TERAPII PENTRU VINDECAREA COPILULUI NOSTRU INTERIOR

Reiki este absorbit de Copilul Interior în funcție de necesități și este orientat spre toate dizarmoniile persoanei în cauză, la toate nivelurile existenței sale.

Reiki nu poate fi impus sau introdus cu forţa în fiinţa umană.

Copilul Interior, este unul din nivelurile conștiinței umane.

El administrează amintirile, sentimentele, forța vieții, capacitatea de a stabilii relații cu exteriorul și potențialul subtil de acțiune.

Eficacitatea sa nu depinde de credinţa sau de voinţa conştientă a persoanei tratate.

Reiki este propus, ca metodă de tratament, persoanei în cauză şi poate fi perceput de către aceasta cu o intensitate şi efecte foarte diferite.

Astfel, eu n-am văzut niciodată ca un copil interior să respingă în totalitate energia universală a vieţii care îi este oferită.

Cu toate astea, se poate întampla ca această energie a Reiki să penetreze într-o anumită zonă a corpului, a sufletului sau a spiritului, nefiind acceptată decat după un anumit timp.

În acest interval, regiunea respectivă pare incapabilă de reacţie şi rece.

De ce anume depinde ca acest copil interior să se arate dispus să utilizeze Reiki pentru sine însuşi?

Pe de o parte, de utilitatea imediată pe care consideră că ar putea s-o aibă acesta pentru propria sa vindecare, la un moment dat.

Altfel zis, de măsura în care necesităţile sale sunt satisfăcute la un moment dat, în absenţa simptomelor.

Fiecare boală are, pentru cel în cauză, un anumit sens, îi dă ocazia să devină mai conştient, să-şi definească mai bine personalitatea sau să creeze o stare de echilibru, oricat de precar, care să-i permită să reacţioneze.

Cand copilul interior nu are, la un moment dat, capacitatea să satisfacă una sau mai multe din necesităţile descrise mai sus, se va implica mai greu într-un proces de vindecare.

Un alt factor, deosebit de important, este încrederea pe care persoana în cauză o are în Terapeutul Reiki, adică absenţa fricii şi sentimentul de siguranţă, de acceptare, integrare în relaţia terapeutică.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru tratamentul aplicat asupra propriei persoane!

Dacă copilul interior se lasă condus de eul intermediar (care influenăează gândirea abstractă și analitică, obiceiurile, reacțiile simțurilor etc) de cînd începe să manifeste nevoia de senzualitate, de joc, plăcere, de cum vrea să se bucure de viaţă, nu îşi va revela prea uşor punctele vulnerabile, incertitudinile şi rănile.

Şi în acest caz trebuie creat un nou raport, bazat pe încredere, înainte ca Reiki să se „reverse“ în cantităţi suficiente.

De asemenea, trebuie ţinut cont de condiţiile de mediu.

Cu cat pacientul este asaltat de stimuli exteriori, cu atat se simte mai rău – indiferent dacă este vorba de propria sa casă sau de un cabinet unde se efectuează tratamentul – şi, implicit, copilul interior se va arăta mai puţin receptiv la Reiki.

Din aceste trei condiţii deducem următoarele reguli privitoare la practica Reiki:

   • Reiki tratează şi vindecă mai repede bolile care nu sunt foarte adanc ancorate în psihicul pacientului;
   • pentru a trata eficace afecţiunile profunde, conştiinţa corporală trebuie să fie ferm convinsă de avantajul pe care îl prezintă vindecarea; pacientul trebuie să creadă în faptul că această vindecare antrenează o ameliorare sau cel puţin o conservare a stării sale generale, în raport cu satisfacerea nevoilor sale.

Reiki nu intervine direct asupra corpului, ci îl stimulează în aşa fel încat acesta să conştientizeze, cat mai puternic posibil, funcţiile sale naturale.

Deci, Reiki nu se prezintă sub forma unei energii în sensul obişnuit al acestui termen, din moment ce nu este caracterizat în funcţie de o calitate particulară, cum ar fi yin sau yang, şi nici nu poate fi ataşat unei anumite chakre.

