Armonia intre toate sistemele sau gruparile Reiki

Maini ReikiIn materialul publicat recent pe blogul meu http://noutati.energoterapie-reiki.ro/ “Efectele resimtite in timpul si dupa sesiunile de tratament Reiki, punctul doi era despre armonia intre toate sistemele sau gruparile Reiki.

In cartea “Spiritul Reiki” scrisa de Frank Arjava Petter, Walter Lübeck si Wiliam Lee Rand, la capitolul 22 am gasit cateva referiri la modul de armonie care ar trebui sa existe intre toate aceste grupari Reiki. In trecut dar si acum s-a dovedit ca exista o competitie negativa intre unele grupari de Reiki din intrega lume. O comunitate Reiki bine organizata compusa din mai multe grupari si scoli care lucreaza in armonie, colaborari, intalniri, schimburi de opinii, poate face mult mai mult decat daca fiecare lucreaza separat. Sa ne amintim ca Reiki inseamna iubire, acceptare, incredere si belsug. Daca eu ma preocup de Reiki trebuie sa am si sa avem toti numai cuvinte de apreciere fata de alti practicanti de Reiki, indiferent de la ce scoala sau grup provin.

De asemenea este important si eu sunt interesat de acest aspect, sa cunosc practicanti Reiki din zona in care stau sau chiar si din alte sectoare ale Bucurestiului, pentru a ne intalni, a colabora, a ne impartasi cazurile tratate si reusitele lor. Urmatorul pas ar fi sa formam o mica asociatie, un grup interactiv, sa avem o sala pentru intalniri, sa ne cunoastem mai bine. Daca tot ne procupam de Reiki, nu putem avea decat cuvinte de apreciere fata de alti practicanti Reiki, indiferent de scoala sau grupul din care fac parte. A avea prieteni buni este unul din darurile minunate ale vietii, dar a avea prieteni din randul practicantilor Reiki este si mai bine. Primul pas ar fi acela de a lua legatura si de a schimba impresii, de a vorbi la telefon sau sa ne intalnim direct. Deschiderea catre alti practicanti Reiki ne va imbunatati energia, ne va crea o deschidere mai mare, se vor inmulti pacientii interesati de aceasta terapie etc. Ceea ce va voi spune acum este valabil si pentru cei care practica Reiki dar si pentru viitorii pacienti. De cate ori nu ne place o persoana (poate fi extins si la alte lucruri) si avem ganduri negative fata de aceasta, motivul este acela ca ceva din interiorul nostru nu este armonizat, este clar ca acel ceva din interiorul nostru trebuie vindecat si sa nu cautam greseala si solutia in alta parte.

Cel mai important lucru din aceasta carte, care m-a miscat profund si de la care au pornit toate aceste idei si intentii ale mele este urmatorul: Laurelle Gaia facea parte dintr-o comunitate din Kentuchy unde practicantii Reiki nu vorbeau unii cu altii. Concluzia a tras-o repede, dupa ce a discutat cu cativa profesori Reiki din zona, ca nu este destul loc pentru toti.

Ce a urmat dupa aceea este foarte important. Laurelle a pus fluturasi publicitari intr-un magazin de produse naturiste in care dadea informatii despre cursurile sale. Ce s-a intamplat este usor de dedus, ca si la noi, a doua zi acesti fluturasi erau rupti si inlocuiti cu altii fluturasi de catre alta profesoara Reiki din zona. Laurelle stia ce s-a intamplat, nu a judecat pe nimeni, nu s-a suparat, a luat unul din fluturasii publicitari din magazin, s-a dus acasa si a inceput sa se gandeasca ce sa faca. Specialistii vor intelege ce va spun acum, Laurelle a trimis multa energie Reiki acestei situatii si in curand i-a venit in minte o intrebare pe care sa o puna celei care ii rupea anunturile: “Esti profesoara sau nu?” Laurelle intelesese de la inceput ca acea profesoara de Reiki nu cunostea Legea universala a belsugului. Aceasta lege spune ca fiecare are loc in univers si orice persoana are dreptul divin de a primi din belsug tot ce este bine sa aiba. Sfatuita si de alti colaboratori, i-a trimis acestei profesoare o scrisoare in care ii spunea ce s-a intamplat cu fluturasii din magazin fara sa o acuze de ceva. I-a mai scris un lucru foarte important, propunerea ca pe viitor practicantii Reiki sa colaboreze intre ei, pentru ca vor putea mai bine sa ajute oamenii sa afle despre Reiki. Au trecut mai bine de trei luni si raspunsul nu mai venea. Intr-un tarziu Laurelle a primit un telefon de la profesoara de Reiki care spunea ca-si cere scuze de intarziere, ca nu a sunat mai devreme pentru ca nu a stiut ce sa faca, ce raspuns sa-i dea si nici acum dupa trei luni nu stia, dar voia sa afle ce este Legea universala a belsugului. Cand a aflat de la Laurelle ca aceasta lege spune ca fiecare are loc in univers si orice persoana are dreptul divin de a primi din belsug tot ce este bine sa aiba, profesoara a invitat-o pe Laurelle intr-un cerc de Reiki, unde au fost invitati toti maestri Reiki din oras, inclusiv pe cei cu descendenta diferita si din scoli diferite.

S-au intalnit pe teren neutru, au infiintat un Cerc de armonie Reiki unde fiecare din participanti avea dreptul sa-si organizeze o sedinta de meditatie, sa faca o prezentare sau sa se ocupe cu schimbul de informatii din domeniul Reiki. La final s-a fondat o organizatie numita “Uniti pentru vindecare”. Au urmat si alte initiative din partea fiecaruia din organizatie, printre care si infiintarea unei clinici pentru oameni nevoiasi.

In urma acestor organizari si colaborari, au aparut semne imbucuratoare, numarul elevilor si pacientilor a crescut simtitor. Numai la un curs de Reiki intr-un weekend au venit peste 100 de elevi. Nu am sa dau detalii dar acest sentiment l-am simtit si eu de cand practic aceasta terapie binefacatoare. Parca fiecare este numai pentru el, cand le ceri anumite informatii unor colegi iti raspund greu sau in doi peri, nu accepta nimic de la tine, considera ca ei le stiu pe toate sau pur si simplu nu comunica cu tine.

De la lumea actuala concentrata pe putere si control ne indreptam catre o lume centrata pe inima. Reiki vine din lumina si de aceea a devenit si va deveni din ce in ce mai raspandit.

Summary
Armonia intre toate sistemele sau gruparile Reiki - Noutati
User Rating
5 based on 3 votes
Service Type
Armonia intre toate sistemele sau gruparile Reiki - Noutati
Provider Name
Bratu Florea,
Area
Bucuresti, Romania
Description
Recent pe blogul meu - efectele resimtite in timpul si dupa sesiunile de tratament Reiki, armonia intre toate sistemele sau gruparile Reiki.

#energoterapie reiki#reiki#terapie#tratament reiki