HALU

Una din funcţiile principale ale simbolului Halu este cea de protecţie globală. Protecţia globală implică mai multe niveluri:

– fizic;
– mental;
– sufletesc;
– spiritual.

Halu are capacitatea să se ocupe de toate aceste niveluri. La nivelul fizic, aplicarea simbolului Halu pe chakrele principale te fereşte de accidente de orice natură.

La nivel energetic, simbolul Halu crează o piramidă de lumină şi protecţie a biocâmpurilor şi a structurilor energetice fundamentale. Această caracteristică a simbolului îl face util, în special în situaţiile în care suntem nevoiţi să mergem în locuri foarteaglomerate sau în locuri puternic încărcate negativ de unde se pot prelua o serie de energii malefice care, în mod evident, pot afecta persoana.

In scopul protecţiei în astfel de situaţii, se poate vizualiza simbolul Halu deasupra capului, cât se poate de luminos, observând cum acesta începe să se rotească levogir (spre stânga), din ce în ce mai repede, creând un câmp energetic sub formă de piramidă, care coboară şi învăluie întregul corp, cu o lumină strălucitoare ce are rol de cocon protector.

De foarte multe ori doar această simplă vizualizare poate face minuni.

Aceeaşi metodă de învăluire în coconul protector al simbolului Halu, are rolul de îndepărtare a sentimentelor de nesiguranţă personală, astfel că tracul sau anxietatea socială se pot elimina într-o clipită, cel puţin în situaţiile urgente care necesită acest lucru.

Tot ceea ce reprezintă nesiguranţă mentală, greutate în luarea deciziilor, nehotărâre generală sau incongruenţă a gândurilor personale cu faptele – toate acestea pot fi îndepărtate aplicând simbolul Halu. întărind conexiunile energetice dintre chakre şi asigurând astfel un flux mai eficient al energiei prin corp, acest SIMBOL ÎNTĂREŞTE ÎNCREDEREA ÎN SINE şi ajută la luarea deciziilor corecte în momentele optime.

Am văzut mai sus cum vizualizarea simbolului, rotindu-se deasupra capului, oferă multiple avantaje; în aceeaşi ordine de idei, simpla aplicare a simbolului Halu deasupra chakrei coroană (Sahasrara) oferă protecţie imediată în situaţii din cele mai diverse.

Reţineţi că simbolul acesta este unul deosebit de puternic şi că protecţia oferită de el cu greu poate fi depăşită de posibilele agresiuni din mediul înconjurător. Poate v-aţi întrebat pe parcursul studierii Reiki de ce aplicarea unui simbol deasupra chakrei Sahasrara este în general (indiferent de simbolul aplicat) atât de eficientă.

Răspunsul constă în capacitatea acestei chakre de a difuza şi repartiza energia uniform în corp şi în toate structurile energetice, astfel că putem afirma că dacă aplicarea unui simbol local pe orice zonă a corpului produce un efect local, aplicarea deasupra chakrei coroană produce un efect global, deci mai eficient.

Tot în categoria „protecţie” se încadrează şi rolul acestui simbol de a feri persoana de agresiuni. Agresiunile la care cinevapoate fi supus pot fi de mai multe feluri:

– agresiuni fizice;
– agresiuni mentale;
– agresiuni psihice (sau parapsihice).

Simbolul Halu, prin aplicarea sa pe chakrele principale fereşte de agresiunile fizice.

Nu cred că îi place nimănui să fie muşcat de câinii de pe stradă sau atacat de hoţii de buzunare sau, mai rău, de cine ştie ce persoane răuvoitoare înzestrate cu bâte, cuţite şi alte arme de acest gen.

Tocmai de aceea, dacă ştiţi că aţi putea fi supuşi unor astfel de situaţii este bine să aplicaţi simbolul Halu cât mai des. Ca aplicaţie particulară putem exemplifica protecţia împotriva animalelor turbate sau „supărate” (câini, pisici sau orice alt animal), care se realizează prin plasarea (prin vizualizare) a simbolului între persoană şi animal.

Această tehnică creează instantaneu un zid protector de energie peste care animalul agresiv nu poate trece.

Astfel, de acum încolo când vedeţi vreun „căţeluş” care aleargă spre voi (cu intenţii negative evidente), plasaţi imediat între voi şi respectivul animal simbolul Halu însoţit de simbolul Cho Ku Rei şi veţi observa cum respectivul câine se va opri brusc şi va lătra fără să se mai apropie.