Deci, nu este polarizat, prezentandu-se mai degrabă sub forma unei informaţii pe care am putea s-o calificăm drept „stimulatoare a vitalităţii“.

Acesta este motivul pentru care nu contează catuşi de puţin dacă în tratament se foloseşte mana dreaptă sau stangă. Polaritatea nu are nici o influenţă asupra calităţii Reiki.

Reiki doar stimulează capacităţile de conservare şi de păstrare a vitalităţii corpului; el nu intervine direct asupra metabolismului sau asupra psihicului.

De aceea trebuie – în special cand este vorba de boli cronice cu întindere mai mare, ancorate în structura spirituală a bolnavului – să dam o mare atenţie eventualelor aporturi suplimentare, susceptibile de a contribui la vindecare, cum ar fi alimentaţie adecvată, apă în cantităţi suficiente, o bună calitate psihică şi energetică, precum şi stimulente adaptate stării persoanei în cauză, încurajând-o să înveţe mai mult şi să devină mai conștientă– fără a uita de „mangaierile“ necesare sufletului și corpului său.

După cum este necesar un aport dinspre exterior spre interior, la fel de importantă este o producţie a interiorului dirijată spre exterior, care stimulează vindecarea şi „înflorirea“ persoanei. Acest lucru presupune o purificare a corpului, în cel mai larg sens, fără a trece însă peste limitele forţelor bolnavului.

De asemenea, este important să asigurăm o supapă în scopul evacuării sentimentelor acumulate.
O dată reunite toate aceste elemente, succesul tratamentului nu depinde decat de gradul de libertate cu care persoana va lăsa să acţioneze creativitatea născută în timpul unui astfel de proces
de vindecare, precum şi de cantitatea de exerciţii la care îşi va supune corpul pentru a stimula metabolismul.

Aceasta presupune acceptarea fără rezerve a vieţii corpului său şi realizarea unificării armonioase a spiritului cu corpul şi sufletul.

Yoga, Tai Chi Chuan, Qi Gong, metoda Feldenkrais sau exerciţiile vibratorii sunt tot atatea metode blande, globale, perfect adaptate în vederea obţinerii efectelor pe care le dorim. Plimbările şi joggingul pot fi, de asemenea, folositoare. Trebuie evitate activităţile epuizante, care dau naştere unor tensiuni.

Importanţa acestui ultim punct nu trebuie subestimată, deoarece în cazurile dificile, constituie un criteriu ce permite stabilirea oportunităţii efectuării tratamentului.

Cu cat afecţiunea este mai adanc “înfiptă în psihicul pacientului, cu atat mai mult acesta trebuie să participe efectiv la vindecarea sa, fiind – în mod conştient – motivat să se schimbe, să devină mai flexibil şi deschis faţă de unele lucruri noi.

Numeroase tradiţii spirituale au dezvoltat teza conform căreia energia vieţii se îndreaptă încotro este dirijată – conştient sau inconştient – atenţia pacientului.

Dacă, în timpul tratamentului cu Reiki, bolnavul îşi orientează gandurile spre tulburarea sa psiho-spirituală sau emoţională şi dacă nutreşte dorinţa sinceră de a se vindeca într-o manieră constructivă, de a ieşi din impasul în care se află, atunci, graţie acestei atitudini, Reiki îşi va face loc în părţile corporale sau energetice blocate, putînd provoca vindecarea.

Reiki este cu atat mai eficace cu cat corpul, spiritul şi sufletul sunt mai libere, mai vii!

Astfel, nu este greu de înţeles că metodele holistice, pe întregul corp cu cele trei componente ale sale:

• fizic;
• biosic;
• noesic.

dau rezultate uimitoare, cu cat dorinţa sinceră a pacientului de a se vindeca într-o manieră constructivă, este mai mare.

