebui să tratăm chakra a șasea, Ajna sau chakra celui de al treilea ochi.

Chakra a șasea, Ajna, generează și menține câmpul de recepție al sistemului energetic uman – sediul gândirii, câmpul mental, sediul memoriei.

Un blocaj la nivelul acestui câmp determină:
• confuzii;
• dezechilibru mental;
• depresii;
• scade puterea de concentrare;
• scade accesul la cunoașterea universală;
• împiedică relația cu Sinele Suprem.

Câmpul de recepție este folosit în influențarea mentală prin sugestie de către cei instruiți să facă acest lucru, persoane cu un mental extrem de puternic.

Anatomic vorbind, la nivelul chakrei a șasea se află:
• hipofiza sau glanda pituitară denumită și glanda sefă;
• glanda pineală denumită așa, pentru că seamănă cu un con de brad (cea care secretă, pe lângă alți hormoni, și dimetiltriptamina sau ”molecula lui Dumnezeu”);
• trunchiul cerebral.

Aici se integrează toate funcțiile organelor corpului, fiind centrul de comandă al sistemului nervos central, inclusiv al sistemului nervos vegetativ (activitatea tuturor glandelor cu secreție internă, externă și mixtă din organism).

Este influențată direct de chakra a doua (suprarenalele secretă adrenalina care este unul dintre cei mai importanți neurotransmițători ai Sistemului Nervos Central) și de chakra a patra, chakra Inimii.

Este foarte important să vă studiați gândurile, să le identificați sursele emoționale ale acestora și să vă urmați calea voastră către fericire.

https://noutati.energoterapie-reiki.ro/radiestezia-cursuri-si-terapii/
Atunci veți face Voia Divină.
Învățați să faceți diferența dintre fericirea voastră și fericirea celor din jurul vostru, a soțului, a soției, a părinților, a copiilor și celor care vă înconjoară.

Așteptările lor, proiecțiile dorințelor lor pot, de multe ori, să nu se identifice cu fericirea voastră proprie.

Depresivii sau cei care sunt diagnosticați cu boli neuro-psihiatrice nu au o relație bună cu Divinitatea.

Undeva este o ruptură la nivel de Sine interior.

Este bine să descoperim unde este buba interioară și să o însănătoșim.

Iar aici nu putem trișa, nu putem copia, nu putem arde etape. Dumnezeu este fericire și iubire divină.
Nu putem ajunge la acel nivel dacă suntem nefericiți, dacă nu putem ierta, dacă judecăm la fiecare pas tot ceea ce mișcă în jurul nostru, trăind doar prin intermediul orgoliului, nu al respectului de sine.

Dacă cineva are probleme la nivel cerebral, la nivelul epifizei și a hormonilor secretați de aceasta, înseamnă că există blocaje la nivelul chakrei a șaptea, Sahasrara.

Generează câmpul de contact informațional cu Universul. Blocajele duc la ruptura de lumină, părăsirea de Dumnezeu.

Această chakră este cea mai apropiată de lumina divină, cu cât centrul acesta este mai dezvoltat, cu atât persoana este mai apropiată de Divinitate și mai înțeleaptă.

Creșterea vibrației creierului duce automat la accesarea gândurilor de vibrație înaltă.

Cea mai joasă vibrație a gândurilor este cea a criminalilor și a sinucigașilor.

Orice gând negativ, orice schemă de gândire are un punct de plecare în creierul vostru.

În ortodoxie se spune că trebuie să coborâm mintea în inimă, deci să unim Spiritul și planul mental cu Sufletul și planul emoțional.

Sinele inferior, cel de la nivelul chakrei a doua, să fie și el de asemenea unit cu planul emoțional, cu chakra a patra, chakra inimii, Anahata.

Chakra întâi și chakra a doua sănătoase și echibrate sunt cele care asigură sănătatea chakrei a patra, Anahata de culoare verde și a chakrei a șasea, Ajna sau cel de-al treilea ochi, respectiv a câmpurilor de contact informațional teluric și a câmpului de recepție, deoarece de la nivelul glandelor suprarenale se secretă unul dintre cei mai importanți hormoni endocrini: adrenalina, care pe de o parte menține și reglează ritmul cardiac, are rol de activator metabolic și pe de altă parte, este unul dintre cei mai importanți neuro-transmițători ai sistemului nervos central.

Astfel, cu cât crește mai mult nivelul Conștiinței, cu atât mai mult avem nevoie de ancore în lumea fizică, materială (reechilibrare permanentă), pentru că în această viață avem cu toții de învățat lecția întrupării terestre, acum și aici, pe acest Pamânt.

Elevarea spirituală poate deveni o lecție amară – pentru cei care pierd echilibrul și un dar divin pentru cei care învață menținerea acestui echilibru și smerenia față de Divinitate și față de acest dar unic.

Totul ține de respectul și iubirea de sine a fiecăruia, nu de orgoliul care poate crește rapid, ține de bunul simț, de capacitatea noastră de conștientizare și de liberul arbitru.

Nu suntem într-o competiție unii cu alții.

Fiecare vine cu Menirea sa, cu drepturile sale divine, cu lecțiile și cu examenele pe care le are de parcurs și este loc pentru fiecare sub același Soare.

De fapt, acesta este examenul final în fața Divinului din noi și a Divinității Sursă din care ne naștem cu toții.

În cadrul cursurilor și seminariilor de Reiki, Karuna, Shamballa MDH Reiki, Codurile Vindecătoare și altele pe care o să le predau, putem detalia pe larg modul în care diferențiați energia fiecărei chakre, caracteristicile ei, schimbările la nivel energetic din corpul unui pacient, modul în care puteți face tratamentele pentru deblocarea energetică și, cel mai important, învățați să vă cunoașteți propriul corp și propria lume interioară, să vă aplicați autotratamentul – autovindecarea energetică necesară, pentru a vă reechilibra biocâmpurile și întreaga structură, mentală, emoțională și fizică.

Sursa:
Alexandrina Roman
https://www.facebook.com/EnergoterapieReiki/
https://energoterapie-reiki.ro/
https://noutati.energoterapie-reiki.ro/