Să analizăm puţin şi chestiunea agresiunilor mentale. În primul rând trebuie ştiut că aplicarea simbolului Halu în dreptul chakrei celui de-al treilea ochi (Ajna) protejează împotriva agresiunilor mentale şi a manipulării.

De multe ori agresiunile mentale sunt sinonime cu tehnicile de manipulare la care putem fi supuşi din partea altor oameni care doresc să obţină ceva de la noi. Manipularea mentală poate să fie manifestată în situaţii cât se poate de inofensive (câţi dintre noi nu suntem impresionaţi de o faţă tristă, chiar plângăcioasă a unei persoane care ne cere o favoare) sau poate să apară în situaţii mai serioase (de la agentul de vânzări care ne convinge să cumpărăm un produs scump de care nu avem nevoie şi până la şarlatanii din toate domeniile care îşi vând „cunoştinţele” sau „abilităţile” pe bani grei oamenilor naivi). Mai nou se organizează peste tot în lume şi la noi în ţară o serie de cursuri de manipulare la care sunt predate tehnici prin care puteţi obţine orice doriţi; se publică şi multe cărţi pe aceeaşi temă care sunt menite să antreneze omul de rând în arta influenţării mentale a semenilor în scopuri nu tocmai ortodoxe.

A ne opune economiei şi evoluţiei acesteia este aproape imposibil, însă a ne opune tendinţei altora de a ne manipula este nu numai posibil dar şi foarte simplu, folosind energiile simbolului Halu.

Ţineţi minte: oricând credeţi că cineva v-ar putea manipula mental, aplicaţi-vă simbolul Halu în dreptul chakrei Ajna şi rezultatele nu se vor lăsa aşteptate. De obicei efectul este inducerea unei incapacităţi de a ne manipula persoanelor care încearcă acest lucru (la propriu „dau în bâlbâială”).

Aşa cum am văzut mai sus, simbolul Halu conectează la energiile Sfântului Arhanghel Rafael. Rafael înseamnă „puterea iubirii divine mă vindecă şi mă întăreşte”.

Rafael ne poate ajuta să înţelegem lecţiile tainice pe care le avem de învăţat din fiecare boală cu care ne confruntăm şi ne ajută să ne autocunoaştem şi să învăţăm din suferinţele cu care ne confruntăm. Atunci când optăm pentru un mod sănătos de viaţă, acest înger este alături de noi.

Pe măsură ce ne transformăm minţile şi inimile rănite, ne apropiem tot mai mult de arhanghelul Rafael şi putem primi darurile sale spirituale. El este întotdeauna gata să ne ghideze către împlinire şi armonie, dar noi trebuie să ne dorim aceasta.

Aşa cum am învăţat şi în Reiki tradiţional, fiecare dintre noi avem paşi care se pot îndrepta, părţi pe care le putem îmbunătăţi, invocându-l pe Arhanghelul Rafael ca să ne ajute şi să ne asiste pe calea vindecării personale.

In această categorie se încadrează şi capacitatea simbolului Halu de a echilibra:

– structurile energetice între ele;
– de a echilibra corpul cu mintea;
– mintea cu sufletul;
– sufletul cu spiritul;
– de a îndepărta tot ceea ce este negativ în propriile structuri energetice.

Meditaţia periodică pe simbolul Halu poate să asiste persoana în realizarea tuturor acestor scopuri şi de aceea este recomandată cel puţin o dată pe săptămână. Să nu uităm că suntem în evoluţie şi că pe zi ce trece este bine să devenim din ce în ce mai buni şi mai plini de virtuţi, de iubire, de compasiune, de pace şi de iertare.

Simbolul Halu ne ajută SĂ CONŞTIENTIZĂM PROPRIILE GREŞELI, evitând astfel să aruncăm vina pe altcineva pentru diverse situaţii de viaţă. Până la perfecţiune calea este lungă şi, de multe ori din păcate (sau poate din fericire) funcţionăm pe baza principiului oglinzii, adică oglindim prin faptele, acţiunile şi gândurile noastre pe cei din jurul nostru. Astfel este posibil ca unele din faptele noastre să nu fie pe deplin conştientizate şi sentimentul de vinovăţie pentru acestea să fie transformat într-o proiecţie în exterior asupra altor persoane. În mod evident această proiecţie are consecinţe negative, în special în ceea ce priveşte relaţiile interpersonale, putând să ducă chiar la apariţia unor gânduri paranoide sau la episoade de introversie şi depresie.

