februarie 13, 2017 by adminVL
GLANDA PINEALA, APA PE CARE O CONSUMAM SI VASELE DE CUPRU
Cu ceva timp in urma scriam, pe pagina mea de focebook Energoterapie-Reiki, despre rolul deosebit de important pe care il are Glanda Pineala in sanatatea corpului uman.
Motivul pentru care noi nu suntem in masura sa ne folosim de toate puterile uimitoare ale acestei glande, este reprezentat de cantitatea foarte mare de florura de sodiu pe care aceasta glanda o absoarbe din apa de la robinet, apa plata din comert, din toate pastele de dinti, din alimentele pe care corpul nostru le digera zilnic. Glanda pineală absoarbe mai multa florura de sodiu decât oricare alt ţesut sau organ din corpul nostru.
Activitatea Glandei Pineale este inhibata de aceasta florura de sodiu care se depune ca un strat subtire si o calcifiaza in continuare (vedeti mai jos ce inseamna acest lucru), si face ca aceasta glanda sa nu mai fie in masura sa contribuie la pastrarea echilibrului hormonal in organism. Orice chist sau calcificare ce apare la nivelul glandei pineale arată că există anumite blocaje energetice la acel nivel.
Una din substanţele care „ajută” la apariţia calcifierilor în glanda pineală este florul. Cum scăpăm de florul din apă? Prin filtre cu osmoză inversă. Fierberea apei nu ajută la îndepărtarea florului ci îi creşte concentraţia.
Chimistul cercetător Charles Perkins a fost trimis de guvernul SUA pentru a certifica adevărul asupra florurării apei in Germania. Acesta a descoperit că chimiştii germani din anii 1930 au inventat un plan foarte ingenios şi cu bătaie lungă pentru controlul maselor, plan care a fost supus aprobării şi ulterior adoptat de Consiliul General German.
Acest plan avea scopul de a controla populaţia din orice zonă, prin administrarea unor substanţe in apa de băut… În această schemă de control al maselor, florura de sodiu ocupa un loc important. Adevăratul motiv din spatele florurării apei este cel de a reduce rezistenţa maselor faţă de dominare şi control şi pierderea libertăţii.
Un alt aspect important care poate afecta glanda pineală este deficitul de lumină. Lumina naturală este un „aliment” important pentru sănătate, deficitul său determinând alterări ale secreţiei hormonilor glandei pineale.
Expunerea la soare stimuleaza glanda pineala. Orice tip de expunere la lumina activeaza „al treilea ochi” iar glanda pineala incepe sa secrete serotonina (hormonul fericirii). Privitul soarelui – doar la rasaritul si apusul lui, este foarte benefic pentru intregul organism, dar mai ales pentru ochi. In primele 15 minute ale rasaritului si 15 minute la apus… bucura-te de lumina vindecatoare a soarelui. Bucura-te de linistea rasaritului si a apusului, conecteaza-te astfel la ritmul naturii. Cand este soare afara, arunca ochelarii de la ochi, nu proteja capul cu nimic, numai in conditii de temperaturi ridicate. In acest mod glanda pineala secreta mai multa serotonina,este revigorata si apare acea senzatie de fericire si bucurie in sufletele noastre. Soarele pentru ochi este echivalentul aerului pentru plamani.
In mod pragmatic, activarea glandei pineale te ajuta sa iti reglezi starea de spirit, sa te energizezi, sa gasesti mai multa forta interioara si sa te odihnesti mai bine. Studiile au arătat că o lipsă a luminii naturale şi o expunerea prelungită la lumină artificială conduc la insomnie, anxietate, depresie, agresivitate şi boli degenerative.
Dacă glanda pineală nu funcţionează sau funcţionează minimal, suntem orbi faţă de dimensiunile spirituale ale vieţii. Am putea spune că suntem „tăiaţi” de la mesajele pe care am putea să le primim din lumile spirituale, pline de dragoste şi vindecare, atunci când această glandă nu funcţionează bine.
Glanda pineală va produce în mod natural propriul DMT (Dimetiltriptamina) când va fi total funcţională. Atunci vom fi capabili să rămânem în majoritatea timpului într-o stare vizionară. Curăţirea glandei pinealei este absolut necesară pentru cei care doresc să îşi dezvolte percepţiile lor multidimensionale.
