DAI KO MYO

      Dai Ko Myo se traduce prin „Marea Lumină Strălucitoare” şi reprezinta simbolul de maestru Reiki. Acest simbol se poate utiliza oricum, in orice scop pozitiv, el reprezentând sursa de lumină, lumina universală, locul de unde ne tragem energia. Este un simbol de vibratie foarte mare şi este recomandat să fie folosit cât mai des.

      Simbolul de maestru se poate întâlni în nenumărate variante grafice, diferite intre ele, dar valabile simultan. Nu uitaţi că important nu este cat de frumos desenăm un simbol, căci ghizii noştrii spirituali îlreprezinta la nivel astral aşa cum trebuie el de fapt să arate.

      Dai Ko Myo este sursa supremă de energie şi principalul simbol care se foloseşte în acordaje, indiferent de grad. El se activeaza in palme, la fel ca şi celelalte simboluri şi poate îmbrăca orice formă practică de utilizare comună celorlalte, acordând o putere sporită acţiunilor întreprinse.

      Dai Ko Myo se poate folosi pentru protecţie psihică şi pentru curatarea si deprogramarea cristalelor terapeutice.

      Are capacitatea de a umple de lumină şi, prin deschiderea sursei, adică prin desenarea simbolului Dai Ko Myo, putem crea conuri de lumină protectoare care sa inconjoare o persoană sau un obiect în vederea protecţiei energetice.

      Dai Ko Myo reprezintă nivelul cel mai înalt la care poate ajunge un om deocamdată. Este Lumina supremă, necondiţionată, pura, care face ca tot ceea ce există pe Pământ să fie animat şi viu.

      Prin accesarea sursei de lumină, putem modula energia astfel încât să creăm mecanisme de protecţie puternice şi eficiente.

      Dai Ko Myo reprezintă dragostea Divină care ne învăluie, este forţa care ne susţine şi care ne umple vieţile de fericire şi întregire sufletească.

      Dai Ko Myo este vârful piramidei Luminii pe care toţi ar trebui să-l atingem pentru a ne îndrepta existenţa şi pentru a accede spre legea iubirii, detaşându-ne de legea karmei.

      Dai Ko Myo este viaţă, lumină, existenţă, putere, fericire şi succes.

      Dai Ko Myo este imaginea Divinităţii manifestate prin palmele noastre în scopul vindecării.

      Dai Ko Myo este simbolul de Maestru. Respectaţi-l!

Alte variante ale lui Dai Ko Myo:
• Dai Ko Myo Atlantean;
• Dai Ko Myo varianta tibetana;
• Dai Ko Myo varianta fulgerului;
• Dai Ko Myo creator de energie;
• Dai Ko Myo varianta sunyata.

DAI KO MYO TIBETAN

      O variantă destul de larg utilizată a simbolului de maestru este Dai Ko Myo tibetan, care apare reprezentat în două forme.

      In alte sisteme Reiki, acest simbol apare sub denumirea de Dumo. Cea mai importantă utilizare a variantei tibetane a simbolului este în timpul acordajelor, când acesta are funcţia de a deschide canalul central pentru a facilita pătrunderea simbolurilor şi a energiilor.

      De asemenea, simbolul de maestru tibetan se poate utiliza oricând vocea intuiţiei are întâietate, aplicabilitatea sa cuprinzând un spectru larg de situaţii. Orice energie negativă sau reziduală care prezintă dificultăţi în îndepărtare şi curăţare poate fi uşor eliminată aplicând acest simbol.

      El poate fi aplicat în colţurile şi în centrul camerelor pentru o purificare spirituala a zonei şi pentru creşterea vibraţiei locului respectiv.

      Entitatea corespunzătoare acestui simbol este Sfântul Arhanghel Metatron.

      Arhanghelul Metatron este considerat drept cel mai pământesc dintre Arhangheli, deoarece el a fost mai întâi un om înţelept şi virtuos pe care, apoi, Dumnezeu l-a luat în Cer. Sufletul său a fost toată viaţa plin de credinţă, de iubire pentru oameni şi a fost foarte atent la înţelesurile faptelor, nutrind convingerea că numai acela care învaţă permanent din ceea ce se petrece în el şi în afara lui este capabil să-şi ajute cu adevărat semenii.

      Astfel, el a urmat de la sine calea înţelepciunii şi a bunătăţii inimii. El consemnează în Cartea Vieţii toate faptele noastre, ca nimic din experienţa umană să nu se irosească, ci ca marii îndrumători de oameni să aibă unde să caute învăţăturile care ne salvează în timpuri tulburi. Ne ajută să avem măsura corectă în tot ceea ce facem, apărând ca martor al acţiunilor noastre. Graţie lui, noi conştientizăm puterea noastră de a iubi şi sensul existenţei noastre.

      In timpul vieţii sale pământeşti, ca fiinţă umană, Metatron a fost cunoscut sub numele de Enoh şi a fost al şaptelea patriarh după Adam. Povestirile ni-l redau ca „plimbându-se cu Dumnezeu”, după moartea sa fiind primit în Cer printre arhangheli.

      El a fost atât de bun, atât de blând, atât de înţelegător şi de îngăduitor, încât a întruchipat, la vremea sa, virtuţi divine, care au atras asupra sa harul Tatălui. Maimult chiar, el a ştiut să asculte glasul inimii şi a trăit smerit şi abandonat total Voinţei Supreme, asemenea tuturor marilor iluminaţi.

      Scrierile iudaice presupun că el ar fi fost Shechinah, îngerul care conduce copiii rătăciţi prin pădure, şi că tot el a fost cel care l-a oprit pe Abraham din săvârşirea jertfei, atunci când Dumnezeu i-a cerut să i-L ofere pe fiul său, Isaak.

      Metatron este întâlnit sub diferite ipostaze: arhivar a lui Dumnezeu, înger al legăturilor şi rege al îngerilor.

      El susţine totodată viaţa oamenilor, fiind o punte între Dumnezeu şi om. Este foarte bine să-i cerem sfatul pentru fiecare acţiune pe care o avem de făcut, mai ales atunci când ştim că ne lipseşte simţul măsurii sau că, fiind implicaţi emoţional într-o chestiune, nu deţinem măsura corectă a raţiunii ori a acţiunii noastre.

      Vom putea astfel să obţinem echilibrul şi discernământul necesar în orice întreprindem. Rezultatul va fi claritatea a ceea ce realizăm, iar această înţelepciune ne va conferi o mare siguranţă, atât de necesară atunci când vrem să ne angrenăm cu succes în oricare dintre planuri (material, afectiv, spiritual etc.)

      Tot Metatron ne conduce către starea de armonie în iubire, pentru ca noi să ducem o viaţă solară, sănătoasă, echilibrată şi calmă.

      El este, astfel, martorul faptelor noastre bune şi al tuturor acelor acte ale vieţii şi ale iubirii pe care nimeni în afara lui nu ni le cunoaşte.

      Il vom ruga pe arhanghelul Metatron să ne conducă şi să ne susţină în orice moment al vieţii, ca să avem întotdeauna măsura corectă a faptelor şi a sentimentelor noastre.

      Tot astfel, îl putem ruga, în timpul meditaţiilor, să ne indice când „destul e destul”, dar şi când trebuie să mai facem ceva pentru noi înşine sau pentru ceilalţi.

      Urmatorul simbol din Shambala MDH Reiki: Antahkarana

Bibliografie:
Vindecarea naturala cu Ingeri, Arhangheli si Lumina
Karuna, autor Risvan Vlad Rusu
Dictionar de simboluri, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/
energoterapie-reiki.ro/simboluri/