SU-JOC

      Corpul omului este o formă de viaţă asemănătoare unui Univers minuscul şi bine organizat. Iată de ce corpul posedă tot necesarul pentru a-şi menţine viaţa şi a exista în natură ca un fenomen integral şi independent.

      La origine „SU” înseamnă mână şi „JOK” laba piciorului, dar in terapie se lucreaza si pe ureche, pe unde trec o sumedenie de meridiane.

      Sistemele de corespondenţă ale mâinilor sunt nişte telecomenzi de dirijare a sănătăţii omului. Aceste sisteme curative funcţionează, în felul lor, ca nişte mici clinici tratând afecţiunile organismului în mod natural.

Dacă analizăm cât de minuţios mâinile şi labele picioarelor repetă construcţia corpului nostru, va fi lesne de înţeles structura acestor sisteme curative şi de determinat punctele şi zonele care trebuiesc stimulate în cazul apariţiei bolii.

Palmele datorită naturii, sunt asemănătoare corpului, după construcţie, ele conţin în sine voinţa de vindecare orientată în aşa fel încât omul să-şi poată folosi acest dar. Prin acest sistem curativ Natura dezvăluie, fără echivoc, intenţia sa, manifestă Dragostea mare a sa, aspiră să ajute omul să fie sănătos.

      Ce reprezinta degetele mainilor, nimic mai mult decat instrumentele care ne ajuta sa ne manifestam actiunile in viata in fiecare zi, prin pipait putem iubi, putem mangaia, alinta, construi si crea. Ele sant manifestarea gandurilor fiecaruia, a sentimentelor.

Am sa va prezint pe scurt semnificatia fiecarui deget si importanta tratarii lor cu terapia SU JOK.

      Dedetul mare – reprezinta forta, este in legatura cu gura si cu gustul. Are legatura cu intelectul, cu comunicarea. Cand suntem cuprinsi de o angoasa, ne facem tot felul de griji, degetul mare va fi afectat. Cand un copil isi suge degetul mare in situatii de vulnerabilitate, el se simte in siguranta si protejat.

      Degetul aratator – este degetul judecarii si cunoasterii si corespunde mirosului. Reprezinta ego-ul sub toate aspectele sale: autoritate, orgoliu, suficienta.

      Degetul mijlociu – este degetul cel mai lung al mainii, reprezinta creativitatea, sexualitatea, forta si furia. Simbolizeaza pipaitul, munca, productivitatea si sexualitatea. O rana sau o durere la acest deget inseamna ca viata noastra sexuala nu este asa cum am dori-o sau ca ne inclin prea usor in fata destinului.

      Degetul inelar – simbolizeaza alianta sau uniunea si reprezinta legaturile noastre afective. Reprezinta vederea si felul in care suntem in relatie cu noi, Inelarul nostru este atins daca ne ascundem in spatele celorlalti in loc sa ne ocupam locul cuvenit, daca viata noastra este plina de dezordine si de contradictii.

      Degetul mic – este legat direct de inima. Este unul din cele mai importante degete. Cand acest deget, amorteste, nu-l mai simti pur si simplu, degeaba te duci la neurolog, caz cunoscur si tratat de mine, pentru ca te trimite la medicamente sau in cel mai fericit caz iti recomanda Acupunctura. Dupa o perioada mare de timp realizezi ca nimic nu s-a schimbat. Prin terapiile combinate Reiki, Karuna Reiki, Shambala M.D.H. Reiki, Cristaloterapie si Su Jok, rezultatele se simt imediat.

Reprezinta familia, si toate aspectele legate de familie, mai ales iubirea, armonia, dar si secretele si minciunile. Este legat de auz si intuitie. Simbolizeaza intelepciunea, integritatea, adevarul, deschiderea spre noi insine si spre ceilalti, comunicarea. Cand ne ranim la degetul mic acest lucru arata ca, traim emotii pe care ar trebui sa le exteriorizam mai mult in in relatiile cu familia, o lipsa de armonie in interiorul cuplurilor sau pur si simplu, lipsa iubirii de sine.

Sursa: Marele Dictionar al bolilor si afectiunilor – Jacques Martel.