TERAPII PENTRU ZONA ZOSTER, O AFECȚIUNE CU RISCURI PE TERMEN LUNG

Zona zoster este o infecție care se manifestă intern și extern, la nivelul pielii, provocată de virusul Varicelo-Zosterian, un tip de virus herpetic responsabil și de apariția varicelei sau a vărsatului de vânt.

90% din populația planetei este purtătoare a virusului Varicelo-Zosterian, însă doar în cazul unui sfert din acest procent, virusul se redeclanșează și provoacă zona zoster.

Zona Zoster afecteaza în mod special persoanele cu un sistem imunitar slabit.

Pentru a o preveni și a o trata corect este important, înainte de toate, să îi cunoastem particularitatile.

Fac o precizare foarte importantă la începutul acestui material.

Pr. Arh. Cleopa Îlie spunea: Niciodată să nu dai sfat nimănui până când nu l-ai trăit tu.

Asta fac și eu acum, nu dau sfat nimanui că această boală poate fi vindecată, până nu am trăit eu reacțiile aparute pe mine în primul rând, și apoi și pe alți pacienți.

La început apar niște mâncărimi mai fine, o stare de nervozitate medie.

Pe măsură ce terapiile încep să-și facă efectul, patru, cinci zile, mâncărimile pielii cresc așa de mult, încât îți vine să te scarpini până să-ți produci leziuni.

Aceste mâncărimi pot să apară și când faci un duș cu apă caldă sau fierbinte, noaptea în somn, sau chiar în timpul zilei.

Urmează o perioadă de liniștire și de vindecare completă, dar nu mai devreme de patru săptamâni.

Persoanele care sunt cele mai expuse la această afecțiune sunt cele care au suferit de varicelă în copilărie, dar mai ales cei care au avut varicelă până la optsprezece ani.

Incidența bolii este mai ridicată de regula la persoanele în vârstă, tocmai din cauza imunității scăzute.

Virusul Varicelo-Zosterian este un tip de virus herpetic, motiv pentru care această afecțiune mai este cunoscuta și sub numele de Herpes Zoster.

Deși este considerată o boală a pielii, Zona Zoster are, de fapt, legătură cu terminatiile nervoase.

Odată contractat virusul, pacientul va dezvolta varicela iar după vindecare virusul va rămâne în stare latentă în organism la nivelul rădăcinilor nervoase.

Pe fondul unei imunități deficitare, virusul se poate reactiva, însă de data aceasta într-o noua formă- Zona Zoster.

CAUZELE ȘI FACTORII DE RISC PENTRU ZONA ZOSTER:

Zona Zoster este cauzată de cinci factori principali, care, la rândul lor sunt legați de aspecte ce țin de stilul de viata.

Acesti factori sunt:
  • Antecedentele de varicela – persoanele care au suferit de varicelă au virusul în organism, iar acesta se poate reactiva chiar și dupa ani de zile.
  • Imunitatea scăzută – acest factor este strâns legat de stilul de viata, de la alimentație nesănătoasă, sedentarism, lipsa odihnei, obiceiuri nocive (fumat, consum excesiv de alcool etc.) – toate aceste aspecte contribuie la slăbirea imunității și lasă organismul vulnerabil la tot felul de agenti patogeni.
  • Stresul este un factor de risc pentru o multitudine de afectiuni, stresul determina și lipsa odihnei și slăbirea organismului, astfel încât acesta este mai expus îmbolnavirilor.
  • Varsta, pe masură ce înaintăm în varstă, riscul de a ne îmbolnăvi de Zona Zoster creste. Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sunt cele mai expuse, iar incidența bolii crește dupa aceasta varsta.
  • Bolile cronice, orice afectiune cronica, diabet, boli cardiovasculare ischemice, afectează capacitatea naturală a organismului de a lupta cu virusurile.

În etapa de debut, pot apărea urmatoarele simptome:
  • Dureri de cap;
  • Febră;
  • Sensibilitate la lumină;
  • Stare generală de oboseală;
  • Țiuituri în urechi (tinitus, în limbaj medical);
  • Tulburari ale sistemului digestiv (constipație, diaree, dureri de stomac);
  • Inflamarea nodulilor limfatici (ganglionii limfatici se afla în spatele urechilor, în zona gâtului, zona inghinală și în zona axilei);
  • Dureri, mancărimi și senzația de usturime sau arsură pe o anumită porțiune de piele – locul în care va apărea erupția.

Terapiile pe termen lung, pentru vindecarea acestei boli infecțioase sunt:

Terapiile Reiki, care presupune tratarea a cinci zone importante ale corpului, iar la finalul sedinței se face o purificare energetică a sângelui.

• Terapiile cu ajutorul Codurilor Vindecătoare, făcute de mine sau de pacient, după o inițiere de aproape trei ore.

Zona Zoster este o afectiune cu grave consecinte asupra stilului de viata al pacientului.

Mai mult decât atât, dacă nu este tratată corect, complicațiile sunt extrem de neplăcute, iar pacientul se va confrunta cu ele ani de zile.

Zonele în care exista eruptii se vor igieniza cu săpunuri sau geluri de duș blânde (produse pentru copii sau geluri dermato-cosmetice) și este indicat chiar să fie acoperite pentru a se evita lezarea lor peste zi sau în timpul nopții.

Sursa: MedLife – Dermatovenerologie
https://www.facebook.com/EnergoterapieReiki/
https://energoterapie-reiki.ro/
https://noutati.energoterapie-reiki.ro/