SEMNE CARE ITI ARATA CA CHAKRELE TALE NU SUNT IN ECHILIBRU

      Exista 9 centre principale de energie in organismul tau si in afara lui, cunoscute sub denumirea de chakre. Fiecare chakra este localizata in corp sau in afara lui in asa fel incat sa fie corelata cu boli specifice si disfunctii fizice; fiecare centru de energie adaposteste puterile noastre mentale si emotionale.

Cand avem o problema fizica apar slabiciuni si in comportamentul nostru emotional. Atunci cand un terapeut Reiki, Karuna Reiki, Cristaloterapie, Su Joc, ne face o curatare energetica si apoi ne energizeaza chakrele, ne echilibreaza starea de spirit, ne pregateste pentru tratament, elimina anumite blocaje din corp. Echilibrul chakrelor seamana cu o strada cu doua sensuri: daca exista anumite frici, emotii, tensiuni, ura, teama, izolare, de care ne agatam, experimentam si restrictii fizice de asemenea.

Daca aveti anumite suferinte fizice sau va confruntati cu probleme emotionale, psihice, frici, puteti apela la un Bioenergoterapeut pentru a afla care chakra (chakre) este afectata sau blocata.

1. Chakra Rădăcină Muladhara (ultimul os al coloanei vertebrale, coccisul)

Dezechilibrele fizice la nivelul acestei chakre includ: probleme la piciore, talpi, rect, coccis, sistemul imunitar, sistemul reproductiv masculin si glanda prostatica. Cei care au aceste dezechilibre este posibil sa aiba si probleme cu artitra, dureri de genunchi, sciatica, digestive si constipatie.

La nivel emotional, dezechilibrele care apar includ sentimente ce ne afecteaza nevoile bazice de supravietuire: bani, casa si mancare, abilitatea de a furniza necesarul vietii.

Cand aceasta chakra este tratata, purificata si energizata cu atat mai mult te simti protejat, ai un sentiment de conexiune si siguranta in lume.

2. Chakra Sacrala Svadhishthana (situata sub ombilic)

Probleme fizice care pot sa apara la ceasta chakra, care nu este in echilibru: probleme sexuale si reproductive, probleme urinale, probleme cu rinichii, soldul, dureri pelvice si lombare. Din punct de vedere emotional dezechilibrul acestei chakre conduce la aparitia temerilor legate de implicarea in relatii sentimentale, de exprimarea emotiilor, lipsa capacitatii de a ne distra, de a fi creativi.

Apar de asemenea frici legate de impotenta, tradare si dependente de orice fel. Atunci cand aceasta chakra este echilibrata, avem curajul de a ne asuma riscuri, devenim creativi, suntem capabili sa ne implicam in relatii noi, suntem pasionali si avem o sexualitate puternica.

3. Chakra Plexului solar, Manipura (zona buricului) sau zona Celui de-al doilea creier.

Dezechilibrele fizice care apar la nivelul aceste chakrei sunt: probleme digestive, disfunctii la nivelul ficatului, hipertensiune, diabet, ulcer stomacal, probleme cu pancreasul si bila, probleme ale colonului.

La nivel emotional apar probleme legate de: stima de sine, propriul critic iese la suprafata, frica de respingere, frica de critici. Cand aceasta chakra atat de importanta este echilibrata, oamenii se simt siguri pe ei, increzatori in fortele proprii. Se simt in siguranta ca detin controlul in tot ceea ce fac in prezent si isi fac planuri de viitor, sunt mai hotarati ca niciodata.

4. Chakra inimii Anahata, cea mai importanta chakra (zona inimii), aici se intalnesc energiile primite de la Tatal Ceresc, care intra prin chakra Coroanei, Sahasrara si energiile primite de la Mama Geea, Mama Pamant care intra in corpul terapeutului prin Chakra Muladhara.

Printre problemele fizice pe care le intalnim la nivelul acestei chakre sunt: astmul, boli de inima, boli de plamani, probleme cu sanii, sistemul imfatic, probleme cu umerii, dureri de brate. Dezechilibre emotionale: gelozie, abandon, furie, suparare, frica de singuratate.

