Cum poate fi de ajutor tratamentul Reiki medicilor

Traducerea articolului: How Reiki Treatment Helps Doctors© by Pamela Miles

      Pamela Miles (www.reikiinmedicine.org), Maestru Reiki practicant din 1986, este posesorul și deține proprietatea intelectuală a acestui document. Sunteți binevenit să folosiți această traducere ca atare, fără copierea sau schimbarea conținutului sau a modului de prezentare, în niciun fel. Întregul conținut este protejat de drepturile de autor (copyright).

      Traducerea în limba română a fost realizată sub auspiciile Asociației Reiki Usui ® Brașov de către Dr. Zsolt Ilyes și verificată de către Simon Eniko.

În medicina actuală prăpastia dintre ştiinţă şi pacient poate fi imensă.

      Este datoria medicului să creeze o punte între acestea două, dar între a ști cum să rezolvi o problemă şi a face din pacient un aliat în ceea ce priveşte sănătatea şi starea lui de bine nu înseamnă acelaşi lucru şi implică abilităţi extrem de diferite.

      Actul medical presupune de multe ori o abordare de tip identifică-rezolvă (fără implicarea activă a pacientului) în special în domeniul chirurgiei sau medicinei de urgență. Participarea activă a pacientului pe de altă parte este un act de colaborare. Poate fi nerealistă așteptarea pacienților față de medicul lor ca acesta să fie la fel de bun în ambele ipostaze. Dar există tendințe noi care pledează pentru implicarea pacientului, cum ar fi Fundația Arnold Gold (fondată în 1988) care de un timp studiează faptul că ceva din educația medicilor face aceștia uneori să se piardă abilitățile de colaborare cu pacientul, deși aceast lucru face distincția dintre un medic extraordinar și unul care este doar un medic capabil.

      Vestea bună este că educația medicală începe să se schimbe. Totuși vor mai trece mulți ani până când schimbarea se va vedea în practica medicală, iar între timp, spațiul dintre stiința și pacient pare să crească în continuare. Practicanții Reiki pot deservi medicina convențională prin ușurarea implicării active a pacienților. Plini de compasiune și bine instruiți, practicanții Reiki experimentați pot păși cu abilitate în acest spațiu și pot ajuta așa cum unul dintre elevii mei, medic totodata, spunea “pune pe primul loc pacientul pentru vindecare”.

Spune medicului tău despre vindecarea prin Reiki

      Fie că pacientul primește tratament Reiki într-un spital sau practică autovindecarea acasă, experiența tratamentului Reiki este în general una liniștitoare și lasă pacientul într-o mai bună stare de spirit, stare în care să colaboreze mai ușor cu medicul său.

      Un practicant Reiki care poate comunica și demonstra acest fapt medicului și administratorilor din domeniul sănătății va deschide cu mai mare probabilitate ușa către colaborare.

      Practicanții Reiki care înteleg presiunile existente în medicină sunt mai capabili să explice cum Reiki poate ajuta. Poți afla mai multe despre educația medicală citind doi dintre scriitorii mei (ai Pamelei Miles) preferați, medicii Emily Transue și Atul Gawande.

Evaluarea cercetării Reiki

Daca ești un practicant Reiki care dorește să testeze Reiki în domeniul îngrijirii sănătății, probabil cauți studii care demonstrează Reiki. “Nu încerca să reinventezi roata”

      În acest caz permite-mi să te scutesc de un timp pierdut: există foarte puține asemenea studii. Și nici nu este necesar să dovedești ceva despre Reiki pentru a putea evidenția valoarea tratamentului Reiki în medicină. Când vorbești despre Reiki unui medic, nu este de ajuns să îi spui că tratamentul Reiki este sigur și larg folosit în diverse cadre clinice (locuri unde pacientul primește tratament cum ar fi spitale sau centre de îngrijire pentru bolnavii de cancer).

      Alte vești care te scutesc de timp pierdut: nu trebuie să începi de la zero dacă dorești să spui medicului că tratamentul Reiki este sigur și cum acest tratament ajută și susține pacienții. Folosește documentele medicale pe care eu (Pamela Miles) le-am scris si sunt disponibile pentru descărcare web, unde primele 3 lucrări sunt tot ce ai nevoie. Revista Reiki grupează partea științifică, practică, istorică și teoretică.

      “Sprijinul Reiki pentru pacienții care suferă de cancer” aduce noutăți cercetării și explică în mod specific cum Reiki poate ajuta pe oricine are cancer. Lucrarea se focusează pe experiența umană în raport cu boala mai mult decât pe boala în sine (Reiki nu se adresează bolii în mod direct). Aceasta semnifică faptul că informația și perspectiva pe care lucrarea le oferă pot fi ușor adaptate pentru a se preta oricărei boli ale populației generale.

      Fă puțină cercetare pe internet pentru a afla care sunt în particular provocările pe care le întâlnesc oamenii care suferă de o anumită boală. Se vor suprapune multe dintre ele- spre exemplu anxietatea este comună în rândul tuturor oamenilor care au primit un diagnostic grav, dar poți afla și ce anume îi privește în mod particular pe acești oameni.

      Interviul “Vindecarea prin vibrație Reiki” vorbește medicilor, într-un limbaj confortabil pentru ei, despre avantajele clinice pe care tratamentul Reiki le ofera fără a revendica/ a emite pretenții. Nu există alte cercetări revoluționare Reiki publicate. De asemenea, nimeni din domeniul medical nu așteaptă ca tu să fii medic sau om de stiință. Vor ca tu să fii cu capul pe umeri, să nu emiti pretenții și să le indici direcția către partea științifică.

