Generalitati despre Reiki

Exista cateva motive care pot explica puterea energiei Reiki de a atrage lumea. Cel mai evident motiv consta in simplitatea utilizarii acestei terapii.

Un alt motiv important este acela ca utilizarea energiei Reiki conduce la rezultate foarte bune pentru vindecarea corpului fizic, mental si emotional, corp care are in mod obisnuit stari de bine, de durere, de sanatate sau boala.

Reiki vindeca prezentul, trecutul si viitorul. Ii vindeca pe cei bolnavi dar si pe cei sanatosi, pe cei bogati si pe cei saraci, pe tineri si pe batrani, pe crestini, pe hindusi, pe budisti, pe musulmani si pe evrei – indiferent unde traiesc si ce fac.

Reiki este forta vitala inteligenta care ajuta la restabilirea echilibrului fizic, emotional si spiritual al omului.

Termenul ”Reiki” este o combinatie a doua kanji (silabe), prima dintre ele «Rei» insemnand universal, cosmic, dumnezeiesc, sfant, iar a doua «Ki» avand intelesul de energie, forta, forta vitala omniprezenta.

Forma Ki-ului care organizeaza aplicarea corecta, sinergica, in sens holistic a tuturor formelor de forta vitala subordonate este numita Reiki. Este acel tip de energie vitala care se afla, in lumea materiala, cel mai aproape de forta creatoare divina, sursa vietii.

Daca energia Ki ar putea face doar bine, am trai intr-o alfel de lume. Intrucat ea este actionata de minte, ea poate produce rezultate pozitive si negative, in functie de gandul sau intentia care o dirijeaza. Ki directionat de minte este responsabil atat de o sanatate buna cat si de una subreda. Ki-ul pozitiv, creat si dirijat de subconstient, sprijina toate organele si le mentine sanatoase. Ki-ul negativ se va aseza in jurul organelor, in chakre si in aura, va incetini activitatile normale ale trupului si in final va produce imbolnavirea.

Anumiti oameni pot pune Ki-ul negativ in campurile noastre energetic. Uneori fac acest lucru inconstient, cand nutresc ganduri negative despre noi, fapt care va afecta pe aceia dintre noi care au o slabiciune in aura sau chakre.

Mintea si campurile noastre energetice sunt influentate si de experientele avute in vietile anterioare. Aceasta influenta, numita Karma, este adusa in viata prezenta, in aura la nastere, cand sufletul intra prima data in corpul fizic.

Pe parcursul vietii, Karma atrage experiente catre noi, care sporesc incarcatura karmica din aura, apoi incarcatura aceasta poate trece in chakre si, in final, in trupul fizic.

Vindecatorii si terapeutii, genereaza Ki-ul pozitiv si il trimit inspre aura, chakre si trup, acolo unde este acumulat Ki-ul negativ, cu scopul de al transforma pe acesta in Ki pozitiv sau de al elimina si imprastia.

Cand un terapeut isi aseaza mainile in apropierea unui bolnav si incepe procesul de vindecare, campul biomagnetic emis de mainile sale devine mult mai puternic decat cel emis de organul bolnav. Au fost masurate campurile biomagnetice ale mainilor unui terapeut care desfasura procesul de vindecare si s-a constatat ca aveau un camp de 0,002 gauss, de o mie de ori mai puternic decat orice camp din trupul pacientului.

Meridianele
In termini simpli, meridianele sunt cai energetice care ne alimenteaza cu energie vitala corpul fizic si corpul subtil. Daca fluxul de energie vitala este intrerupt sau tulburat, rezulta afectuini, boli si in final moartea.

Chakrele
Chakrele sunt ca niste transformatoare de energie subtila. Exista noua chakre dintre care sapte sunt principale incepand cu chakra bazala, aflata la baza coloanei vertebrale si terminand cu chakra coroana din crestetul capului si cele doua chakre situate in afara corpului, chakra suprapersonala aflata la douazeci de centimetri deasupra capului si chakra de impamantare situata la douazeci de centimetri sub picioare.

Aura
Aura este un camp de energie subtila care strabate si se intinde in afara corpului fizic. Boala incepe mai intai in aura, deseori sub forma karmei adusa aici din vietile trecute sau sub forma de Ki negativ, iar pe masura trecerii timpului aceste “seminte” din interiorul aurei devin mai puternice ca urmare a energiei negative acumulate, aceste “seminte “se dezvolta” si isi prelungesc “radacinile” in chakre; daca nu sunt vindecate se pot extinde, in final, in corpul fizic, ducand la aparitia de disfunctionalitati si boli.

