iunie 29, 2019 by adminVL
CEAIUL DE MACESE PREVINE INFARCTUL SI COMBATE PIETRELE LA RINICHI
Pentru că iubesc așa de mult ceaiul de măceșe și păducel, am ținut morțiș să postez acest material deosebit.
Dar mai este ceva foarte important, legat de ceaiul de măceșe și urzică.
Pe timpul iernii din cauza lipsei de vitamine naturale din fructe și legume, se instalează în corpul nostru boala numită “avitaminoză”.
Ceaiul de urzică și de măceșe vă aduce aproape toate vitaminele de care aveți nevoie.
Ceaiul de măcese este unul din cele mai cunoscute remedii populare.
El este folosit de secole pentru creșterea imunității organismului și în general pentru a menține starea generală de sănătate.
Prin conținutul de vitamine și minerale el devine eficient în:
• tratamentul răcelilor;
• tusei;
• gripei;
• reducerea colesterolului din sânge;
• ameliorarea durerilor menstruale;
• ameliorarea durerilor de dinți.
Efectele benefice ale măcesului sunt cunoscute încă din antichitate.
Se știe foarte bine că fructele sale, care se coc la începutul toamnei, sunt extrem de bogate în:
• vitamina C;
• provitamina A;
• vitamina B1;
• vitamina B2;
• vitamina PP;
• vitamina K;
• acid nicotinic.
Pe lângă conținutul bogat în vitamine, fructele de măces sunt bogate în:
• zaharuri;
• acid citric;
• pectine;
• tanin;
• cupru;
• crom;
• mangan;
• pectină;
• acizi organici;
• uleiuri esentiale cu efecte revigorante, antibacteriene, de regenerare;
• analgezice;
• anti-cancer;
• antiinflamatorii.
Este o băutură ideală pentru a îmbunătăți starea de sănătate a organismului în mod natural.
Ceaiul de măceşe funcţionează ca un calmant în caz de:
• insomnii,
• migrene,
• astenii nervoase,
• oboseală fizică cronică,
• previne infarctul
Pe lângă efectele diuretice, ceaiului de măceșe îi mai sunt atribuite și alte însușiri care duc la ameliorarea și vindecarea unor boli extrem de grave.
Astfel, având un conținut ridicat în vitamina P, preparatele din maceș reușesc să mențină buna funcționare a vaselor capilare, normalizând circulația sângelui, protejând inima.
Bolile de inimă pot fi prevenite cu ceai de măceşe.
Alături de fructele păducelului, măceşele sunt adevărate campioane în prevenirea crizelor de angină pectorală şi infarct.
Ceaiul de măceș este recomandat și în afecțiunile ficatului, deoarece are proprietatea de a mări secreția de bilă, întărește organismul, fiind un bun vitaminizant.
Măceşele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare.
De aceea, după o masă copioasă, o cană de ceai de măceşe este binevenită.
Ceaiul de măcese prezinta numeroase beneficii pentru sănătate, fiind util atât în eliminarea pietrelor sau nisipului la rinichi cât și în alte numeroase afecțiuni.
Principala acțiune terapeutică este mărirea cantității de urină eliminată într-o zi, fiind un bun diuretic.
Această acțiune este atribuită în special semințelor din măceșe.
Ceaiul de măces nu are reacții adverse și poate fi consumat pe perioade lungi de timp.
Eu nu intru în iarnă cu mai putin 20 de kg de măceșe uscate si păducel.
Unii specialiști susțin faptul că fructele de măceș ar fi recomandate în inflamațiile intestinale, ar combate cu suces piatra la rinichi.
Substanțele nutritive din măcese au rol atât în stimularea cât și în consolidarea sistemului imunitar.
Ele ajută la distrugerea rapidă a bacteriilor ce pot provoca o infecție în tractul urinar.
În cazuri de cistită este indicat să se bea cel puțin o cană de ceai pe zi și simptomele neplăcute se vor reduce foarte repede.
Pe blogul meu găsiti un material foarte interesant https://noutati.energoterapie-reiki.ro/fructele-de-padure-beneficii-si-proprietati-romania/
Dacă doriți să vă preparați un ceai de măcese bun, cu efecte pe termen scurt, trebuie să stiți că este bine să lăsăți mai întai să fiarbă apa și apoi să adăugați fructele uscate și zdrobite.
Se conservă mult mai bine vitamina C.
Mai precis îl puteți prepara după urmatoarea reteta 1:
• la 500 ml apa clocotita adaugati doua linguri de fructe zdrobite,
• ceaiul se poate îndulci (dupa ce se mai răceste sub 40 de grade) cu miere de albine și se bea pe parcursul unei zile.
Mod de preparare a ceaiului de măceșe 2:
• într-un bol se pun 2 linguri de macese (sau 10-15 boabe) taiate și o cană de apă;
• se lasă să stea timp de 6 ore;
• se strecoară;
• se încălzește puțin;
• se adaugă puțin zahăr sau miere de albine și se bea.
Daca se fierb măcesele 10 minute în apă se pierd toate proprietățile acestora – mineralele și vitaminele.
Sursa: Foaie Verde