Cand aceasta chakra este in echilibru simtim acea stare de fericire foarte puternica, suntem in al noualea cer, ne iubim in primul rand pe noi si pe cei jurul nostru, suntem mai recunoscatori, ne iertam in primul rand pe noi si pe cei cu care am fost certati, suntem plini de compasiune (nu de mila)

5. Chakra gatului Vishuddha (zona gatului)

Probleme fizice care pot aparea la aceasta chakra: probleme cu tiroida, dureri in gat, laringita, infectii ale urechii, ulcer, orice problema ale fetei (ten, eczeme limba, buze), dureri de gat si umeri.

Probleme emotionale: probleme cu exprimarea de sine, atat verbala cat si scrisa. Frica de pierderea controlului, a vointei.

Cand aceasta chakra este in echilibru ne simtim expresivi, comunicativi. Suntem onesti unii cu ceilalti. Buni ascultatori.

6. Chakra celui de-al treilea ochi Ajna (localizata intre sprancene), numita si chakra glandei pineale sau epifizei.

Probleme fizice care apar: dureri de cap, probleme cu vederea, cu sinusurile, pierderea auzului, probleme hormonale.

Probleme emotionale cu care ne confruntam: proasta dispozitie, nu ai chef de nimic, nu vrei sa iesi din casa, nu ai nici o vointa de a face ceva, volatilitate. Lipsa abilitatii de a invata de la ceilalti. Viseaza adesea cu ochii deschisi si traiesc intr-o lume imaginativa. Cand aceasta chakra este in echilibru ne simtim focalizati, totul devine clar si facem diferenta intre realitate si iluzie. Suntem deschisi in a primi intelepciune.

7. Chakra coroanei Sahasrara (localizata in varful capului)

Probleme fizice grave: depresii, lipsa abilitatii de a invata, sensibilitate la lumina, sunet. Probleme emotionale: probleme privind cunoasterea de sine, gandire rigida, confuzie, frici, prejudecati. Cand aceasta chakra este in echilibru traim in momentul prezent si avem o mare incredere in simturile noastre.

8. Chakra impamantarii aflata la 20 de centimentii sub picioare.

Impamantarea este una din operatiunile cele mai simple si de baza in Reiki. Ea nu este altceva decat realinierea si reconectarea noastra cu Mama Pamant, Mama Geea. Intrucat suntem fiinte traversate de curent electric in intregimea corpului, cu ajutorul impamantarii vom lasa curentul electric din noi sa se impamanteze.

Impamantarea este foarte importanta si exista cateva motivatii care explica de ce trebuie sa ne impamantam. Mama Pamant este o sursa continua si constanta de energie de la care noi ne putem incarca in mod natural. Fara aceasta, ne vom simti depresivi, extenuati, obositi atat din puct de vedere fizic cat si psihic.

Pe de alta parte, de-a lungul vietii noastre zilnice, putem fi incarcati in exces de energii nu tocmai benefice, sau chiar surplus de energie care trebuie descarcat altfel vom deveni anxiosi, vom avea dureri de cap si de muschi, de incheieturi si genunchi. Unii oameni sunt atat de incarcati incat se electrocuteaza atunci cand ating obiecte sau chiar in contactul sau atingerea cu alti oameni. Surplusul de energie poate fi descarcat prin picioare foarte usor, devenind astfel relaxati, calmi avand o stare de bine.

Exista mai multe metode de a efectua impamantarea, toate la fel de eficace, depinde doar de terapeutul Reiki care face impamantarea, de cate ori o face, durata de timp alocata acestei zonei.

9. Chakra Suprapersonala

Centrul energetic Alfa se află poziţionat la aproximativ 20 de centimetri deasupra capului, şi la aproximativ 7 centimetri înspre în faţă, raportat la mijlocului capului.

Chakrele secundare sunt dispuse astfel: doua in fata urechilor, doua in palme, doua in talpile picioarelor, doua in dreptul genunchilor, doua in spatele globilor oculari, doua legate de gonade ( glandă genitală care produce celulele reproducătoare ), una situata in apropierea ficatului, una legata de stomac, una legata de splina, una in apropierea glandei timus, una in apropierea plexului solar.

Cam la un lat de palma, in apropierea fiecarei chakre principale exista cate doua chakre secundare: una in partea stanga, celalalta pe partea dreapta. Una este situata pe canalul lunar, iar cealalta este situata pe canalul solar. Toate trairile interioare ce se succed cu repeziciune de-a lungul vietii lasa urme vizibile la nivelul auric, in sistemul de chakre principale, de chakre secundare sau de minichakre.