Limitele cercetării credibile

Exceptând situația când ești un expert în cercetare, dacă ieși din zona de șiguranță, riști să îți pui credibilitatea în joc.

      În ceea ce mă privește, în momentul în care scriu o revizie de cercetare, evaluez cu grijă meritele fiecărui studiu pe care îl includ. Verificarea studiilor este meseria mea ca expert. Astfel, nu promovez orice studiu care a fost pulicat despre Reiki. Nu toți autorii și editorii au capacitatea de a discerne în ceea ce priveste alegerile lor de cercetare, și unele studii de foarte slabă calitate au fost publicate în reviste mai puțin riguroase. Folosirea acestui gen de studii pentru a crește credibilitatea tratamentului Reiki în ochii oamenilor de știința este o strategie care are ca efect exact opusul.

      Dorești mai multe informații? Citește articolul care cuprinde o scurtă revizie a cercetării Reiki din perspectiva unui asistent social din domeniul medical. Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce spune (cum ar fi despre canalizarea energiei Reiki), și cu toate că definiția ei asupra dublului orb este neconformă (situație în care practicantul Reiki nu trebuie să știe care participanți primesc Reiki), și chiar am făcut un studiu în care toți practicanții au fost legați la ochi, acestea sunt însă detalii în raport cu valoarea generală a perspectivei echilibrate și inteligente a scriitoarei. Dezlegarea mitului traducerilor directe din japoneză în engleză făcută de aceasta este de neprețuit și este validată de anii trăiți în Japonia, în care a vorbit limba.

Lucrările medicale

      Calitatea actului medical este corelată în parte de acuratețea informațiilor publicate în revistele medicale. Procesul de revizie a articolelor medicale are scopul de a menține informații credibile stiințific și anumite standarde de cercetare. Lucrările sunt criticate și aprobate de cel puțin doi experți (de obicei cercetători sau medici) înainte de a fi acceptate pentru publicare. Toate lucrările menționate pe pagina web/ în citații au fost atent selectate.

      Sunt multe articole pe internet despre cercetarea Reiki și te încurajez să fi selectiv. O căutare în PubMed te va conduce către abstractele articolelor citate în lucrările de mai jos. Poți să fii sigur că aceste lucrări și articolele la care se face referire în ele sunt credibile.

      Dacă ești un practicant Reiki care ar dori să învete cum să integreze acest material în prezentările sale Reiki, mergi la Reiki Continuing Education. Dacă dorești să aranjezi o Introducere în Reiki și Wellness mergi la Presentations. Poți asculta o înregistrare a unei prezentări Reiki la Integrative Healthcare Sympoșium aici.

Friedman RS, Burg MM, Miles P, Lee F, Lampert R. Effects of reiki on autonomic activity early after acute coronary syndrome. J Am Coll Cardiol. 2010 Sep 14;56(12):995-6.

Miles P. Reiki for Support of Cancer Patients. Advances în Mind-Body Medicine. Fall 2007;22(2):20-26.

Miles P, True G. Reiki–Review of a Biofield Therapy: History, Theory, Practice and Research. Alternative Therapies în Health and Medicine. 2003;9(2):62-72.

Miles P. Reiki Vibrational Healing. Interview with Bonnie Horrigan. Alternative Therapies în Health and Medicine. 2003;9(4):74-83.

Miles P. Preliminary report on the use of Reiki for HIV-related pain and anxiety. Alternative Therapies în Health and Medicine. 2003;9(2):36.

Schmehr R. Case Report: Enhancing the Treatment of HIV/AIDS with Reiki Training and Treatment. Alternative Therapies în Health and Medicîne. 2003;9(2):120.

Schiller R. Reiki: A Starting Point for Întegrative Medicine. Alternative Therapies în Health and Medicine. 2003;9(2):20-21.

Miles P. Is there any șignificant experience with ușing Reiki in the hospital or ER setting and any literature to support this use? Explore (NY). 2005 Sep;1(5):414.

Miles P. Palliative care service at the NIH includes Reiki and other mind-body modalities. Advances în Mind Body Medicine. 2004 Summer;20(2):30-1.

Miles P. Living în Relation to Mystery: Addresșing Mind, Body, and Spirit. Advances în Mind Body Medicine. 2003 Summer;19(2):30-1.

Pamela Miles (www.reikiinmedicine.org) a fost revizuitorul de frunte al NCCAM Reiki Backgrounder pentru “National Center for Complementary and Alternative Medicine” (NCCAM). NCCAM este centrul la “National Institutes of Health” (NIH) care studiază siguranța și eficacitatea terapiilor complementare precum Reiki. Nu există nicio protecție de copyright pe acest document, iar guvernul te încurajează să îl folosești liber pentru a-ți crește interesul pentru propria-ți sănătate. The Reiki module scris de Pamela Miles de la “University of Minnesota’s Center for Spirituality and Healing ” este revizuit egal la egal și scris pentru sănătatea consumatorului și pentru cei care oferă îngrijiri.

Shiflet S, Nayak S, Bid C, Miles P, Agostinelli S. Effect of Reiki Treatments on Functional Recovery in Patients în Poststroke Rehabilitation: Un studiu pilot. Journal of Alternative and Complementary Medicine. 2002;8(6):755-763. Am fost singura maestră Reiki în acest proiect de cercetare finanțat de NIH și în această calitate am fost implicată în designul studiului, pregătire, implementare și interpretarea rezultatelor.

Sursa:
reikiinmedicine.org/wp-content/uploads/2014/11/How-Reiki-Treatment-Helps-Doctors_-Cum-poate-fi-de-ajutor-tratamentul-Reiki-medicilor-traducere-Zsolt.pdf