Glanda pineală, numită de asemenea şi epifiză sau corpul pineal este o glandă endocrină micuţă care se află în apropiere de centrul creierului, între cele două emisfere cerebrale. Numele său provine de la forma sa asemănătoare unui con de pin.
Glanda pineală ne spune când trebuie să ne culcăm (chiar dacă noi nu ascultăm ce zice), cum să ne adaptăm modificărilor sezoniere sau când începe pubertatea. Glanda pineala regleaza somnul, imunitatea, ritmurile sezoniere, menstruaţia şi chiar îmbătrânirea.
Glanda pineală reglează integrarea organismului în ritmurile temporale prin secreţia de serotonină şi melatonină, şi prin comunicarea sa cu hipotalamusul.
Se consideră că melatonina intervine în controlul dezvoltării sexuale, inhibând maturizarea şi prevenind instalarea prea timpurie a pubertăţii; copiii au un nivel ridicat de melatonină, care scade după pubertate, iar leziunile grave ale glandei pineale la copiii sunt urmate de apariţia precoce a pubertăţii. Toate acestea sugerează că epifiza, prin hormonul ei numit melatonină, controlează dezvoltarea organismului în etapa prepubertară.
Melatonina are, de asemenea, un rol în reglarea ritmului vieţii în funcţie de alternanţa dintre noapte şi zi. Noaptea, secreţia mai crescută de melatonină favorizează instalarea somnului, intrarea organismului în modul de funcţionare nocturn (cel natural, aşa cum era el pe vremea când nu exista iluminat artificial). De exemplu este foarte daunator sa ne uităm la televizor până la 12 noaptea şi sa stăm la calculator încă o oră după aceea.
Secreţia de melatonină este inhibată de lumină şi stimulată de absenţa ei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care specialiştii recomandă să nu dormim cu lumina aprinsă.
Dormiti in intuneric complet. Un mediu intunecat asigura procesul prin care glanda pineala produce suficienta melatonina, pentru a-ti asigura un somn linistit si profund. Este de aceea important sa nu ne expunem la surse de lumina artificiale inainte de a merge la culcare, lumina aceasta putand sa activeze productia de serotonina si punandu-ne deci organismul in stare de alerta, pacalind glanda pineala care crede ca este zi si perturbandu-ti astfel ciclul somn/trezire.
Melatonina susţine ciclicitatea veghe-somn, creşte abilitatea de a ne reaminti visele, păstrează libidoul, întăreşte sistemul imun, creşte calitatea somnului, acţionează ca antioxidant, susţine funcţiile sezoniere.
Insomniile apar de obicei între 2 şi 4 dimineaţa, perioada de timp în care de regula se secretă melatonina. Secreţia redusă de serotonină duce la apariţia depresiilor. Fiecare fiinţă umană vine cu o anumită zestre karmica în ceea ce priveşte modul de a gândi. Iar deprinderea minţii de a se împietri, de a se solidifica, ca efect al încăpăţânării excesive, al lipsei de flexibilitate, o luăm cu noi de-a lungul vieţilor până hotărâm să ne transformăm.
Efectul „calcificării” ideilor, gândurilor, este blocarea imaginaţiei noastre şi a capacităţii de a găsi soluţii şi de a crea legături între idei. Situata in centrul anatomic al creierului nostru, glanda pineala, ar putea fi poarta intermediara dintre experientele noastre fizice si cele spirituale.
Rene Descartes, filosoful francez al secolului XVII-lea, a denumit glanda pineala „sediul sufletului”. Acesta credea ca acest organ le ofera oamenilor mediul prin care sufletul nostru se poate exprima in realitatea fizica.
Glanda pineala a fost un viu subiect de dezbatere al deceniilor trecute si este in continuare, comunitatea stiintifica incercand sa descopere functia biologica si spirituala completa a acestei glande numita si al treilea ochi”, avand legatura cu un punct mistic care se afla intre sprancene.
Glanda pineala (care mai este denumita si epifiza, corpus pineale, conarium sau epiphysis cerebri) este o glanda endocrina care produce hormonii fericirii melatonina si serotonina.
Secreţia redusă de serotonină duce la apariţia depresiilor. Intr-un articol din pagina mea de facebook Energoterapie-Reiki, intitulat “Legatura dintre creierul uman si cel de-al doilea creier din plexul solar” spuneam ca glanda pineala secreta numai 2-3% din cantitatea de serotonina necesara creierului, restul o primeste de la cel de-al doilea creier denumit al organelor, al plexului solar sau abdominal. In curand voi posta si acest material “Legatura dintre creierul uman si cel de-al doilea creier din plexul solar” unde veti descoperi ce rol esential are acest al doilea creier, uneori chiar mai puternic si mai important decat creierul situat in cap.