Pe plan spiritual, este posibil, de exemplu, să se creeze un spaţiu de libertate mai mare, atat în viaţa particulară, cat şi în cea profesională, renunţandu-se în mod conştient la reprezentările sau opiniile inhibitoare ale dezvoltării personale sau favorizand schimbul, de asemenea conştient şi egal, energiilor pe plan spiritual.

În acelaşi fel, dizolvarea legăturilor karmice prin armonizarea conştientă a energiilor sau prin exerciţii, joacă un rol foarte important.

Orice vindecare prin Reiki se realizează într-o manieră naturală şi, desigur, holistică.

Pe plan sufletesc, procesul de vindecare are trei etape:

• „Adevăr“, vindecarea începe cu conştiinţa.
În general, are legătură cu durerea, suferinţa şi frica.
• „Dragoste“, a opta pentru vitalitate şi a aspira la unitate înseamnă, de obicei, a te expune la „duşuri scoţiene“ cu bucurii, realizări şi speranţe, pe de o parte, şi incertitudini, decepţii şi căderi, pe de alta.
Atunci, individul adoptă o atitudine mai realistă, sfarşind prin a fi, într-adevăr, cu picioarele pe pămant.
• „Înţelepciune“ – permite o utilizare creativă, constructivă şi stimulatoare a resurselor şi aspectelor personalităţii, care sunt, în general, refulate şi stăpanite în subconştient.

Cu această etapă, procesul de vindecare ia sfarşit.

Aici sunt necesare cateva explicaţii suplimentare: înainte de a putea reintegra o parte refulată sau ignorată a personalităţii sale, persoana în cauză trebuie mai întai să devină conştientă de „umbra“ sa şi de necesitatea că „ceva“ trebuie vindecat.

Pe scurt, trebuie să înfrunte adevărul.

Nicio terapie nu poate fi incununată de succes dacă bolnavul nu colaborează la propria sa vindecare.

El trebuie să ia în considerare părţile neacceptate ale organismului său şi mesagerii acestora – bolile – ca pe nişte ajutoare, în măsura în care aceste elemente sunt o expresie semnificativă şi adecvată a propriei persoane.

Trebuie să fie motivat să le integreze funcţiile şi nevoile în viaţa sa, dar şi să se identifice cu acestea, cu dragoste şi plăcere.

Procesul de vindecare este complet în momentul în care persoana în cauză recunoaşte şi acceptă cu dragoste talentul, ajutorul, oportunitatea unei fericiri mai mari – cum este cea a „umbrei“ sale, dar şi boala pe care ea o poate produce, servindu-se de acestea într-o manieră holistică, constructivă şi creativă – atat pentru bunăstarea sa proprie, cat şi pentru a celor din anturajul său.

În acel moment, boala, semnal care a dat primul impuls spre dezvoltare, a devenit inutilă.

Pe plan fizic se declanşează fenomene binecunoscute în medicină – reacţiile de vindecare, dezintoxicările şi simptomele agravate, de început.

Aceste reacţii sunt de natură să-i sperie atat pe terapeut, cat și pe pacient, dacă aceştia nu înţeleg ce anume presupune vindecarea.

Am avut diferiți pacienți cu probleme grave de sănătate, pe care nu le-au spus la începutul sedințelor, dar după două trei terapii au simțit anumite reactii care i-au speriat și au abandonat tratamentul.

Eu anunț pacienții la începutul fiecărei serii de terapii, că pot să apară sau nu reacții destul de puternice, dureroase, dar le spun și ce au de făcut.

Am avut o pacientă care după primele zece minute a sărit direct în fund și a început să plangă în hohote.

Am avut o pacientă de peste 70 de ani, posedată de demoni, urla, țipa, bătea cu piciarele în pat, scrâșnea din dinți, dar câte nu făcea, dar a colaborat perfect cu mine și numai după șapte terapii a devenit pui de găină cu puf galben.

“Eu aleg să-mi simt durerea cu mare compasiune, ca să mă pot vindeca cu adevărat”.

Una din propozițiile bazate pe adevăr din Codurile Vindecătoare.

