DUMO SAU DAI KO MYO TIBETAN

      Dumo, cunoscut si ca Dai Ko Myo Tibetan, este al doilea simbol de Maestru în sistemul Reiki Usui. Acesta reprezintă căldura de foc turbionară a lui Kundalini. Dumo sau Dumo Focul – Suflul Dragonului de foc este căldura care urcă în sus și de-a lungul coloanei vertebrale, ca urmare a trezirii energiei Kundalini. De reținut: căldura! Aceasta face ca mintea si corpul nostru prin creșterea vibrațiilor sa ne conecteaze la esența divină. Ea ne ajută să descoperim creativitatea noastră. Dumo este considerat a fi aprinzătorul-focul care trezește Flacăra Sacră sau Kundalini.

      Cei care folosesc Dumo simt că trag de energia negativă din organism, sau dintr-o situație și eliberează energiile blocate acolo.

Cea mai importanta utilizare a acestui simbol este in timpul initierilor, atunci cand el are rolul de a deschide canalul central Sushumna, pentru a facilita patrunderea simbolurilor si a energiilor acolo. De asemenea, acest simbol tibetan se poate utiliza oricand ne dicteaza vocea intuitiei. Orice energie negativa sau reziduala care prezinta dificultati in indepartare si curatare, poate fi usor eliminata din corp, aplicand acest simbol tibetan. El mai poate fi aplicat in colturile si in centul camerelor, pentru o purificare spirituala a zonei, si pentru cresterea vibratiei locului respectiv. Se mai poate folosii pentru purificare si curatare spirituala in orice spatiu, prin participare directa a terapeutului sau de la distanta. Este o terapie la distanta, se trimite fotografia acelui spatiu, se stabilesc detaliile necesare si ma apuc de treaba.

      Pe lângă cele șapte chakre ale corpului subtil, există și o rețea de canale subtile cunoscute sub numele de Nadis. În conformitate cu tratatul tantric Shiva Samhita, există paisprezece nadisuri principale. Dintre acestea, Ida, Pingala și Sushumna sunt considerate cele mai importante.

      Ida este canalul din stânga si este de culoare albă, feminin, rece, reprezintă luna și este asociat cu râul Gange. Izvorăște din chakra Muladhara si ajunge în nara stângă.

      Pingala este canalul drept si este de culoare roșie, masculin, cald, reprezintă soarele și este asociat cu râul Yamuna. Izvoraste tot din chakra Muladhara si ajunge în nara dreaptă.

      Sushumna este canalul central și este asociat cu râul Saraswati. Străbate trupul de sub chakra Muladhara pana la chakra Sahasrara sau creștetul capului.

Cei care l-au folosit în lucrul cu cristale au sesizat că acesta poate fi utilizat pentru curățarea energetică a lor. Sau pentru a fi eliminate anumite programe din ele. Unii vad Dumo ca Zeița spirala, tocmai pentru percepția căldurii care devine din ce în ce mai puternică. Căldura nu este același lucru cu focul. Dumo inseamna „Du – ne înapoi la Dumnezeu”. Căldura revitalizează energia din fiecare chakră trăgând energia negativă și purificand canalele energetice (dorințele) ale fiecărei chakre. De asemenea, elibereaza blocajele energetice de la o persoană sau un spațiu, de natură fizică, emoțională sau situațională.

Poate fi folosit direct ca un simbol de vindecare, atunci când o persoană este extrem de slăbită și are nevoie de a se recupera repede, deoarece acest simbol deschide chakrele cu un mare impact. Dumo este folosit în general pentru initieri, combinat cu tehnica Flăcării Argintiu Violet.

Grafia simbolului apare în texte tibetane. Este o reprezentare vizuală care cuprinde, asemeni unei capsule, multe informații, legate de aceeași temă, axată pe valurile de frecvență ale corpului uman atunci când le descifrăm. Așa este păstrată (și accesibilă) cunoașterea care treptat ne va fi dezvăluită cu cât ne hotărâm și dorim să o înțelegem.

Iar „ a înțelege” ceva numai la nivel de rațiune nu este suficient. Este necesară punerea în practică. Fiecare va percepe exact ce are nevoie pentru dezvoltarea lui „înțelegând” atunci când prin practică activează informațiile.

Se spune că folosim 5-8% din capacitatea creierului. Cu cât ne dezvoltăm capacitatea de înțelegere cu atât crește procentul. Dar unde stau aceste informații?! Savanții încep să spună că depozitarea de 92-95% este în corp. Deci: totul este la purtător. Celulele au inteligență proprie. Depozite perfecte. Și corpul mai știe și să se vindece singur. Cu cât conștientizăm asta cu atât totul va deveni mai simplu.

S-a vorbit mult de Noua Medicină germană-structurată de dr. Hammer, de EMDR, despre căscat și alte „obiceiuri” mai mult sau mai puțin conștientizate.

Frecvența corpului în etapa actuală este foarte mică și nu rezistă unei asemenea puteri oricât ne-am dori imediat să o avem. Numai perceperea acestei puteri și tot ne simțim transformați. Dar a o stăpâni-este o cale plină de peripeții și pericole dacă ne grăbim. Prin inițiere se transmit frecvențe care trezesc conștientizarea acestei Puteri a Focului din Flacăra Sacră.

Este prima etapă parcursă ulterior de fiecare în modalitatea dorită. Fiecare simbol este o carte, un cip. Cu cât vei citi, reciti, cu atât informațiile devin stare în tine. Informația este energie! iar tu devii acea energie specifică. Așa deprinzi Armonia și Echilibrul, Respectul față de Creație.

Bibliografie:

Danaela: Reiki – Jurnalul unui maestru
Dictionar de simboluri, autor Risvan Vlad Rusu
Reiki si invataturi hristice, autor Carla von Vlad
noutati.energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/
energoterapie-reiki.ro/simboluri/