Nivelul de serotonină influenţează dispoziţia, hrănirea, somnul, comportamentele reproductive, pe scurt e o substanţă-cheie, iar dezechilibrele ivite în această arie au consecinţe uneori neaşteptat de severe.
Multă vreme s-a crezut că serotonina e “apanajul” creierului, dar descoperiri mai noi au arătat că, în realitate, la nivelul creierului se află doar 2-3% din serotonina organismului, în vreme ce 90-95% se găseşte… exact, în sistemul digestiv, mai precis in intestinul subtire.
Pentru a trata toate aceste dereglari ale trupului uman, respectiv glanda pineala si cel de-al doilea creier, plexul solar, abdomenul si pentru a-si indeplini functiile anatomice, este nevoie de un set de terapii energetice Reiki, Karuna Reiki, Proceduri Energetice Superioare, Bioenergoterapia-Chirurgia Spirituala care in final vor duce la restabilirea funtiilor lor si vindecarea acestora.
Printr-o digestie mai buna, o secretie abundenta a serotoninei si a melatoninei, organismul isi va restabili echilibrul, si se vor vindeca boli ca insomnia, depresia si starile de anxietate.
Felul in care gandesti si emotii pe care le traiesti in fiecare zi, depind de glanda pineala. Acest mic organ regleaza ritmul circadian, ritmul somnului si al trezirii si determina alte niveluri de hormoni din corp, nivelul de stres si performanta fizica.
Glanda pineala se numeste asa fiindca seamna cu un con de pin. Simbolul conului de pin il gasim in toate traditiile. Mai jos, o reprezentare a Zeului Osiris, care are un sceptru cu un con de pin in varf:
“Taoistii spun ca glanda pineala este localizata in Locul de Cristal, o zona in interiorul creierului care contine glanda pituitara (hipofiza), hipotalamusul, talamusul si glanda pineala (epifiza).
Diferite publicaţii afirmă că în general calcificările glandei pineale apar după vârsta de 12 ani sau după apariţia pubertăţii. Dar există studii care au observat că aceste calcificări pot apare în proporţie de 3% la copiii de 1 an,7, 1% la cei de 10 ani şi 33% la adolescenţii de 18 ani.
Mult înainte ca aceste calcificări să apară în glanda pineală, anumite convingeri devin solidificate în mintea noastră, cu alte cuvinte mintea dobândeşte „abilitatea” de a „întări” idei, concepte, păreri. Astfel noi nu mai suntem capabili să vedem şi să luăm în considerare vastul număr de posibilităţi care există în afara viziunii noastre contractate, înţepenite.
Ne putem întreba de ce ar apare aceste calcificări şi la copiii mici, la care încă nu există un sistem de gândire independent şi bine pus la punct? Fiecare fiinţă umană vine cu o anumită zestre karmică în ceea ce priveşte modul de a gândi. Iar deprinderea minţii de a se împietri, de a se solidifica, ca efect al încăpăţânării excesive, al lipsei de flexibilitate, o luăm cu noi de-a lungul vieţilor până hotărâm să ne transformăm.
Cum ne putem transforma, cum putem scapa de aceasta zestre Karmica, cu care venim la nastere si in care se mai adauga si alte afectiuni si boli, pe care ni le provocam singuri prin modul de viata, relatii tensionate, ura fata de semeni, supararile si certurile permanente, dusmania, interesul material crescut etc. Prin a avea incredere ca exista si alte cai de vindecare decat medicina alopata, adica medicina holistica. Terapiile Reiki, Karuna Reiki, Bioenergoterapia-Chirurgia Spirituala, Procedurile Energetice Superioare pe care eu le practic si dau rezultate foarte bune in vindecarea tuturor afectiunilor si bolilor trupului omenesc, dar in special in aceaste cauze, glanda pineala si organele din abdomen.
Efectul „calcificării” ideilor, gândurilor este blocarea imaginaţiei noastre şi a capacităţii de a găsi soluţii şi de a crea legături între idei. Reîntoarcerea la o imaginaţie expansivă şi la un proces de gândire liber, lipsit de limitări ne realiniază cu potenţialul nelimitat al creaţiei, dezvăluindu-ne iluzia „matrix-ului” în care trăim.
