IMPORTANTA ENERGETICA A ORGANELOR SI A ZONELOR CORPULUI – IMPORTANTA TRATARII LOR PRIN TERAPIILE ENERGETICE REIKI, KARUNA REIKI, BIOENERGOTERAPIE – CHIRURGIE SPIRITUALA

      Vreau sa incep acest material deosebit de important cu o Rugaciune a Sfantului Francisc De Asissi.
Sfântul Francisc de Assisi

      Despre Sfântul Francisc de Assisi, Papa Benedict al XV-lea spunea: „Este imaginea lui Cristos cea mai desăvârşită din toate timpurile”; iar pentru Dante Alighieri este omul „a cărui viaţă minunată mai bine s-ar cânta-n cerescul cor”.

      Deşi dintr-o familie modestă, prin dragostea lui vie faţă de Tatăl Creatorul şi surorile creaturi, a exercitat o influenţă extraordinară asupra vieţii religioase a creştinismului apusean, cu ecouri binefăcătoare în manifestările sociale şi artistice. S-a născut în anul 1182, fiind primul copil al soţilor Petru şi Pica Bernardone. Petru Bernardone era un mare negustor de stofe şi deseori lipsea de acasă, obligat de interesele comerţului său la călătorii îndelungate prin diferite ţări. La întoarcerea dintr-o călătorie în Franţa, ia cunoştinţă de naşterea primului său copil, căruia la botez i s-a dat numele de Ioan. Din simpatie faţă de ţara din care tocmai se întorsese, a hotărât să-i schimbe numele în Francesco, cu înţelesul de „francez”, conform unui obicei mai vechi de a se da copilului născut în lipsa tatălui numele ţării în care acesta se afla. Francisc însuşi a îndrăgit acest nume, arătând o deosebită simpatie faţă de Franţa şi de limba franceză, de care se folosea în împrejurări solemne. În copilărie a învăţat şi limba latină, folosită la slujbele bisericeşti şi în cancelariile timpului, dar a preferat în toată viaţa limba vorbită de popor, italiana veche, şi în această limbă şi-a exprimat chemarea lui fierbinte la reînnoirea vieţii creştineşti şi a turnat versurile simple şi fermecătoare din „Cântecul Fratelui Soare”.

Rugaciunea Sfantului Francisc De Asissi
Doamne, fa ca din mainile mele sa se vada lumea ta
si acolo unde este gelozia, lasa-ma sa pun dragostea
Acolo unde este ura, lasa-ma sa pun iertarea
Acolo unde este cearta, lasa-ma sa pun unitatea
Acolo unde sunt erezii, lasa-ma sa pun adevarul
Acolo unde este indoiala, lasa-ma sa pun credinta
Acolo unde este disperare, lasa-ma sa pun Lumina
Acolo unde este suparare, lasa-ma sa pun bucurie
Ajuta-ma Doamne, nu atat sa caut mantuirea cat sa mangai pe altii
Nu atat sa caut iubire, cat sa iubesc
Pentru ca acela care da, acela si primeste
Cel care se uita pe sine, acela se si regaseste
Cel care iarta, este si iertat
Cel ce moare, acela se naste in viata vesnica
Ajuta-ma Doamne fa ca din mainile mele sa se vada lumea ta…

1. Inima

Inima

      Inima este pompa vasculară a sistemului sanguin, ea are 4 camere, cele două din dreapta sunt în legătură cu plămânii, cele două din stânga sunt în legătură cu restul corpului. Inima primeşte sângele neoxigenat prin partea dreaptă şi-l pompează în plămâni. Sângele oxigenat de la plămâni se întoarce în partea stângă şi de acolo este trimis în restul corpului.

      În trupul emoţional (în dublu vital) se stochează în dreptul inimii anumite blocaje emoţionale: regrete, dezolare, tristeţe profundă, pierderea unui obiect sau a unei persoane iubite, frica, tristeţea cauzată de respingerea de către alţii, jignirea şi orice te răneşte, când cineva se fereşte şi ascunde ceva de frică (de a muri sau de a trăi), blocaje din cauza iubirii, precum şi dezechilibru dintre a da sau a primi.

