POZITIILE PALMELOR IN TERAPIA REIKI

POZITIILE PALMELOR IN TERPIA REIKI

      In terapia Reiki nu sunt reguli stricte, iar pozitiile mainilor pot varia in functie de afectiunile si bolile pacientilor. Va prezint in continuare anumite pozitii ale mainilor si efectele acestora, fara ca lista sa se termine aici, ea nu este completa.
Pozitia mainilor pe ochi

Pozitia mainilor pe ochi: relaxant, ajuta la eliminarea stresului, la limpezirea gandurilor, la ascutirea intuitiei si la usurinta meditatiei. E benefica in cazul problemelor orificiilor nazale, ale ochilor, dintilor sau falcii. Echilibreaza activitatea epifizei si hipofizei, adica a chakrele 7 Sahasrara si 6 Ajna.

Pozitia mainilor pe tample: imbunatateste memoria, regleaza cele doua emisfere ale creierului si mareste creativitatea. Ajuta in cazul stresului, hemoragiei cerebrale, respectiv a durerilor de cap si urechi adica chakra 7 Sahasrara.

Pozitia mainilor pe urechi: pe pavilionul urechi. Putem gasi o multime de locuri folosite si in acupunctura, care influenteaza functionarea intregului organism, de aceea aceasta pozitie a palmelor se bucura de o interes special. In foarte multe cazuri este utila si pentru primul jutor. Ajuta in canalizarea energiei in toate partile corpului, fiind foarte utila in caz de depresie sau de pierdere a cunostintei.

Pozitia mainilor pe ceafa: relaxeaza, calmeaza spiritul. E benefica in cazul unor probleme cu cerebelul si cu maduva spinarii, dar ajuta si in cazul ranilor de cap si problemelor cu ochii.

Pozitia mainilor pe gat: mareste increderea in sine, bucuria de viata si creste pretuirea pentru propria persoana. Ajuta la exprimarea, la eliberarea de nervozitate, de rautate si suparari. E benefica in cazul problemelor cu gatul, amigdalele si tiroida, in cazul problemelor de metabolism si de comunicare.

Pozitia mainilor pe timusul: amplifica sentimentul de iubire, increderea, armonia si bucuria de viata. Are efect asupra timusului, precum si asupra plamanilor, inimii si sistemul limfatic.

Pozitia mainilor pe plexul solar: ajuta la eliberarea de stres, reducand teama si frustrarea. E benefica in cazul unor dereglari in functionaerea inimii, stomacului, sistemului digestiv, in cazul unor probleme de digestie si hemofilie.

Pozitia mainilor pe buric: incarca cu energie. Poate fi utilizata in cazul unor probleme cu fierea (pietre la fiere), cu intestinul subtire si cu cel gros, precum si in cazul ulcerului, a spasmelor, a problemelor sexuale si a menstruatiei.

Pozitia mainilor pe ficat: ajuta in eliminarea frustrarii, a fricii si depresiei, in curatirea organismului de alcool si droguri, precum si in cazul unor imbolnaviri ale ficatului, bilei

Pozitia mainilor pe varfurile (stang/drep) plamanilor: are efect asupra pieptului, sanilor, glandelor, plamanilor, inimii, precum si asupra chisturilor si a tumorilor la sani. Au un efect foarte bun si asupra femeilor care au nascut de curand.

Pozitia mainilor pe splina: ajuta la eliminarea frustrarilor si a fricii, creste pretuirea pentru propria persoana si increderea in sine. E benefica in cazul diabetului, problemelor cu splina, pancreasului, bolilor contagioase, precum si in cazul inflamatiilor.

Pozitia mainilor pe V-ul coapselor: ajuta creativitatea si flexibilitatea, elimina stresul sexual, precum si teama de viata si de moarte. E benefica in cazul unor probleme sexuale, in cazul problemelor cu greutatea, dar, in acelasi timp, si pentru glandele sexuale, vezica, uter, prostata si sistemul digestiv .

Pozitia mainilor pe umeri: relaxant, elimina incordarea umerilor. E benefica in cazul unor probleme cu sira spinarii si ale gatului.

Pozitia mainilor pe rinichi: actioneaza asupra plexului solar, a rinichilor si a suprarenalelor. Ajuta la dezintoxicare, reduce starea de soc, teama de inaltime si de spatiu deschis, indeparteaza gandurile negative.

Pozitia mainilor pe osul sacru: amplifica constiinta si bucuria satisfactiei. E indicat in cazul problemelor cu coloana, artritei, nevritei, sistemului urinar. Mai mult osul sacru este numit si pompa de energie. El are opt orificii, patru pe partea stanga si patru pe partea dreapta. Cu cat sunt mai energizate, desfundate aceste canale, cu atat mai multa energie benefica patrunde in corp, ajungand pana la nivelul capului.

Vrei sa fii vindecat este inceputul vindecarii

#terapia reiki#terapie reiki