Aşa cum calcificarea pinealei poate fi reversata odată ce substanţele şi hormonii necesari sunt produşi în creier, modificarea sistemul nostru de credinţe, gânduri şi emoţii poate crea o „decalcifiere”, o „de-solidificare” a activităţii minţii, fapt care va suţine expansiunea conştiinţei în acest plan şi în celelalte.
Ei au convingerea ca atunci cand aceste glande functioneaza optim, substantele pe care le produc (hormonii si neurotransmitatorii) sustin expansiunea constiintei si permit accesul la lumile paralele paradisiace care exista dincolo de realitatea planului fizic.” (www.yogaesoteric.net) Mica istorie a glandei pineale.
In culturile orientale epifiza (glanda pineala) este asociata cu cea de-a șaptea chakra, purtand denumirea de al 3-lea ochi. Dupa anumite sisteme sau grupari Reiki poate fi a saptea chakra, dar dupa parerea mea, ca maestru initiat in alt sistem, este a sasea chakra, luind in calcul si cele doua chakre din afara corpului, impamantarea si suprapersonala. Vechii greci credeau ca, glanda pineala reprezenta legatura noastra la „Realitatea Gândului”.
Marele filosof Descartes a numit-o „Locul sufletului”. Ei considera ca buna si optima functionare a acestor grande propulseaza constiinta la niveluri superioare planului fizic.
Glanda pineală sau epifiza (corpus pineale seu epiphysis cerebri) este o glanda endocrina, are forma unui con de brad (de unde si denumirea de pineală), de marimea unui bob de mazare, greutatea de aproximativ 0,2 g, se gaseste in centrul geometric al creierului, între cele 2 emisfere si este parte a epitalamusului.
Dimetiltriptamina (DMT) – considerată molecula spiritului, este o substanta secretata de glanda pineala si s-a observat printre alte aspecte că glanda pineală produce DMT în timpul naşterii, al morţii, în timpul experienţelor spirituale, mistice, somnului şi chiar din timpul morţii clinice.
Această descoperire susţine idea din Orient că glanda pineală este un portal de legătură cu dimensiunile spirituale, arătând faptul că glanda pineală este implicată nu numai în adaptarea organismului fizic la mediu dar şi a fiinţei umane în totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic şi spiritual în care trăieşte. Calcifiindu-se, epifiza își pierde din abilitățile de secreție a DMT-ului.
Când această glandă endocrină nu funcţionează armonios sau este chiar blocată, apar ataşamentul exacerbat faţă de lumea materială şi frica de moarte. Cayce arată ca pituitara (hipofiza), cea mai înaltă glandă a corpului, este legată de lumină şi se dezvoltă în tăcere. Glanda pineală (epifiza) este punctul de plecare pentru construirea embrionului în pântecul mamei.
Tiroida intră în acţiune când trebuie să luăm o decizie şi să acţionăm.
Timusul corespunde inimii.
Suprarenalele sunt centrul nostru emoţional şi acţionează asupra plexului solar.
Celulele lui Leydig (Lyden) sunt centrul echilibrului masculin-feminin şi gonadele sunt motorul corpului fizic. Boala se declanşează în corp prin otrăvurile secretate în centrii glandulari, prin atitudinile negative. Vindecarea se produce activând energiile prin centrii corpului (chakra) direct legaţi de glande, prin terapiile Reiki, Karuna Reiki, Proceduri Energetice Superioare, Bioenergoterapie-Chirurgia Spirituala. Un alt mijloc fundamental pentru această activare fiind meditaţia, rugăciunea.
Tatăl Nostru si centrii glandulari:
Astfel, Cayce, în lecturile sale, a comunicat un lucru incredibil, corespondenţa dintre versetele rugăciunii „Tatăl Nostru” şi principalele glande endocrine. Anumite cuvinte din rugăciune reprezintă mantre (cuvinte-cheie) care declanşează deschiderea unei glande, şi anume:
Tatăl Nostru, care eşti în ceruri deschide glanda pituitară.
Sfinţească-se numele Tău deschide glanda pineală.
Vie împărăţia Ta şi Precum în cer deschid glanda tiroidă.