2. Plamanii

Plamanii

      Aduc aer pentru a fi absorbit în sânge şi descarcă sângele de gazele toxice. La nivelul lor în dublu vital, se stochează blocaje emoţionale: furia, frica şi lipsa de vitalitate. Acestea stau la baza astmului bronşic. Tusea este un reflex care încearcă să elimine durerea provocată de trauma emoţională.

3. Stomacul

Stomacul

      Primeşte mâncare şi începe procesul de digestie, pregăteşte mâncarea pentru a fi luată de intestinul subţire. Blocajele depozitate în dublul vital în dreptul stomacului sunt vechi norme, idei, provenite din familie, colegi de şcoală, muncă, profesori, preoţi, doctori etc.

      Ulcerul este materializarea furiei, care muşcă din stomac. Trepidatiile la nivelul stomacului provin de la frică, anxietate. Indigestia provine de la gânduri, sentimente învechite, idei, care nu-şi mai au loc în viaţa individului, frica de schimbare precum şi de frica şi de a fi dezaprobat.

4. Intestinul subtire

Intestinul subtire

      Umple cavitatea abdominală şi este mărginit de intestinul gros, primeşte hrana digerată din stomac şi foloseşte secreţiile din pancreas şi ficat pentru a digera mâncarea. El este responsabil pentru digerarea substanţelor digestive, inclusiv a vitaminelor.

5. INTESTINUL GROS

      Absoarbe apa, vitaminele si mineralele. Include si apendicele. Intestinul gros ascendent este in dreapta, transvers si descendent in stanga. Stocheaza blocaje emotionale la nivelul abdomenului, in dreptul centrului Hara, un centru energetic. Se stocheaza: sentimente neexprimate de frica si furie si nevinovatie. Creierul daca nu poate sterge sau rezolva unele probleme, le depoziteaza in zona energetica a abdomenului.

6. FICATUL

Ficatul

      Este cel mai mare organ si este responsail pentru o multitudine de substante chimice si de transformari. Sangele aduce substante nutritive in ficat care converteste hidrocarbonatele in grasimi si proteine. Ficatul face colesterol, depoziteaza vit. A, B12 si fierul. Scoate substantele toxice din sange. La nivelul lui, sunt depozitate blocajele emotionale, furie si frica, care au fost stocate aici timp indelungat.

7. VEZICA BILIARA

      Se afla chiar sub ficat. Ea colecteaza bila secretata de ficat. Bila ajuta la digestia grasimilor, facandu-le solubile in apa, putand astfel ca enzimele sa le descompuna.
Depozitarea blocajelor emotionale in zona vezicii biliare sunt furia, transformata in dezgust, desconsiderarea.

8. PANCREASUL

Pancreasul

      Secreta enzime care intrate in intestinul subtire ajuta la digestia glucidelor, grasimilor si proteinelor. El produce si insulina. Este considerat o glanda cu secretie interna, functia lui influenteaza alti hormoni.

      La nivelul lui, sunt stocate blocaje emotionale ca: sentimentul ca ceva lipseste din viata, nemultumirea fata de viata, ca nu-ti ofera ceea ce ai fi dorit, lipsa sarii si piperului din viata, a stralucirii ei. Sunt de asemeni oameni care stocheaza aici excesele de amabilitate si de bunatate.

9. SPLINA

Splina

      Este un organ limfatic, filtreaza sangele si actioneaza in sistemul imunitar. La nivelul sau sunt stocate blocaje emotionale ca: emotii datorate unor probleme nefinalizate, datorate unor relatii cu alte persoane din trecut, moartea unei persoane, pierderea unui loc de munca sau al unui stil de viata care te tin legat de trecut.

10. RINICHII

Rinichii

      Mentin echilibrul electrolitic, chimic, al tuturor fluidelor din organism, mentin nivelul de apa din organism si proceseaza plasma din sange. Mentin echilibrul intre acizi si baze in organism. Aici, la nivelul lor, se stocheaza blocaje emotionale (rinichi si suprarenale) . In dreptul lor se afla centrul energetic soc-trauma care poate crea supraactivitate a sistemului nervos vegetativ simpatic, care duce la declansari mari de adrenalina. Suprarenala si rinichiul au rol si in vindecarea sistemului de autoimunitate. Se trateaza aceasta regiune a corpului in caz de soc, trauma, boala, interventii chirurgicale, dezechilibre emotionale, stres de orice fel, alergii, lipsa de vitalitate, precum si reactiile automate de frica.