Tocmai pentru a evita astfel de situaţii este recomandat să medităm cât mai mult asupra simbolului Halu, cu intenţia să conştientizăm propriile acţiuni şi gânduri şi efectele acestora. Să nu uităm că tot ceea ce gândim şi tot ceea ce punem în fapt influenţează mediul înconjurător şi persoanele din anturajul nostru, aşa că sentimentul de CONŞTIENTIZARE DE SINE nu poate să aibă decât efecte benefice asupra evoluţiei proprii şi globale a omenirii.

Legat de acest aspect se foloseşte de multe ori metafora legată de EFECTUL FLUTURELUI, prin care se spune că fâlfâitul aripioarelor unui fluture poate avea ca şi consecinţă producerea unui tsunami în celălalt capăt al Globului Pământesc.

Morala este că acţiunile noastre sunt înlănţuite şi efectele faptelor noastre sunt de cele mai multe ori din sfera neprevăzutului, astfel că autocunoaşterea şi autocontrolul sunt necesare şi recomandate.

ACCEPTAREA PROPRIILOR IMPERFECŢIUNI Şl DEFECTE AŞA CUM LE PERCEPEM este înlesnită de aplicarea simbolului Halu asupra chakrei inimii (Anahata) si asupra chakrei gâtului (Vishudda).

De multe ori imaginea pe care o avem despre noi înşine nu este congruentă cu ceea ce lăsăm să se vadă. De multe ori purtăm adevarate „măşti” psihice care lasă să se întrezărească în exterior doar ceea ce alegem în funcţie de stima personală de sine şi de sistemele proprii de valori.

Lipsurile pe care credem că le avem şi pecare le conştientizăm, imperfecţiunile pe care credem că le avem şi pe care le conştientizăm, defectele pe care credem că le avem şi pe care le conştientizăm toate acestea duc la creerea de „măşti” comportamentale care, în timp produc modificarea primară a comportamentului, nu prin rezolvarea problemelor ci prin acoperirea acestora.

Pe aceeaşi linie de discuţie ca cea de mai sus, merită să remarcăm o altă capacitate a simbolului Halu, aceea că RUPE SCHEMELE NEGATIVE MENTALE INCONŞTIENTE.

Acestea reprezintă tipare comportamentale şi cognitive (ale gândirii) pe care persoanele tind să şi le creeze automat ca urmare a unor concluzii eronate extrase din experienţa proprie, a unor fenomene de obicei repetitive.

Pe această bază apar iniţial gândurile automate negative care nu sunt altceva decât idei iraţionale cu privire la oameni şi mediu; de exemplu, o persoană care se trezeşte de dimineaţă şi vede că afară plouă poate afirma „ahhhh, ce urât e afară, sigur o să am o zi urâtă…” acesta este un gând automat negativ şi iraţional.

Iraţionalitatea unor astfel de idei rezidă de obicei în suprageneralizările pe care indivizii şi le aplică singuri. De exemplu o persoană care în ultimele săptămâni a avut două accidente minore de maşină poate „să se aştepte şi la altele”. Şi totuşi de ce? Faptul că au existat unul sau mai multe accidente nu implică apariţia altora noi. Aceste gânduri negative duc, într-o a doua fază, la apariţia unei tulburări anxioase care poate sau nu să fie însoţită de atacuri de panică sau de diverse fobii (frici iraţionale).

Halu se utilizează, de asemenea, pentru PURIFICAREA LOCURILOR prin desenarea acestuia pe pereţi şi în centrul camerelor, prin plasarea acestuia pe flăcările lumânărilor sau prin conturarea simbolurilor, folosind beţişoare parfumate.

Energia simbolului Halu crează adevărate raze „laser” de lumină care anihilează răul şi energiile negative şi care îndepărtează agresiunile energetice şi efectele acestora.

Simbolul se mai poate utiliza şi pentru AMPLIFICAREA BIOCÂMPURILOR şi pentru o mai eficientă funcţionare a Chirurgiei Spirituale.

Urmatorul articol: Simbolul HART din Karuna Reiki.

Bibliografie:
Dictionar de simboluri, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/
energoterapie-reiki.ro/simboluri/