EMOTIILE DIN CORPUL FIZIC, LOCUL DE DEPOZITARE SI EFECTELE TERAPIILOR HOLISTICE

      CAPUL: este locul unde se află centrul de comandă al corpului.

      El este locul unde ne proiectăm viaţa. Echilibrul în această zonă este important pentru echilibrare generală:

• psihică;
• emoţională;
• fizică;
• mentală.

      Durerile de cap sau migrenele sunt, de cele mai multe ori, sentimente refulate care cauzează dezechilibre, în timp ce partea conştientă încearcă să găsească cauza pentru care lucrurile nu merg sau nu sunt cum ar trebui să fie.

      Migrenele pot fi însoţite de plâns care nu se exprimă, furie, confuzie şi „despicarea firului în patru”… se analizează prea mult.

      OCHII: sunt în legătură cu vederea interioară, sentimentele (în legătură cu al treilea ochi sau centrul clarviziunii).

      A nu fi luat în seamă de alţii, a nu vedea dorinţele altora, a nu vrea să vezi chiar ce este sub nasul tău (miopie) sau a nu vedea ceea ce este în alte locuri îndepărtate (vedere scurtă) sunt sentimente care se stochează la nivelul ochilor.

      Ochii sunt, de asemenea, în conexiune cu ovarele, uterul, testicolele şi prostata.

      URECHILE: La nivelul lor se produc blocaje provenite din sentimente: ceea ce nu vrem sau n-am vrut să auzim.

      Ele sunt legate de tensiunea arterială, de echilibru în sens general şi de claritate.

      GÂTLEJUL (laringele) este sediul vorbirii, expresiei verbale personale.

      La nivelul gâtlejului sunt blocaje emoţionale cauzate de înăbuşirea cuvintelor sau ideilor, gândurilor sau credinţelor.

      Se produc aceste blocaje atunci când omul nu spune ceea ce trebuia să fie spus, vorbeşte prea mult, face să tacă sensibilitatea.

      GÂTUL: verbalizează şi exprimă.

      Blocajele din zona gâtului sunt cauzate de idei sau cuvinte sau gânduri sau credinţe care îţi rămân fixate în gât şi cu care te îneci.

      De asemenea, blocajele pot proveni din a nu spune ceea ce trebuie spus sau de a vorbi prea mult şi de a-ţi fi închisă gura (când nu te lasă să vorbeşti şi-ţi „bagă pumnul în gură”).

      Blocajele în această zonă sunt în legătură cu greutăţile şi responsabilităţile pe care le duci în spate, şi care te apasă prea greu.

      Blocajele sunt, de asemenea, în legătură cu oamenii cu vederi de cal (nu vede nimic nici în dreapta, nici în stânga), când îţi lipseşte ajutorul celor din jur sau când ai o gândire neflexibiliă.

      TRACTUL INTESTINAL: constipaţia se datorează refulării unor sentimente de obicei de furie, de frică sau vinovăţie.

      Colita (diareea) este datorată eliminării unor sentimente vechi, gânduri, idei, pe care nu le-ai înfruntat sau rezolvat.

      OVARELE Şl UTERUL: la nivelul lor se stochează ura împotriva bărbaţilor şi probleme generale legate de naştere, avort, avort provocat, viol, incest, abuz sexual, frica, vinovăţia şi furia în legătură cu sexualitatea.

      VEZICA URINARĂ: stochează sentimente de furie, vinovăţie legate de sexualitate.

      PROSTATA: aici se stochează vinovăţia legată de sex, furia împotriva femeilor, sentimentul de neputinţă, lipsa ajutorului, problemele generate de naşteri, incest şi abuz sexual.

      COAPSELE: sunt un sistem de suport al trupului; la nivelul lor de obicei se acumulează sentimentele de furie şi frică (se manifestă ca depozite lipidice), sentimentul de vulnerabilitate şi lipsa protecţiei (lipsa de depuneri grăsoase la nivelul coapselor).

      GENUNCHII: sunt răspunzători de flexibilitatea în gândire şi de siguranţa (suportul) în viaţă.