Rolul dezintoxicării este limpede, dacă corpul este prea încărcat cu substanţe toxice şi impurităţi, metabolismul, deci alimentarea, reînnoirea şi comunicarea, generatoare de viaţă, între toate celulele –este inhibat.

Consumați cel puțin doi litri de apă pe timpul terapiilor.

Dacă aceste substanţe inhibatoare sunt eliminate, totul va funcţiona mai bine.

Dar dacă deșeurile“ sunt în cantitate prea mare, acest proces de eliminare poate fi extrem de neplăcut.

Cu toate acestea, acest proces de eliminare a tuturor toxinelor din organism, rămane indispensabil!

Nu există alta cale mai eficientă și mai sănătoasă.

Înrăutăţirea stării bolnavului, situaţie care apare aproape de fiecare dată la începutul unui tratament, poate fi, la randul său, acompaniată de manifestări dureroase suplimentare, o mai mare vulnerabilitate, neplăcere, depresie, descurajare etc. Acest lucru se explică prin faptul că boala corespunde unei lipse de energie într-un organ sau un centru energetic.

Această energie care circulă este net inferioară nivelului necesar pentru a menţine un organism sănătos şi plin de vitalitate.

O acţiune terapeutică eficace se va traduce printr-un aport energetic în zonele afectate.

În acest moment, suferinţa, durerea, răul, oboseala, tensiunile şi depresiile, care erau înghesuite, refulate în partea bolnavă, devin sensibile.

Ca şi cum am regla intensitatea unei lămpi la maximum.

Dacă lampa luminează cu minimum de putere, nu vedem aproape nimic în cameră.

Cu cat luminează mai puternic, cu atat mai bine vedem atat ce-i frumos, cat şi ce este urat.

Ori, dacă prin ignorarea acestui proces este întreruptă terapia holistică în momentul în care se manifestă aceste simptome, şansele de vindecare vor fi anihilate.

Eu aleg să-mi simt durerea cu mare compasiune, ca să mă pot vindeca cu adevărat.

Una din propozițiile bazate pe adevăr din Codurile Vindecătoare.

Pe de altă parte, cu cat terapia se prelungeşte peste limita manifestărilor mai sus amintite, cu atat mai mult energia se strecoară în zonele în care există blocaje, iar acest lucru are ca rezultat o mai rapidă vindecare şi regenerare a părţilor bolnave.

Apoi vine momentul în care condiţiile care au generat maladia dispar, grație acestui proces de fortificare şi vindecare a zonelor deficitare, care depinde de profunzimea, de perseverenţa şi forţa motivaţiei pe care o are pacientul, cu toate condiţiile pe care le implică vindecarea pentru derularea, în viitor, a vieţii persoanei în cauză.

În acest moment, suferinţa şi slăbiciunea părăsesc organismul care, în cursul procesului de vindecare, a fost însărcinat să mobilizeze toate rezervele în scopul energizării, purificării şi regenerării celulelor, ţesuturilor şi organelor atinse.

Avand în vedere faptul că în cursul procesului de vindecare multe funcţii ale corpului, devenite inoperante din pricina bolii, sunt din nou capabile să furnizeze energie şi să-şi îndeplinească „sarcinile“, pacientul care urmează un tratament bazat pe procedee naturale se confruntă cu o creştere considerabilă a forţelor sale, a bucuriei de a trăi şi a creativităţii în toate domeniile.

Reiki nu poate vindeca ceea ce a fost distrus definitiv.

Nu este posibilă decat susţinerea funcțiilor corporale ce nu sunt definitiv compromise, acest sprijin avand ca rezultat influenţarea pozitivă, chiar dacă indirectă – a stării generale a persoanei în cauză.
Astfel, organele sau părţile corpului care sunt “complet moarte“ nu pot fi regenerate, decat cel mult
în limitele impuse de posibilităţile organismului respectiv.

De exemplu, de la caz la caz, efectele unei malformaţii congenitale sau ale unei erori genetice por fi atenuate, însă este imposibil să fie vindecate complet.

Sursa:
Remedii Reiki, tratamente pentru mai mult de 40 de afecţiuni – Walter Gohringen.