Câmpul energetic uman

Câmpul energetic uman

      Ceea ce ne înconjoară şi ne pătrunde organismul fizic este un alt câmp energetic compus din vibraţii mari, mai luminoase şi mai fine, numite aură, câmp al aurei sau energia corpului uman. Acest câmp face parte din tine tocmai ca partea fizică, dar frecvenţele mari de energie ce alcătuiesc aura fac ca aceasta să nu poată fi văzută cu ochiul liber, deşi ea poate fi detectată cu anumite aparate ştiinţifice, iar o imagine a aurei poate fi captată utilizând un aparat foto special, sau prin cel de-al treilea ochi numit si Ajna.

In afara aurei, corpul energetic mai conţine unii centri activi de energie cunoscuţi sub numele de chakre, precum şi o varietate de canale energetice care străbat corpul, numite meridiane sau nadis. Aura poate fi descrisă ca fiind energia echivalentă întregului nostru corp fizic, chakrele ar putea corespunde creierului, inimii şi altor organe importante din corp, iar meridianele sunt similare venelor şi arterelor însă, în locul sângelui, acestea poartă energie – forţa vieţii pe care o numim Chi.

Aura reprezintă un câmp energetic care înconjoară în totalitate partea exterioară a corpului fizic. Este alcatuită din şapte învelişuri, învelişul interior (cel mai apropiat de corp) fiind compus din cea mai densă energie, fiecare înveliş care urmează fiind compus din vibraţii din ce în ce mai puternice şi mai subţiri. Cei mai mulţi oameni au o aură ovală (eliptică), puţin mai largă în partea de jos şi destul de îngustă pe părţile laterale, turtită deasupra capului şi sub picioare. Totuşi, aura ta nu este întotdeauna de aceeaşi mărime, ea putându-se lărgi sau comprima din cauza multor factori cum ar fi: starea sănătăţii, starea emoţională sau psihologică dintr-un anumit moment sau în funcţie de cât de confortabil te simţi în preajma anumitor oameni. Aura este energia spirituală, forţa vieţii sau Chi care ne înconjoară încă de la naştere (şi chiar înainte, în timpul dezvoltării fătului), până în ultimul an al vieţii. De obicei, înaintea morţii, rămâne doar o bandă îngustă de energie spirituală, numită linia Hara, ce leagă toate chakrele în centrul corpului. Imediat după moartea fizică aura dispare, pentru că nu mai există forţa vieţii. Să nu uităm că totul în Univers e energie, iar energia nu se pierde,nu se distruge, ci se transformă. Aşadar, moartea este necesară pentru a face posibilă viaţa.

Energia vindecătoare Reiki

Energia vindecătoare Reiki ajută la curăţarea, echilibrarea, infiltrarea şi energizarea întregului corp energetic.

Mărimea aurei se schimbă, ea diferă de la o zi la alta la acelaşi individ şi nu are aceeaşi mărime la oameni diferiţi, dar, incredibil, mărimea aurei exterioare poate varia de la doi, până la 20 de metri lăţime sau chiar mai departe de corpul fizic al persoanei. De aceea, atunci când stăm în preajmă sau trecem pe lângă alţi oameni, aura noastră se intersectează cu aura lor şi putem prelua unele energii negative. De aceea e necesar să ne luam măsuri de protecţie şi din când în când să ne curăţăm propria noastră energie si pe cea a pacientilor. Această intersectare a aurei ne poate explica de ce nu ne simţim confortabil în preajma anumitor persoane.

Aura poate fi detectată cu ajutorul unor dispozitive radiestezice numite ansa, pendul raportor, a unor cristale, dar aura poate fi simţită şi cu mâinile, aceasta pentru că suntem fiinţe electromagnetice şi nişte excelenţi receptori ai unei uriaşe varietăţi de vibraţii energetice. Cel mai uşor mod prin care îţi poţi identifica aura sunt palmele.

Aura

Aura este un camp de energie subtila care strabate si se intinde in afara corpului fizic. Are o constiinta proprie, care este cu adevarat constiinta dumneavoastra si este posibil sa va dati seama de ea.

In interiorul aurei se afla reprezentari a tot ce ati experimentat in aceasta viata si in toate vietile trecute. Boala incepe mai intai in aura, deseori sub forma karmei (noțiune a filozofiei budiste care desemnează renașterile și reîncarnările succesive ale sufletelor, migrația acestora după moarte, în funcție de faptele săvârșite pe pământ) adusa aici din vietile trecute sub forma de Ki (forţa internă din corpurile noastre, manifestarea spiritelor noastre) negativ format de subconstientul dumneavoastra in timpul vietii actuale.

Pe masura trecerii timpului, aceste “seminte” din interiorul aurei pot deveni mai puternice ca urmare a energiei negative si a experientelor pe care le atrag. Cand se intampla acest lucru, ”semintele” incep sa se dezvolte, prelungindu-si radacinile, atentie, in chakre iar daca nu sunt vindicate, se pot extinde, in final in corpul fizic, deci apar disfunctionalitatile si bolile.

Aura este compusa din mai multe straturi sau niveluri de vibratie. Nivelurile se intrepatrund si sunt de fapt, compuse din diferite tipuri de constiinta. Fiecare nivel al aurei este conectat cu o anumita chakra, avand aceeasi frecventa si energie ca aceasta. De exemplu, nivelul cel mai interior al aurei ,foarte apropiat de suprafata corpului, este conectat cu chaka bazala sau Muladhara. Acest camp este legat de sanatatea fizica si vitalitate.

Fiecare nivel succesiv al aurei este conectat cu chakra urmatoare,are energie similara si se gaseste putin mai departe de trup. Nivelul cel mai dinspre exterior, al saptelea (adica chakra coroanei, a capului Sahasrara), ajunge la aproximativ 120-150 de centimetri, pe o persoana medie.

Marimea aurei

Marimea totala a aurei poate creste sau descreste in functie de calitatea gandurilor si sentimentelor persoanei precum si de tipul experientelor recente. Daca cineva a avut o zi grea, se simte obosit si infrant, aura sa poate sa scada pana la doar 60-90 de centimetri fata de corp. Dupa un tratament cu REIKI, aura se poate marii mult mai mult decat de obicei, uneori pana la 600-900 de centimetrii sau mai mult.

#camp energetic#reiki