      Genunchiul stâng este responsabil de suportul emoţional intern.

      Suportul de la mamă se depozitează în genunchiul stâng.

      Genunchiul drept ţine de suportul emoţional extern pe care ţi-l produce slujba, banii, prietenii.

      Suportul de la tată în genunchiul drept.

      In cazul părinţilor care şi-au inversat rolurile, va apărea simptomatologie inversa în genunchi (dreptul se va comporta ca stângul).

      GLEZNA: legătura ei este cu gândirea, analiza, înţelegerea şi întrebarea „De ce?”.

      LABELE PICIOARELOR: au legătură cu atitudinea (ce reprezentăm noi prin atitudinea noastră). Aici sunt stocate sentimentele: dacă suntem în stare să luăm atitudine pentru noi şi pentru alţii, dacă suntem în stare să dăm exemplu de comportament altora, dacă te simţi împlinit sufleteşte.

      Talpa piciorului conţine proiecţii ale tuturor organelor din corp. De asemenea, este în legătură cu simţul realităţii şi al practicului în viaţă.

      UMERII: Umărul drept poartă greutăţile şi responsabilităţile datorate familiei, meseriei, lumii sau altora.

      Umărul stâng poartă emoţiile interne, precum şi responsabilităţile pentru propria viaţă fizică, spirituală, emoţională, mentală, precum şi responsabilitatea creşterii (evoluţiei) în aceste domenii.

      Aici sunt stocate, de asemenea, sentimentele de vinovăţie.

      REGIUNEA SUPERIOARĂ A SPATELUI: Partea dreaptă stochează furie, dezechilibre datorate excesivei dărnicii, stochează supărări banale, iritaţii, atunci când din cauza acestor mici tulburări răbufneşti sau ţii în tine, când ascunzi sau exteriorizezi aceste mici supărări, atunci când te dezvinovăţeşti în legătură cu dezechilibrul pe care îl creează datul sau primitul (fie dai prea mult, fie primeşti prea mult).

      Partea stângă stochează sentimentele de tristeţe la pierderea unei persoane dragi, părerile de rău, pierderea unor lucruri, vinovăţia.

      De cele mai multe ori, partea stângă rezonează la primitul excesiv, fără a da în schimb suficient de mult.

      REGIUNEA DORSO-LOMBARĂ: stochează furia, sentimente never-balizate, stres legat de sex, bariere care te despart de sexul opus, abuz sexual.

      REGIUNEA COXO-SACRALĂ: are de-a face cu supravieţuirea, activarea lui Kundalini, frica de succes, frica de a trăi, frica de a acţiona.

      Aceasta zona este foarte importanta pentru pacient, deoarece prin cele opt orificii ale osului sacrum, care sunt desfundate cu ajutorul energiei Reiki, se pompeaza energia vitala pentru cele sapte chakre ale corpului, de aceea i se mai spune si pompa de energie.

      Si zona coccisului este importanta pentru terapie, deoarece si prin varful primei vertebre intra multa energie Reiki primita de la Mama Geea.

      Toate emotiile acumulate chiar din burta mamei, emotiile transmise la nastere in karma, emotiile adaugate pe parcursul vietii, se pot trata prin terapiile Reiki, Karuna Reiki, Shamballa Reiki, Codurile Vindecatoare etc.

      In terapiile holistice nu poti sa tratezi numai capul sau laba piciorului. Aici intervine noutatea tratamentului, adica o sedinta de terapie consta in aplicarea palmelor pe intregul corp, mai precis pe cele 34-36 de zone obligatorii.

      In cazul in care pacientul sufera de o anumita afectiune sau boala, se face terapie punctuala pentru cele solicitate de pacient.

      Dar pana la tratarea efectiva a bolii respective, se fac patru sedinte consecutive pentru echilibrarea intregului trup.

Efectele apar imediat, iar la terminarea terapiei, pacientul imi spune ce a simtit, daca intre timp nu a adormit.

Bibliografie:
Compendiu de Reiki, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro/
energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/