DIFERENȚA DINTRE ABORDĂRILE DE TRATAMENT ALE MICROACUPUNCTURII SU JOK ȘI REIKI

      Medicina holistică este o terapie de vindecare care ține cont de întreaga persoană care este corpul, mintea, spiritul și emoțiile, în căutarea unei sănătăți durabile. Prin aderarea la filozofia medicinei holistice, se poate atinge o sănătate durabila, deoarece scopul principal al practicii de medicină holistică este acela de a obține un echilibru adecvat în viață. Medicina holistică se bazează, de asemenea, pe principiul că iubirea și sprijinul nelimitat sunt esențiale pentru a da terapeutului impulsul de a se vindeca pe sine și de a-l vindeca pe pacient, deoarece el este responsabil pentru propria bunăstare.

      Alte principii ale medicinei holistice includ următoarele:

– toți terapeutii Reiki au puteri intrinseci de vindecare iar tratamentul Reiki implică, nu doar atenuarea simptomelor ci si vindecarea intregului organism.

Terapiile complementare și alternative includ:

-Reiki;
-Radiestezia;
-Karuna Reiki;
-Cristaloterapia;
-Su Jok;
-Bioenergoterapia;
-Homeopatia, și multe altele.

      Există numeroase beneficii ale terapiei Su-Jok, care nu este altceva decat microacupunctura pentru sanatatea trupului si linistirea sufletului, Reiki și a altor practici holistice care ne oferă opțiuni de tratamentul fizic, psihic, emotional si spiritual.

Microacupunctura Su Jok se bazează pe principiul unei harti a corpului, care este oglindită pe mâini, pavilioanele urechilor si picioarelor iar prin crearea de presiuni asupra anumitor puncte ale acestor zone, putem vindeca diferite organe și părți ale corpului.

Microacupunctura Su Jok restabilește sistemul nervos prin activarea terminațiilor nervoase ale picioarelor mainilor si urechilor, care sunt legate de nervii spinării și organele lor corespunzătoare.

Practica acupuncturii se bazeaza in mare parte pe concepția Daionista conform careia noi oamenii traim intr-un univers in care totul este interconectat, de unde rezulta faptul ca ceea ce se intampla intr-o parte a corpului afecteaza inevitabil si alte parți ale organismului. Mintea si corpul sunt vazute ca un intreg care impreuna cu organele dau nastere unui sistem ce conlucreaza in vederea sustinerii sanatatii organismului.

In ultima perioada specialistii vorbesc despre o noua tehnica denumita microacupunctura, o procedura mult mai flexibila comparativ cu cea a acupuncturii. Acupunctura sau macroacupunctura este o tehnica clasica de vindecare, fiind o terapie ce se aplica meridianelor intregului corp, membre, trunchi, torace, scalp, etc. Microacupunctura desi este bazata in totalitate pe teoria clasica a acupuncturii, foloseste ca puncte de interventie zone mai mici ca suprafata, considerate ca fiind corespondente ale zonelor si punctelor din macroacupunctura.

Terapia Su-Jok prin microacupunctura

Su-Jok este o sistematizare moderna a acupuncturii traditionale, acesta terapie fiind dezvoltata initial de prof. Park Jae Woo din Coreea. Cele doua cuvinte insemna mana „su” si picior „jok”. Tehnica prezinta o eficacitate si simplitate mare cu rezultate vizibile intr-un timp foarte scurt (uneori in cateva minute).

La inceput, metoda reprezenta o activare terapeutica a corespondentei mainilor si a picioarelor cu restul copului. Mai tarziu, prof. Park a reusit sa creeze un sistem bine echilibrat al stiintei metafizice, terapia realizandu-se prin intermediul punctelor reflexe de pe palme, talpi, mana, picior, ureche, fata si scalp (parți ale corpului unde se proiecteaza toate organele umane).