Facă-se voia Ta,(…) așa şi pe Pământ deschide glanda timus.
Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi deschide gonadele (glandele sexuale masculine şi feminine).
Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum iertăm şi noi greşiţilor noştri deschide suprarenalele.
Şi nu ne duce pe noi în ispită deschide celulele lui Lyden (sau Leydig, care nu sunt chiar o glandă, ci un ansamblu de celule secretoare de hormoni, localizate sub ombilic şi deasupra gonadelor).
Ci ne izbăveşte de cel rău deschide glanda timus.
Căci a Ta este împărăţia deschide glanda tiroidă şi puterea deschide glanda pineală, şi mărirea deschide glanda pituitară, Amin.
Corpul uman are centrii energetici din partea superioară în legătură cu energiile cerului, cu ale Tatalui Ceresc cu toate Entitatile de lumina, iar cei din partea inferioară în legătură cu energiile pământului cu Mama Geea.
Partea superioară a corpului uman este legată de viaţa spirituală, iar cea inferioară este legată de viaţa fizică, respectiv cu plăcerile ei legate de materie (mâncare, sex etc.). O funcţionare corectă a corpului este asigurată de deschiderea tuturor centrilor lui, atât a celor superiori, cât şi a celor inferiori.
Aceasta functionare corecta si sanatoasa a tuturor centrilor energetici, a tuturor chakrelor se poate face prin terapiile Reiki, Karuna Reiki, Proceduri energetice Superioare, Bioenergoterapie-Chirurgia Spirituala.
Iată că vindecarea, de orice natură ar fi, constă în modificarea vibraţiilor Eului interior, în a pune ţesuturile vii ale corpului în rezonanţă cu Energiile Creatoare, Divine. Aşadar, rugăciunea transformă mentalul şi fizicul celui care se roagă. Cayce s-a referit în lecturile sale şi la alte metode de tratament folosite în medicina alternativă, pe care doar le amintesc, astăzi fiind foarte mediatizate. Astfel, el a vorbit despre Terapiile Reiki, Karuna Reiki, Proceduri energetice Superioare, Bioenergoterapie-Chirurgia Spirituala, fitoterapie, dietoterapie, tratamentul cu argilă, cu ajutorul apei, clismelor, importanţa exerciţiului fizic, a masajelor, a terapiei osteopate, a postului, cristaloterapiei, cromoterapiei, meloterapiei, aromaterapiei şi chiar a terapiei prin voce,asa cum procedez eu prin terapia Karuna Reiki,prin incantari sau intonari ale unor simboluri care ajuta la o vindecare imediata.
Se consideră că melatonina intervine în controlul dezvoltării sexuale, inhibând maturizarea şi prevenind instalarea prea timpurie a pubertăţii; copiii au un nivel ridicat de melatonină, care scade după pubertate, iar leziunile grave ale glandei pineale la copiii sunt urmate de apariţia precoce a pubertăţii. Toate acestea sugerează că epifiza, prin hormonul ei numit melatonină, controlează dezvoltarea organismului în etapa prepubertară.
In afara faptului ca am in casa un sistem foarte bun de filtrare a apei, din care obtin apa plata, cu un PH aproape de 10,pe care o folosesc pentru baut, pentru preparareahranei a cafelei ,etc. Mai nou, am adaugat acestui sistem de filtrare a apei si un filtru pentru retinerea “fluorurii de sodiu”. In plus aceasta apa plata o mai pastrez aproape 16 ore intr-un vas de cupru. Cu cât este mai mare PH-ul, cu atât este apa mai alcalină.
Beneficiile pe care le obtin pastrand aceasta apa plata (obtinuta prin sistemul de filtrare), in vase de cupru sunt:
-curata rinichii si tractul gastro-intestinal
-cupru este tonic pt.ficat,splina,sistemul limfatic
-asigura sanatatea sistemului digestiv
-stimuleaza creierul
-produce melatonina
-absoarbe fierul din organism
-ucide bacteriile periculoase din organism .
-regleaza glanda tiroida
-elibereaza durerea cauzata de articulatiile umflate de artrita
-regleaza presiunea arteriala,ritmul cardiac, micsoreaza nivelul de colesterol si trigliceride
-ranile se vindeca mai repede
-incetineste imbatranirea
SURSA: http://sanatate.bzi.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-glanda-pineala-unde-este-situata-si-de-ce-avem-nevoie-de-ea-21731