Prieteniile, relatiile sociale, relatiile sexuale, activitatea de zi cu zi, ceea ce faptuieste, vorbeste sau gandeste un om, ispitele care il subjuga sau ispitele pe care reuseste sa le struneasca, alimentatia, alcoolul sau tutunul lasa urme in sistemul auric.

De fapt, sistemul auric uman este o harta vie, prin intermediul careia se poate citi cu cea mai mare exactitate ce este omul. Ceea ce este foarte important si, in acelasi timp, trebuie sa dea de gandit tuturor oamenilor este faptul ca sistemul de chakre principale, de chakre secundare, de minichakre sau de nadisuri se incarca cu noxe nagative, datorita actelor, cuvintelor si gandurilor nefaste.

In momentul in care se incarca prea mult cu noxe, toate aceste elemente aurice au tendinta de a influenta negativ organele de care sunt legate: inima, ficat, pancreas, rinichi, care se imbolnavesc. Mai intai se imbolnavesc contrapartile eterice ale organelor fizice, dupa care, progresiv, se imbolnavesc si organele fizice.

Cauza imbolnavirii organelor fizice nu este alta decat incalcarea legilor subtile prin activitati haotice si total neintelepte. Reinsanatosirea omului – care la nivelul aurie se traduce prin modificarea stralucirii, a culorii, sunetului si mirosului chakrelor, se produce abia in momentul in care omul acela merge la un terapeut Reiki pentru o verificare radiestezica a chakrelor, efectuarea unui numar minim de terapii Reiki, Karuna Reiki, Su Joc, Cristaloterapie, renunta la acele obiceiuri, activitati, cuvinte sau ganduri prin care a incalcat legile cosmosului, care formeaza Ordinea divina sau Firea lucrurilor.

Cei 7 centri energetici principali sunt proiectati de-a lungul coloanei vertebrale in zona perineului – la coccis, zona sacrala, cea a plexului solar, a inimii, a gatului, a fruntii si a crestetului capului. Centri energetici principali sunt specializati si coordoneaza functiile uneia dintre glandele endocrine ale corpului fizic si cele ale unui plex nervos apartinand sistemului nervos autonom vegetativ = simpatic + parasimpatic.

Determinat de traume sau deviante de comportament in viata unui individ, aceste vartejuri energetice de camp se pot bloca integral sau partial, datorita perturbarilor campurilor si a proiectiilor acestora in planurile existentiale. In asemenea cazuri, plexurile nervoase functioneaza distorsionat, asa ca glandele endocrine nu pot functiona la intregul potential iar apoi receptorii nervosi semnaleaza durere, provocand suferinta corpului fizic.

Cu toate ca fiecare chakra este caracterizata de o frecventa dominanta de culoare, fiecare chakra emana toate culorile spectrului – armonici inferioare si armonici superioare asociate valorilor proprii ale frecventei de lucru. Pornind de la centrul bazal sunt caracteristice urmatoarele culori dominante: radacina-rosu, sacral-oranj, ombilical-galben, la inima-verde, baza gatului-albastru, frunte-indigo si crestet-violet/argintiu-auriu.

Pe langa culorile caracteristice planului existential in care se manifesta, fiecare fiinta prezinta frecvente proprii asociate cu propriul sau mod de manifestare, care insa respecta legile armonicitatii matematice – constituind armonici superioare ale propriei fundamentale. In alte spectre de frecvente acestora le corespund armonice conjugate, de exemplu fiecarui centru ii corespunde un sunet de tonalitate absoluta si un timbru relativ asociat, intr-un fonem numit „mantra” = cantare sacra, sunet sacru in sanscrita.

Deasupra „coroanei” din crestet exista trei chakre superioare, despre care sunt revelate foarte putine informatii. Prima dintre chakrele superioare este purpurie, cea de-a doua emite lumina alba pura atribuita „Constientului Divin” iar ultima nu emite vizibil lumina – aceasta este negrul sacru-Vidul primordial care contine totul si din care se formeaza toate lucrurile.

In corpul uman se afla peste 2.000 de chakre situate pe meridianele trupului nostru.

Sursa:
-Maual de Reiki, Mikao Usui
-Manual de Reiki, Chujiro Hayashi
-Spiritul Reiki, Manualul Complet al Sistemului Reiki
-Manual de depanare-reparare prin Reiki Usui de Doru Cica
-https://noutati.energoterapie-reiki.ro/
-Simona Igna