Terapia Su-Jok se poate aplica in boli ale sistemului nervos, boli ale sistemului neurovegetativ, boli vasculare ale axei cerebro-spinale, tulburari cardiovasculare, boli ale sistemului respirator, boli ale sistemuli digestiv, boli ale sistemului urogenital, boli ale cavitatii bucale, ORL, dereglari ale sistemului endocrin, boli de piele, crestere a functiei imune, tulburari de natura sexuala, alcoolism cronic, adictie si toxicomanie.

”Microacupunctura urmareste restabilirea performantei fiintei umane prin actiunea exercitata la nivelul proiectiilor punctelor din palme, talpile picioarelor si pavilioanele urechilor. Aceste parti anatomice detin o activitate profunda corespunzatoare tuturor organelor, stimularea lor avand o pronuntata actiune curativa si profilactica, deoarece prin constructie, aceste parti contin in sine vointa de vindecare.”, a declarat Eusebiu Tihan, specialist in practici traditionale in cadrul Centrului Medical Focus.

Reiki și puterile sale de vindecare

Ce este terapia Reiki? Reiki este un tip specific de vindecare cu ajutorul energiei universale subtile, fiind executata prin atingerea mâinilor, constrangerea fluxul de energie dintr-o sursă nelimitată (Dumnezeu Forța) pentru pacient prin intermediul terapeutului Reiki. Este o forță puternică, dar energia este blândă și poate fi canalizată pentru sine sau pentru alții cu un obiectiv sau un scop.

Reiki se foloseste in autovindecarea personala a terapeutului timp de 21 de zile de la initiere, si pe cat posibil cate o sedinta in fiecare zi. Daca nu gasiti un astfel de terapeut, cum spunea si doamna Pamela Miles, un Maestru Internațional Reiki, practicant din 1986, fiind cel mai important expert în domeniul medical Reiki și autor al cărții premiate Reiki: Un ghid cuprinzător, sa cauti imediat un adevarat terapeut care-si face autotratamentul zilnic.

Reiki este foarte eficient pentru o serie de probleme, dar este util și unic în mod particular în comparație cu alte tipuri de terapii, pentru că ajută pacientii în legătură cu intuiția lor și imaginea de ansamblu a vieții lor, concentrându-se pe probleme de relaționare sau familiale; probleme de carieră, stresul locului de muncă, anxietate și probleme mentale sau depresie, anxietate și chiar un început de încredere în sine.

Beneficiile de sănătate ale Microacupunctura Su Jok

Echilibrează căile energetice ale corpului uman prin anumite puncte de presiune care se găsesc de obicei în mâini, picioare si pavilioanele urechilor, aceasta terapie ajută la reducerea stresului fizic și mental al organismului. Activarea punctelor de miniacupunctura poate ajuta la atenuarea diferitelor probleme de sănătate. Există multe beneficii ale Microacupuncturii Su Jok, care ne ajută să facem față diferitelor probleme fizice și mentale.

Microacupunctura Su Jok îmbunătățește circulația sângelui și energia din organism prin activarea presiunii.
Oferă ajutor în stres și ajută la gestionarea stresului.
Ameliorează durerea, dureri la nivelul gâtului, rigiditate în zona gâtului, rigiditate în regiunea umărului, dureri de cap, durere de dinți etc.
Ajută la îmbunătățirea problemelor legate de digestie și reduce problemele de stomac, cum ar fi aciditatea, problemele gastro-intestinale.
Îndepărtează pofta nesănătoasă pentru alimente și ajută la echilibrarea poftei de mâncare.
Ajută la limpezirea congestiei nazale și a alergiilor.
Vindeca tulburările pulmonare.
Îmbunătățește tonul pielii și vindecă tulburările pielii.
Ameliorează durerea gleznelor, durerea genunchiului, durerea cotului etc.
Îmbunătățește vizibilitatea prin masaj
Reduce incaruntirea părului și căderea lui.
Ajută la controlul diferitelor tulburări ale stilului de viață, cum ar fi diabetul și tiroida.
Îmbunătățește puterea memoriei.
Vindecă diverse tulburări menstruale la femei.
Reduce iritabilitatea, furia și frustrarea.
Ajută la stimularea imunității.
Ajută la recuperarea din leziuni și oferă relaxare corpului.

