CHAKRELE SECUNDARE

      Chakrele secundare ale tălpilor nu fac altceva decât să menţină un echilibru între Ki-ul uşor şi cel greu, păstrând legătura omului cu Pământul (practic, are loc o echilibrare a energiilor cosmice cu cele telurice).

      Închiderea chakrelor picioarelor determină fizic, răcirea acestora şi apariţia durerii în zona respectivă, iar efectul psihic îl constituie debusolarea şi starea de a fi aerian, prin ruperea legăturii omului cu pământul (individul se simte sau chiar este perceput de alţii ca fiind „cu capul în nori”).

      Chakrele picioarelor sunt foarte importante deoarece ajută la trecerea Energiei Divine în Mama Geea, Mama Pamant, ceea ce face ca pământul să se vindece.

      Picioarele au „rădăcini” care se extind în Pământ.
      Dacă aveți oricare simptom de mai jos aveți chakrele tălpilor picioarelor blocate sau închise.

Simptome ale chakrelor tălpilor blocate sau închise:

• oboseală;
• insomnie;
• coșmaruri;
• vă simți aerieni/neampământați;
• vă simți agitați;
• vă simți dezorientați și deconectați;
• vindecarea sau recuperarea se face greu;
• vă lipsește creativitatea.

Chakrele tălpilor picioarelor sănătoase sau deschise:

• accelerează procesul de vindecare;
• asigură o împământare puternică;
• sunt eliminate energiile negative, atacurile psihice, coșmarurile, etc;
• oboseala și stresul sunt reduse;
• puteți atrage cu ușurință lucruri în viața dvs;
• sunt înlăturate blocajele legate de manifestare;
• somnul este liniștit și odihnitor;
• chakrele sănătoase ale tălpilor picioarelor ajută la trecerea energiei spre toate chakrele majore.

      Chakra piciorelor se află în bolta plantară, realizează legătura cu pământul (împământarea) şi ajută la eliberarea energiilor uzate.

      Corzile de aici pot crea senzaţia că „vă fuge pământul de sub picioare”, iar dezechilibrul lor produce lipsa contactului cu realitatea.

      Legătura între Yong Quan care se afla în talpa picioarelor, acele puncte rosii și Hui Yin, care se afla în centrul podului pelvisului, ne ajuta sa simtim energia Yong Quan care ne hraneste Hui Yin.

      De la Hui Yin, energia circula pe orbita microcosmică, prin meridianele Du Mai și Ren Mai.

      Revenind la sistemul energetic uman, maeştrii taoişti au împărţit cele 12 meridiane energetice principale în 6 meridiane energetice de tip Yin şi 6 meridiane de tip Yang.

      Toate meridianele energetice Yin sunt conectate la meridianul extraordinar denumit Ren Mai, aflat pe linia mediană din faţa corpului ce începe din perineu sau Hui Yin şi se termină în limbă.

      Toate meridianele energetice Yang sunt conectate la meridianul numit Du Mai de pe spatele corpului, care începe tot din perineu, urcă pe coloana vertebrală, traversează craniul şi se termină în cerul gurii.

      www.youtube.com/watch?v=HQUdZk-0aAw

      Cele două meridiane extraordinare formează un circuit energetic numit “orbita microcosmică” sau “micul circuit ceresc”.

      Odată aşezată limba pe cerul gurii se activează acest circuit, această buclă energetică, la care sunt conectate toate meridianele energetice.

      Apoi, de la Hui Yin, simțim energia curgând în jos până la Yong Quan pe tălpile picioarelor. Acest tip de exercițiu stabilește stadiul orbitei macrocosmice, o extindere a Orbitei Microcosmice pentru a include brațele și picioarele.

      Acest circuit se mai numeste si Marele circuit Ceresc al trupului.

      Micut circuit ceresc se poate viziona in filmuletul urmator.

      www.youtube.com/watch?v=CRVeHCK7ZDU

CHAKRELE OVARELOR

Câte una pentru fiecare ovar în parte.

CHAKRELE TESTICULELOR

Câte una pentru fiecare testicol în parte.

CHAKRELE PALMELOR (LAO GONG)

      Se află în palme, fiind sediul energiilor creatoare.

      Corzile plasate aici pot însemna „Fă aşa cum doresc eu” sau „Fă acest lucru pentru mine”, iar dezechilibrul lor produce scăderea puterii de vindecare.

      Închei aici prezentarea principalelor chakre secundare.

      Este foarte important să se cunoască efectele dezechilibrelor acestor centrii energetici, pentru a putea determina cauzele stărilor de rău şi pentru a le putea trata adecvat.

      Este recomandat ca tratamentul oricărui pacient să se facă la nivelul tuturor chakrelor, pentru a energiza întreg organismul şi pentru a elimina din start posibilele cauze ale dezechilibrelor generate de omiterea vreuneia dintre ele.

      Foarte importantă este şi anamneza pacienţilor; dacă este făcută bine, aceasta poate furniza informaţii preţioase referitoare la situaţia în care ei se află, la cauzele care au dus la apariţia acelei stări specifice şi, de asemenea, ne poate arăta unde anume să acţionăm la nivel energetic pentru a îmbunătăţi viaţa pacienţilor noştri.

      De-a lungul timpului şi datorită unei practici susţinute, se pot simţi cu mâinile şi eventualele corzi ataşate la nivelul chakrelor.

      Îndepărtarea lor se va realiza foarte uşor prin mişcarea mâinilor cu laturile pe chakre sau prin simpla aplicare de simboluri Reiki pentru deschiderea chakrelor, apoi tăierea corzilor şi nivelarea aurei, urmată de închiderea cu simbolul puterii, pentru a permite ca energia pozitivă să fie stocată în câmpul pacientului.

      De asemenea, trebuie reţinut faptul că fotografia unei persoane păstrează multe dintre caracteristicile energetice ale acelei persoane şi, de aceea, se poate lucra foarte bine şi apelând la fotografie.

      In terapiile holistice nu poti sa tratezi numai capul sau laba piciorului. Aici intervine noutatea tratamentului, adica o sedinta de terapie consta in aplicarea palmelor pe intregul corp, mai precis pe cele 34-36 de zone obligatorii.

      In cazul in care pacientul sufera de o anumita afectiune sau boala, se face terapie punctuala pentru cele solicitate de pacient.

      Dar pana la tratarea efectiva a bolii respective, se fac patru sedinte consecutive pentru echilibrarea intregului trup.

Efectele apar imediat, iar la terminarea terapiei, pacientul imi spune ce a simtit, daca intre timp nu a adormit.

Bibliografie:
Compendiu de Reiki, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro
energoterapie-reiki.ro
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/