GLANDELE ENDOCRINE

GLANDELE ENDOCRINE

      HIPOFIZA sau Glanda Pituitara, EPIFIZA sau Glanda Pineala au rol in metabolism, secreta hormoni care produc secretii in alte glande endocrine ale organismului. Ele secreta hormoni care duc la formarea progesteronului, estrogenului si testoteronului, regleaza functia tiroidei, densitatea oaselor, calitatea pielii, functia suprarenalelor, producerea secretiei lactate, retentia de apa din organism.

HIPOFIZA

      TIROIDA: creste consumul de oxigen din tesuturi si, din acest motiv, ea intretine si mentine activitatea metabolica.

Tiroida

      TIMUSUL: este parte a sistemului limfatic, poate produce limfocitele de tip T care ataca proteinele anumitor celule cancerigene. Se atrofiaza dupa intrarea in functie a glandelor sexuale.

      SUPRARENALELE: produc un hormon care dizolva acizii si stimuleaza metabolismul. Ele sunt responsabile pentru “raspunsul de lupta sau fugi’, care poate avea ca efect dilatarea pupilelor, crestera pulsului, cresterea activitatii nervoase si a respiratiei.

      OVARELE SI TESTICOLELE: ovarele produc ovulul si hormonii feminini (estrogen si progesteron). Testicolele produc sperma si testoteronul – hormonul sexual masculin.

ALTE LOCURI UNDE SE DEPOZITEAZA EMOTIILE

CAPUL

Capul

      Este locul unde se afla centrul de comanda al corpului. El este locul unde ne proiectam viata. Echilibrul in aceasta zona este important pentru echilibrare generala: psihica, emotionala, fizica si mentala. N.B. durerile de cap sau migrenele sunt de cele mai multe ori sentimente refulate care cauzeaza dezechilibre, in timp ce partea constienta incearca sa gaseasca cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui sa fie.

OCHII

      Sunt legatura cu vederea interioara, sentimentele si auzul (in legatura cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii). A nu fi luat in seama de altii, a nu vedea dorintele altora, a nu vrea sa vezi chiar ce este sub nasul tau (miopie) sau a nu vedea ceea ce este in alte locuri indepartate (vedere scurta) sunt sentimente care se stocheaza la nivelul ochilor. Ochii sunt legati de canale cu sinusurile unde sunt depozitate lacrimile. Ochii sunt de asemeni in conexiune cu ovarele, uterul, testicolele si prostata.

URECHILE

      „Asculta pe altii pentru a fi ascultat”. La nivelul urechilor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut sa auzim. Ele sunt legate de tensiunea arteriala, de echilibru in sens general si de claritate.

GATUL

      Laringele este sediul vorbirii. La nivelul gatului sunt blocaje emotionale cauzate de inabusirea cuvintelor sau ideilor, gandurilor sau credintelor. Se produc aceste blocaje atunci cand omul nu spune ceea ce trebuia sa fie spus, vorbeste prea mult, face sa taca sensibilitatea. Gatul: verbalizeaza si exprima.

      Blocajele din zona gatului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau ganduri sau credinte, care iti raman fixate in gat si cu care te ineci. De asemeni, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult si de a-ti fi inchisa gura. Blocajele in aceasta zona sunt in legatura cu greutatile si responsabilitatile pe care le duci in spate si care te apasa prea greu. Blocajele sunt, de asemenea, in legatura cu oamenii cu “vedere de cal” (nu vede nimic nici in dreapta, nici in stanga), cand iti lipseste ajutorul celor din jur sau cand ai o gandire neflexibilia.

TRACTUL INTESTINAL

      Constipatia se datoreaza refularii unor sentimente de obicei de furie, de frica sau vinovatie. Colita (diareea) este datorata eliminarii unor sentimente vechi, ganduri, idei, pe care nu le-ai infruntat sau rezolvat.