Beneficiile de sănătate ale Reiki

Tehnicile de vindecare Reiki reprezintă o abordare modernă a sănătății și bunăstării. Beneficiile Reiki sunt multe, deoarece nu numai că ajută la atenuarea simptomelor diferitelor afecțiuni, ci ajută la tratarea tulburării la nivel celular.

Una dintre cele mai mari beneficii de sănătate Reiki este reducerea stresului și relaxarea, care satisface abilitățile de vindecare naturale ale organismului, ajută la menținerea imunității.

Ajută la căutarea si ridicarea spiritualității.

Reiki echilibrează, de asemenea, mintea și emoțiile.

Reiki vă ajută să controlați diverse schimbări emoționale precum furia, frustrarea și teama. Vă ajută să vă deschideți relațiile și să vă apropiați de oamenii din jurul vostru. Reiki oferă ajutor în timpul primejdiei și durerii emoționale. Reiki ajută la rezolvarea durerii. Curăță și eliberează emoțiile, împiedicându-le să fie cuprinzătoare.

La nivel fizic, Reiki ajută la ameliorarea durerii de la o migrenă, artrită, sciatică și așa mai departe. Ajută, de asemenea, la simptome de astm, oboseală cronică, simptome de menopauză și insomnie.

Reiki ajută la recuperarea de la intervenții chirurgicale sau de lungă durată. Pe măsură ce ajută la adaptarea la medicină / tratament, tinde să reducă în mod semnificativ simptomele bolilor cronice cum ar fi cancerul. De exemplu, pacienții cu chimioterapie care au primit Reiki au observat o îmbunătățire semnificativă a efectelor secundare ale tratamentului.

Reiki poate oferi o soluție eficientă pentru a trata probleme imediate, cum ar fi boala fizică sau psihică. Tratamentul trebuie continuat pentru a obține beneficii maxime. Ajută la înlăturarea dezechilibrului în starea fizică și psihică a sănătății și chiar oprirea lor de a se repeta.

Microacupunctura Su Jok și Reiki

Su Jok

Reiki

Combinația acestor două terapii este extrem de eficientă. Reiki este un tratament subtil, dar puternic, care accelerează procesul de vindecare al organismului. Energia Reiki curge în mod natural acolo unde este cel mai necesar. Reiki curge spre simptomele fizice exterioare și la cauzele radicale profunde care ar putea duce la armonizarea conexiunilor mentale, emoționale și spirituale.

După primele câteva minute de practicare a Microacupuncturii Su Jok, căile energetice ale corpului sunt deschise și gata să primească vindecare. După primele câteva minute de practicare a Reiki, aceasta implică așezarea ușoară a mâinilor peste corp de la coroana capului la picioare. Fiecare poziție dureaza de la 3 minute pana la 15 minute in cazuri mai grave. Persoana care primeste un astfel de tratament va intra într-o stare foarte profundă de relaxare ,calm si chiar somn profund, se simte centrat, pozitiv și echilibrat.

Deși efectele pot părea exterioare subtile, pot apărea schimbări profunde în interior, deoarece corpul este încurajat să se vindece. Reiki și Microacupunctura Su Jok se completează reciproc frumos.

În timp ce există o mulțime de suprapuneri, Reiki este deosebit de bun cu probleme mentale și emoționale, iar Microacupunctura Su Jok este minunată în a trata ceva ce este strâns legat de corpul fizic. Vindecarea începe cu mintea și Reiki poate să susțină acest lucru, iar Microacupunctura Su Jok poate susține corpul fizic într-un mod eficient.

Reiki și combinația minunată a Microacupuncturii Su Jok reduc stresul, cauza principală a majorității bolilor de stil cu care ne confruntăm, și sporesc abilitatea organismului de a se vindeca, echilibrând în cele din urmă corpul și sufletul.

Sursa: De Bipasha Mukherjee