SECRETELE SĂNĂTĂȚII ȘI FRUMUSEȚII DIN TOATĂ LUMEA

FRANȚA

      Lavanda îndepărtează stresul și aduce buna-dispoziție, motiv pentru care franțuzoaicele dorm pe perne umplute cu flori de lavandă. Uleiurile eterice conținute de aceasta liniștesc și luminează sufletul. Pentru o baie, amestecați 10 picături de ulei de lavandă cu 2 linguri de smântână și turnați totul în apă.

GRECIA

      Uleiul de măsline este un mare protector al inimii. Însă poate fi folosit și în scopuri de înfrumusețare: întărește unghiile, iar în baie acționează ca o peliculă protectoare pentru piele și conferă părului strălucire.

SPANIA

      Vitaminele și acizii conținuți de lămâie “trezesc” hormonii fericirii și îndepărtează amorțeala cauzată de vremea de afară. Pe lângă aceasta, lămâile catifelează pielea aspră dacă frecați zona respectivă cu ele și îndepărtează petele de bătrânețe. Alte trucuri: picurați suc de lămâie peste un coș sau o pată, și veți scăpa curând de ele, iar dacă vă clătiți părul cu puțin suc, acesta se va revigora rapid.

GERMANIA

      Valeriana liniștește și înmoaie simțurile. Când aroma ei deosebită se ridică din apa fierbinte, stresul de peste zi dispare într-o clipă. Pentru o baie relaxantă de seară, există adaosuri speciale pe bază de valeriană pe care vi le puteți procura ușor. O altă variantă este să fierbeți 5 linguri de rădăcină măcinată de valeriană în 5 litri de apă; strecurați apoi direct în cada cu apă pregătită pentru baie.

SUA

      Fructele roșii (coacăze, afine, măceșe, zmeură etc.) conțin multă vitamina C. Consumul regulat al acestora are ca efect distrugerea bacteriilor și a virușilor. În plus, puțin suc de fructe roșii consumat zilnic întărește „celulele cenușii” și aduce buna-dispoziție.

CHINA

      Ghimbirul întinerește și este benefic pentru stomac. Iată motivul pentru care chinezii par mai tineri decât europenii: se bucură zilnic de atuurile ghimbirului. Rădăcina lui conține fitohormoni, care întăresc inima și sistemul imunitar. Puteți rade puțin ghimbir în mâncare sau îl puteți consuma sub formă de ceai: măcinați 3g rădăcină de ghimbir, turnați deasupra o ceașcă de apă fierbinte și lăsați 10 minute să se infuzeze.

Sursa: Info practic