AVANTAJELE CURĂŢĂRII CHAKRELOR

         Tradiţiile orientale recunosc doar cele şapte chakre ale organismului uman, Muladhara, Svadhishthana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna si Sahasrara.

Samanii Laika recunosc şi pe cea de a opta chakra, care arata ca un soare strălucitor, localizata deasupra capului, în afara corpului fizic.

         Tradiţia şamanică, se aseză perfect pe natural, pe cele patru puncte cardinale care în proiecţie bi-dimensională crează orizontala trăirilor umane în planul fizic, construită în jurul celor patru arhetipuri, fiecare asociat unui punct cardinal:

• şarpele, asociat sudului şi nivelului de percepţie fizică, direct, menifestaţional;
• jaguarul, asociat vestului şi nivelului de percepţie mental, unde găsim raţiunea şi sentimentele;
• pasărea colibri, asociată nordului şi nivelului de percepţie al sufletului, simbolizând tărâmul mitului, al visării conştiente;
• vulturul, care este asociat estului, răsăritului şi implicit nivelului de percepţie al spiritului, acolo unde TOT este TOT şi adevărul se exprimă la 100%, pe care se suprapune verticala spiritualităţii şi al Dumnezeirii, desenând linia ce uneşte cerul şi pământul, în fapt alte două energii fundamentale şi arhetipuri ale creaţiei:

* mama pământ (Pachamama), energia telurică, feminină, creaţia materială;
* tatăl cer, reprezentând sfântul duh, harul creaţiei şi lumina care aprinde totul către fiinţare.

         Desenând toată viaţa lor alături de mama pământ, faţă de care Păstrătorii Pământului, cum se intitulează aceşti şamani sunt aşa de apropiaţi, fiind în planul imediat al senzaţiilor şi trăirilor şi în al cărei pântec dătător de viaţă se găseşte şi Edenul personal, grădina subconştientului, sursa energiei vitale şi a regăsirilor sufleteşti.

         Inima lor bate odată cu cea a Pachamamei, fiind conectaţi atât în planul conştiinţei sentimentelor acesteia, dar şi la Bibliotecile Akaşhice, construite de către conştiinţa colectivă a umanităţii, din care cu toţii facem parte.

         A noua chakră este Spiritul cu mult deasupra noastra, există în afara timpului, în centrul Universului şi ne conectează la tot ce înseamnă viaţă.

         Fiecare chakră este un vortex de Lumină care se mişcă şi se extinde cu câţiva centimetri în afara corpului, învârtindu-se în direcţia acelor de ceasornic, iar vârful vortexului se leagă de coloana vertebrală şi de glandele endocrine.

         Chakrele ne informează direct fiziologia sistemului nervos, descărcând informaţie din Câmpul de Energie Luminoasă (CEL), aura de energie şi lumină, în sistemul nervos central.

         Pentru că sunt conectate şi la glandele noastre, ele afectează nivelurile tuturor hormonilor, influenţându-ne stările de spirit, greutatea, chimia sângelui şi sistemul imunitar.

         Chakrele sunt porţi prin care creierul şi sistemul nervos pot interacţiona cu cele patru niveluri ale Creaţiei manifeste.

         Prin prima chakră vă activaţi, la nivelul şarpelui, energiile fizice şi biologice dense.

         A doua chakră vă permite să vă activaţi la nivelul jaguarului, emoţii ca mânia şi frica precum şi sentimentele mai rafinate, de dragoste şi compasiune.

         A şasea chakră vă permite să vă activaţi la nivelul păsării colibri, energiile Divine găsite în locurile sacre sau accesate prin meditaţie, rugăciune şi experienţe mistice.

         A noua chakră vă permite să vă activaţi la nivelul vulturului, sursa de nedefinit a întregii Creaţii, unde puteţi visa lumea întru fiinţare.

         Prima chakră Muladhara, se află la baza coloanei vertebrale, lângă coccis şi ne leagă de Mama Geea, Mama Pământ.

         Acolo sunt localizate energetic instinctele noastre primitive şi este asociată cu starea de percepţie a şarpelui, (în multe tradiţii orientale, se spune că energia şarpelui, kundalini, se află în această chakră). Când ne curăţăm primul centru energetic, ne eliberăm de frica de lipsuri şi devenim mai deschişi la abundenţa care ne înconjoară.

         A doua chakră Svadhishthana este localizată la patru degete sub buric şi este sediul pasiunilor noastre.
         Aici trăiesc energetic toate sentimentele şi emoţiile.

         Stima noastră de sine şi simţul a cât suntem de iubiţi sau de neiubiţi sunt localizate şi ele aici.

         Mânia ne blochează această chakră, ca şi frica de a fi în pericol, fizic sau emoţional.

         Când o curăţăm, ne deschidem către creativitate şi intimitate pe planul romantic.

         Această chakră este asociată cu starea de percepţie a jaguarului şi este conectată la glandele suprarenale, cât şi la reacţiile de „luptă-sau-fugi”.

         A treia chakră Manipura se află în dreptul plexului solar şi este asociată cu nivelul energiei fizice a corpului.

         Curăţarea ei ne permite să avem succes în lume, să avem relaţii bune cu alţii şi să ne fie limpede cine suntem şi cum vrem să ne exprimăm pe noi înşine.

         A patra chakră Anahata este în centrul pieptului şi este asociată cu inima. Aici experimentăm iubirea pentru toţi oamenii şi toate creaturile, pentru stânci şi cascade, pentru deșerturi şi oceane.

         Chakra inimii este punctul central în sistemul nostru de energie fizică, pentru că sunt trei chakre deasupra ei şi trei dedesubt.

