FUNCTII MAI PUTIN CUNOSCUTE ALE CHAKRELOR

Chakrele, aduc in organism energia vitala si elimina din acesta energia uzata, astfel ajuta corpul să funcţioneze corespunzător. Ele au si alte functii: de exemplu sunt in legătură şi cu conştiinţa noastră. Suferinţele emoţionale, neputinţă, indignarea, supărarea, mânia şi negarea de sine pot să afecteze toate chakrele.

Chakrele Rădăcina sau MuladharaPrima Chakra, sau Chakra Rădăcina, Muladhara, conţine problemele esenţiale de familie. Ea reprezintă legătura cu Mama Pământ Mama Geea şi ne asigura abilitatea de a fi ancoraţi în planul 3d. Problemele fizice care au legătură cu disfuncţia chakrei rădăcina pot fi:
– sciatica;
– bolile legate de imunitate;
– probleme rectale şi varicele.

Tot ce are de-a face cu baza şirei spinării, cu picioarele, oasele, organele sexuale, rectul şi sistemul imunitar, fac parte din conştiinţa primei chakre. Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
-sentimentul de nesiguranţă;
-incapacitatea de a lua poziţie pentru sine sau de a înainta în viaţă;
-frică de a nu fi în stare să ai grijă de tine;
-lipsa de sprijin;
-sentimentul că nu eşti în siguranţă sau că eşti neajutorat.
Culoarea: roşu intens.

Lectiile legate de planul emoţional, ale primei chakre necesită: învăţarea increderii in sine, să faci faţă cerinţelor vieţii, să te simţi în siguranţă şi să iei poziţie pentru tine însuţi.

SvadhishtanaChakra a doua, denumita si Chakra Sacrala, Svadhishtana, are legătură cu relaţiile, sexualitatea şi creativitatea. Problemele majore în relaţiile noastre sau neexprimarea creativităţii pot indica o disfuncţie a chakrei sacrale.

Acestea se pot manifesta în corp sub formă de probleme în zona pelviană, probleme cu vezica urinara, ovarele, uterul, şoldul, intestinul gros, apendicele, vertebrele inferioare sau cu organele sexuale. Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
-neaprecierea de sine;
-sentimentul că nu eşti vrednic sau că nu eşti la fel de bun ca alţii;
-sentimentul că nu poţi să ai încredere,
-sentimentul de ruşine exacerbat;
-lipsa de încredere;
-teamă cu privire la competentele tale;
-sentimentul că eşti izolat, deconectat sau abandonat.
Culoarea este portocaliu.

Suferinţele emoţionale ale chakrei a doua necesită învătarea:
-încrederii în sine;
-capacitatea de a te conecta cu tine însuţi şi cu alţii;
-credinţa în sine;
-sentimentul că eşti încrezător şi că poti fii creativ.

ManipuraChakra a treia, sau plexul solar, Manipura, ne oferă un mijloc pentru a ne proiecta în lume, ea fiind sediul puterii personale. Problemele fizice cauzate de disfuncţia acestei chakre se pot manifesta ca:
-artrită;
-ulcer;
-pancreatita;
-indigestie;
-anorexie sau bulimie;
-hepatită sau disfuncţii ale ficatului, sau sub forma unei proaste funcţionări a suprarenalelor.

Orice problemă la nivelul abdomenului, stomacului, vezicii biliare, intestinului subţire, splinei, rinichilor, pancreasului, suprarenalelor sau părţii de mijloc a coloanei vertebrale, poate să fie in legatura cu aceasta chakra.

Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
– atitudine critică faţă noi înşine sau de alţii;
– respect de sine scăzut;
– sentmente de singurătate;
– privaţiune;
– lipsa de bucurie;
– sentimentul că ne aşteptam la trădare sau la neacceptare;
– responsabilitate exagerată şi un comportament prin care ne facem rau;
– sindromul “de ce eu?” sau “săracul de mine”.
Culoarea principală este galben.

Suferinţele emoţionale ale chakrei a treia necesită învăţarea asumării puterii – a fi încrezător şi a manifesta putere personală în lume.

AnahataChakra a patra, sau chakra inimii Anahata, reprezintă modul în care primim iubire şi în care daruim iubire lumii. Ea conectează trupul şi mintea cu spiritul.

Problemele acestei chakre sunt legate de:
– inimă;
– sistemul circulator;
– plămâni;
– sâni;
– coaste sau diafragma;
– timus.

Ele pot apărea sub formă de astm, alergii, dureri în partea de mijloc a spatelui, insomnii, dificultăţi în a respira, presiune crescută a sângelui.

Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
– sentimentul de abandon;
– sentimentul de deconectare;
– sentimentul că nu meriţi iubire;
– sentimentul că nu ai succes;
– frică de eşec;
– sentimentul de supraresponsabilitate.
Culorile principale sunt roz şi verde.

Suferinţele emoţionale ale chakrei a patra înseamnă să învăţăm să descoperim iubirea de sine, să ne iubim profund, în miezul fiinţei noastre, să fim capabili să dăm şi să primim iubire şi să creăm relaţii frumoase.

Chakra gâtului VishuddhaChakra a cincea, sau chakra gâtului Vishuddha, reprezintă modul în care ne exprimăm şi comunicăm în lume. Pentru a menţine chakra gâtului într-o stare de sănătate bună, este necesar să comunicăm într-o manieră dătătoare de putere. Perturbările acestei chakre se pot manifesta fizic sub forma unor dureri de gât, probleme cu dinţii sau gingiile, probleme cu articulaţia temporo-mandibulara, sau probleme cu gâtul, gura, faringite, laringite, hipotalamus, tiroida sau paratiroida.

Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
-atitudini de judecare şi iresponsabilitate;
-suprimarea a ceea ce vrem să spunem;
-sentimentul de vinovăţie sau de ruşine;
-incapacitatea de a exprima ce simţim;
-teama de eşec sau nenorocire;
-credinţa în sindromul “dar nu pentru mine” sau “când o să fie şi rândul meu?”.
Culoarea principală este albastru.

Suferinţele emoţionale ale chakrei a cincea necesită învăţarea comunicării , capacitatea de a comunica într-un mod dătător de putere, fără ruşine şi fără vinovăţie.

AjnaChakra a şasea, sau chakra frunţii este “ochiul minţii” sau modul în care “vedem” lumea, Ajna. Ea include creierul, ochii şi urechile, nasul, glanda pituitară, glanda pineală şi sistemul nervos. Manifestările dezechilibrelor, asociate acestei chakre, în corpul fizic pot fi:
-probleme la creier;
-probleme cu ochii;
-probleme cu auzul;
-convulsii;
-atacuri cerebrale;
-perturbări neurologice;
-dificultăţi ale coloanei vertebrale, sau probleme ale sitemului limfatic şi endocrin.

Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
-lipsa de credinţa în univers;
-lipsa de control;
-frică de control exterior;
-sentimentul de abandon;
-dificultăţi în a vedea, sentimentul de a fi neprotejat;
-teama de viitor.
Culorea indigo.

Suferinţele emoţionale ale chakrei a şasea necesită să avem încredere şi credinţa în univers, ceea ce înseamnă să dăm drumul ego-ului şi să ne conectăm la conştiinţa sufletului.

SahasraraChakra a şaptea, sau chakra coroanei, Sahasrara, reprezintă modul în care ne raportăm la Creator. Manifestările fizice ale dezechilibrelor aceste chakre se manifestă în corpul fizic în sistemul muscular, la nivelul pielii, al sistemului nervos şi osos. Ele pot să creeze probleme cum ar fi depresia, epuizarea, sensibilităţi extreme, afecţiuni dermatologice şi ceea ce am putea numi “noaptea neagră a sufletului”.

Suferinţele emoţionale asociate cu această chakra sunt:
-sentimentul că suntem separaţi de Creatorul nostru;
-sentimentul că “totul e pe umeri mei”;
-sentimentul că” niciodată nu pot să fiu suficient de bun”,
-sentimentul de responsabilitatea supremă pentru toate;
-credinţa că nu poţi face faţa vieţii;
-incapacitatea de a ierta.
Culorile pricipale sunt alb şi mov.

Suferinţele emoţionale ale chakrei a şaptea necesită să învăţăm descoperirea sufletească a conexiunii, a unitatii creatiei, folosirea energiei divine şi realizarea lucrării sufletului.

Dragii mei,
Pentru a veni in sprijinul pacientilor, aplic energia Reiki si asupra medicamentelor si a plantelor medicinale/ceaiurilor sau chiar a unor alimente utilizate de acestia si pe care le vor aduce cu ei la sesiunile de tratament. Energia Reiki va amplifica efectul acestor preparate si va intregi rezultatele obtinute prin sesiunile de tratament. De aceea ii rog pe fostii pacienti care doresc sa reia tratamentul dar si pe cei care solicita programari pentru prima data si care urmeaza un anumit tratament medicamentos, sa vina la tratament cu medicamentele si ceaiurile sau alte preparate din plante/ierburi medicinale pe care le iau in acea zi.

Aflati mai multe pe blogul meu noutati.energoterapie-reiki.ro care poate fi accesat fie de pe Goagle sau direct din browser ori din site-ul meu www.energoterapie-reiki.ro, sus in dreapa, Beneficii Reiki. Acest blog a fost creat special pentru noutati care apar in domeniul energoterapiei reiki si cu care doresc sa va tin la curent. Va reamintesc si ca primesc solicitari si vesti din partea voastra prin intermediul paginii de contact din site-ul meu www.energoterapie-reiki.ro cat si pe acest blog noutati.energoterapie-reiki.ro

Acolo puteti sa imi scrieti orice intrebare sau nelamurire pe care o aveti si putem discuta si analiza, daca doriti, subiectele care va intereseaza. Puteti de asemenea sa solicitati programari pentru sedintele de tratament. Voi continua sa va tin la curent cu informatii din domeniul bioenergoterapiei si al utilizarii energiei Reiki in scopul vindecarii fizice, emotionale si spirituale.
Sanatate si suflet senin sa aveti! Va doresc tot ce e mai bun!

Summary
Chakrele si functii mai putin cunoscute. Aflati mai multe ...
User Rating
5 based on 10 votes
Service Type
Chakrele si functii mai putin cunoscute. Aflati mai multe ...
Provider Name
Bratu Florea,
Area
Bucuresti, Romania
Description
Chakrele, aduc in organism energia vitala si elimina din acesta energia uzata, astfel ajuta corpul să funcţioneze corespunzător.

#Ajna#chakra gâtului Vishuddha#chakra inimii Anataha#Chakra Rădăcina#Chakra Sacrala#Chakrele#energia reiki#energoterapie reiki#functii#Manipura#Muladhara#ochiul minţii#reiki#Sahasrara#Svadhishtana#tratament