Un exemplu: daca cineva a avut o zi zi grea, se simte obosit si frant, aura sa poate sa scada, atentie, pana la 60-90 de centimetri fata de trup, adica la o valoare periculos de mica. Dupa un tratament Reiki, Karuna Reiki sau Bioenergoterapie (Chirurgie Spirituala), aura se poate mari mai mult decat de obicei, uneori pana la 600-900 de centimetri sau mai mult.

Ce boli se pot vindeca cu ajutorul terapiei Reiki, Karuna Reiki si Bioenergoterapiei.
Afectiuni ale creierului, dureri de cap;
Toate tipurile de boli ale ochilor;
Toate tipurile de boli ale urechilor;
Afectiuni ale organelor aparatului digestiv;
Afectuini ale esofagului;
Afectiuni ale stomacului;
Afectiuni intestinale;
Afectiuni ale ficatului;
Afectiuni ale pancreasului;
Afectiuni ale peritoneului;
Afectiuni ale zonei anale;
Afectiuni respiratorii;
Afectiuni cardiovasculare;
Afectuni ale aparatului excretor;
Afectiuni neurologice;
Boli infectioase;
Afectiuni ale intregului organism;
Schimbarea sangelui;
Alte afectiuni.

Prezentarea generala a tratamentului pentru intregul trup
Tratamentul poate fi folosit oricand pentru intretinerea sau optimizarea bunastarii fizice sau psihice sau pur si simplu pentru ca este atat de minunat sa va rasfatati cu ajutorul lui. Daca nu sunteti bolnav, tratamentul intregului corp va va ajuta sa fiti in forma si sa fructificati posibilitatile la maximum, sa va dezvoltati talentele adormite, sa va gasiti drumul catre lumina si sa deveniti mai vigurosi.

Daca veti face tratament pentru intregul trup o data pana la trei ori pe saptamana, veti observa in scurt timp o crestere ferma a caracteristicilor urmatoare:
-vitalitate
-creativitate
-sensibilitate si intuitie
-putere
-rezistenta
-pace interioara
-bucurie
“Folosind Reiki in fiecare zi, daca se poate, veti tine medicul la distanta”

Cateva reguli de respectat inainte de tratament:
– In timpul unui tratament al intregului trup, nici pacientul si nici terapeutul nu trebuie sa se afle sub influenta vreunui medicament sau substanta toxica, alcool, cafea tare si produse din tutun.
– In incapere trebuie sa fie liniste, o temperatura placuta, muzica linistitoare ca pentru o meditatie.
– Se indeparteaza ceasurile cu cuart, bijuteriile care au forme circulare inchise si sunt metalice, haine si curelele stamte cu catarama metalica.
– Este indicat sa se mearga la toaleta inainte de inceperea tratamentului.
– Pana la inceperea tratamentului, cabinetul, camera unde va avea loc tratamentul va fi purificata de catre terapeut.

Desfasurarea tratamentului pentru intregul trup.
Timp de zece – cinsprezece minute se face curatarea si energizarea chakrelor.
Urmeaza pregatirea trupului pentru tratament urmand un algoritm stabilit de comun acord cu pacientul.
Tratamentul intregului trup se incepe de la cap, trunchi, spate si se termina cu picioarele. Timpul afectat pentru fiecare pozitie in parte poate varia de la 3 la 15 minute, in functie de afectiunile fiecaruia. In total sunt treizeci si opt de pozitii de prindere a palmelor cu posibilitatea de a reduce numarul acestora in functie de sesiunea de tratament stabilita de comun acord cu pacientul.
Tratamentul se va incheia cu o curatare totala a singelui efectuata tot cu ajutorul energiei Reiki.

Summary
Reiki - generalitati si vindecarea cu ajutorul terapiei
User Rating
5 based on 3 votes
Service Type
Reiki - generalitati si vindecarea cu ajutorul terapiei
Provider Name
Bratu Florea,
Area
Bucuresti, Romania
Description
Exista cateva motive care pot explica puterea energiei Reiki de a atrage lumea. Cel mai evident motiv consta in simplitatea acestei terapii.

#reiki#terepie reiki#tratament reiki