         Când curăţăm această zonă, eliminăm egocentrismul şi ne deschidem înspre capacitatea noastră maximă de a da iubire.

         Chakra a cincea Vishuddhase găseşte în zona gâtului şi este centrul nostru extrasenzorial.

         Când această zonă este blocată, rămânem blocaţi în cadrul propriului nostru grup sau trib şi al propriilor noastre opinii.

         Când o curăţăm, recunoaştem conexiunea noastră cu alţii, comunicăm mai bine şi suntem deschişi spre dobândirea cunoaşterii şi îi ascultăm pe oameni, chiar şi atunci când poate nu suntem de acord cu ei.

         A şasea chakră Ajna(sau „al treilea ochi”) este localizată în mijlocul frunţii.

         De aici experimentăm relaţia noastră cu orice şi oricine, împreună cu conştienta faptului că suntem fiinţe eterne.

         Acesta este centrul unde Divinul trăieşte în noi şi este asociat cu starea de percepţie a păsării colibri. Când această chakră este blocată, putem deveni aroganţi pe plan spiritual, ştiind destule lucruri despre sacru, dar neprăcticându-le.

         A şaptea chakră Sahasrara este localizată chiar în vârful capului şi reprezintă poarta noastră spre rai, conectându-ne la stele.

         Curăţarea acestui centru energetic ne permite să experimentăm timpul ca neliniar şi să ne eliberăm de legile cauzei şi efectului.

         Când a şaptea chakră este blocată, credem în mod greşit că am atins Iluminarea, fără să înţelegem că mai avem de mers până să atingem acea stare lipsită de ego.

         A opta chakră Suprapersonala, care se află la câţiva centimetri deasupra capetelor noastre, este locul unde experimentăm unimea cu întreaga Creaţie şi cu Creatorul ei Tatal.

         Când acest centru energetic este blocat, suntem prinşi între spirit şi materie,adica intre cer si pamant, trăim numai parţial în corpurile noastre şi ne simţim despărţiţi şi separaţi de tot.

         Această chakră corespunde sufletului, iar în ea sunt imprimate urmele traumelor pe care le ducem cu noi dintr-o viaţă într-alta şi care ne-au ajutat să ne alegem părinţii prin care ne-am născut.

         Aceste imprimări ne fac să trăim, să învăţăm, să îmbătrânim şi să murim în anumite moduri ce sunt oglindite de imprimările existente în Câmpul de Energie Luminoasă (CEL) al nostru.

         Cei mai mulţi dintre noi ştiu câte ceva despre cum funcţionează corpurile noastre fizice şi poate că suntem chiar conştienţi de cum ne pot afecta gândurile şi emoţiile şi viceversa.

         Totuşi, pentru a primi acces la nivelurile superioare de percepţie, care ne vor permite să ne visăm lumea în mod diferit, trebuie să ştim mai mult despre anatomia sufletului şi a spiritului.

         Avem nevoie să înţelegem cum emoţiile, credinţele şi lentilele colorate prin care percepem realitatea sunt conţinute în Câmpul de Energie Luminoasă (CEL), aura de energie şi lumină, care îl înconjoară pe fiecare dintre noi.

         A noua chakră, care există în afara timpului şi spaţiului şi este întotdeauna cristalină şi pură, reprezintă locul în care putem experimenta întinderea magnifică a Creaţiei.

         Aici este locul în care trăim în Dumnezeu. Pentru a ajunge la această zonă, urcăm coarda argintie de Lumină care se ridică din a opta chakră.

         Ea se găseşte în inima Universului şi este Spiritul.

         Există o singură a noua chakră, căci nu suntem decât Unul în Spirit. Această chakră este asociată cu starea de percepţie a vulturului.

         Cea de a noua chakra corespunde chakrei de baza din dimensiunea a treia. Este legata de corpul de lumina.

         Are legatura cu veselia. Cand aceasta chakra este activata, ea aprinde corpul de lumina, care acum se afla in structura dumneavoastra celulara si subcelulara.

         Culoarea acestei chakre este verde albastrui.

         Pentru a urma practicile celor patru introspecţii, este important să curăţăm mai întâi energia negativă, sau „noroiul parapsihic” ce ne blochează chakrele, astfel încât să nu ne mai proiectăm în lume Şinele noastre rănite şi să le confundăm cu realitatea.

         Asta e important pentru toate chakrele, dar mai ales pentru prima chakra Muladhara, unde este localizată percepţia şarpelui; a doua, unde trăieşte nivelul jaguarului; şi a şasea, al treilea ochi spiritual, unde se află nivelul păsării colibri.

         Curăţarea centrilor energetici le va permite să transmită informaţii noi în corpul şi în sistemul nostru nervos.

         Şi, pe măsură ce le curăţăm pe primele şapte, a opta se va autocurăţa treptat, ştergând urmele karmei, a traumelor şi bolilor care vă propulsează, fără să vă daţi seama, de la o viaţă la alta.

         A noua chakră nu poate deveni niciodată blocată, pentru că este Spiritul însuşi.

         Curăţarea chakrelor este ca şi cum v-aţi curăţa lentilele percepţiei, cele care vă permit să vedeţi şi să interacţionaţi cu cele patru niveluri ale Creaţiei.

         Când chakrele sunt blocate, rămâneţi prizonieri în fizic şi în mental, cele mai grosiere tărâmuri ale experienţei.

         In următorul material, o să învăţam cum să curăţam reziduurile parapsihice care s-au adunat în fiecare dintre centri energetici.

Bibliografie:
Alberto Villoldo, autorul cărţilor Şaman, Cele Patru Introspecții, vindecător, înţelept.
energoterapie-reiki.ro/
noutati.energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/