OVARELE SI UTERUL

      La nivelul lor se stocheaza ura impotriva barbatilor si probleme generale legate de nastere, avort, avort provocat, viol, frica, vinovatia si furia in legatura cu sexualitatea.

VEZICA URINARA

      Stocheaza sentimente de furie, vinovatie, legate de sexualitate.

PROSTATA

      Aici se stocheaza vinovatie legata de sex, furie impotriva femeilor, sentimentul de neputinta, lipsa ajutorului.

COAPSELE

      Sunt un sistem de suport al trupului, la nivelul lor de obicei se acumuleaza sentimentele de furie si frica (se manifesta ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate si lipsa protectiei (lipsa de depuneri la nivelul coapselor).

GENUNCHII

      Genunchiul stang este resposabil de suportul emotional intern. Genunchiul drept tine de suportul emotional extern pe care ti-l produce slujba, banii, prietenii. Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng, suportul de la tată în genunchiul drept. Părinţii care şi-au inversat rolurile vor avea simptomatologie reversă în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).

GLEZNA

      Legatura ei este cu gandirea, analiza, intelegerea si intrebarea „De ce?”.

LABELE PICIOARELOR

      Au legatura cu atitudinea (ce reprezentam noi prin atitudinea noastra). Aici sunt stocate sentimentele: daca suntem in stare sa luam atitudine pentru noi si pentru altii, daca suntem in stare sa dam exemplu de comportament altora, daca te simti implinit sufleteste. Talpa piciorului contine proiectii ale tuturor organelor din corp. De asemeni, este in legatura cu simtul realitatii practicului in viata.

UMERII

      Umarul drept poarta greutatile si responsabilitatile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora. Umarul stang poarta emotiile interne precum si responsabilitatile pentru propria viata fizica, spirituala, emotionala, mentala, precum si responsabilitatea cresterii (evolutiei) in aceste domenii. Aici sunt stocate de asemeni sentimentele de vinovatie.

REGIUNEA DIN PARTEA DE SUS A SPATELUI

      Partea dreapta stocheaza furie, dezechilibre datorate excesivei darnicii, stocheaza suparari banale, iritatii, atunci cand din cauza acestor mici tulburari rabufnesti sau tii in tine, cand ascunzi sau exteriorizezi aceste mici suparari, atunci cand te dezvinovatesti in legatura cu dezechilibrul pe care il creeaza datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primesti prea mult). Partea stanga stocheaza sentimentele de tristete la pierderea unei persoane dragi, parerile de rau, pierderea unor lucruri, vinovatia. De cele mai multe ori, partea stanga rezoneaza la primitul excesiv, fara a da in schimb suficient de mult.

REGIUNEA DORSO – LOMBARA

      Stocheaza furia, sentimente neverbalizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus.

REGIUNEA COCSO – SACRALA

      Are de-a face cu supravietuirea, activarea lui kundalini , frica de succes, frica de a trai, frica de a actiona”.

Reiki

      Dupa citirea si recitirea acestui material, ne dam seama cu totii cat de importante sunt organele corpului nostru si anumite zone ale corpului, care la prima vedere ai crede ca nu au nici un rol. Acum va dati seama cate blocaje, cate boli pot sa apara in mai toate organele corpului uman si chiar in anumite zone, aparent neluate in seama de fiecare dintre noi.

      Toate aceste afectiuni, boli, blocaje, disfunctionalitati ale organelor trupului nostru, pot fi tratate si vindecate cu ajutorul terapiilor Reiki, Karuna Reiki, Bioenergoterapiei-Chirurgiei Spirituale, Procedurilor Energetice Superioare, Radiesteziei. Orice persoana care spune ca este “sanatoasa tun” este bine sa faca macar o sesiune de tratament pe saptamana, cu rol preventiv si de intretinere.

Terapie

Sursa: Compendiu de Reiki de Risvan Vlad Rusu

#Bioenergoterapiei-Chirurgiei Spirituale#Karuna Reiki#Procedurilor Energetice Superioare#Radiesteziei#reiki#terapie reiki#terapiilor Reiki