ANTAHKARANA SIMBOL STRĂVECHI DE VINDECARE

      Antahkarana este un simbol străvechi folosit pentru vindecare şi meditaţie, în Tibet şi in China.
      Este un simbol puternic şi numai prin simpla sa prezenţă, creează un efect pozitiv asupra chakrelor şi aurei.
      In timpul activităţii de vindecare, acest simbol ajută la focalizarea şi adâncirea efectului energiilor vindecătoare.

      Când meditezi cu acest simbol, fie că l-ai pus pe propriul corp, ataşat de tine sau în apropierea ta, va crea automat ceea ce taoiştii numesc „Marea orbită microcosmică” prin care energiile psihice care, în mod normal intră prin chakra capului, acum intră prin picioare şi călătoresc prin partea dorsală a spatelui până la vârful capului şi apoi coboară prin partea anterioară a trupului şi ies prin picioare,împământând persoana, creând astfel un flux continuu de energie care se scurge prin chakre.

      De asemenea, simbolul va neutraliza energiile negative acumulate în obiecte ca: bijuterii, cristale etc. Trebuie doar să aşezi obiectul respectiv între două simboluri ANTAHKARANA.

      Mai mult, va amplifica orice muncă de vindecare, fie că este Reiki sau terapie de polaritate: kiropractică (aşezarea oaselor în articulaţii în caz de luxaţii), hipnoterapie, regresie în vieţile precedente.

      Aceste efecte pozitive au fost confirmate în mod repetat de rezultatele îmbunătăţite atunci când s-a folosit simbolul Antahkarana în practica respectivă, precum şi de clarvăzători antrenaţi să simtă schimbările din aură şi chakre.

      Acest simbol este multidimensional, dar dintr-o anumită perspectivă pare a fi bidimensional, fiind alcătuit dintrei cifre „7″, aşezate pe o suprafaţă plană.

      Cei trei de „7″ reprezintă cele 7 chakre majore, cu cele 7 culori şi cele 7 tonuri din gama muzicală.

      Aceşti trei de „7″ sunt amintiţi în cartea revelaţiei „Apocalipsa”, ca fiind cele 7 lumânări, 7 trompete şi cele 7 sigilii.

      Dintr-o altă perspectivă, simbolul apare ca un cub tridimensional, energia lui mutându-se din dimensiunea a doua în dimensiunea a treia şi poate fi observat cum se ridică continuu din dimensiune în dimensiune, din ce în ce mai sus până la cea mai înaltă dimensiune (accesibilă nouă, oamenilor), care este aceea a Sinelui Superior.

      Este evident că simbolul nu a fost generat de tibetani, dar nu există scriere care să indice originea lui. După opinia lui Michelle Griffith, simbolul a fost la început dat pământenilor în timpul civilizaţiei Lemuriene (civilizaţia „MU”), acum cu peste o sută de mii de ani în urmă.

      Simbolul Antahkarana a fost creat de un consiliu de Maeştri Iluminaţi (lucrători ai luminii, spirite ridicate deasupra încarnării) care supravegheau evoluţia galaxiei noastre.

      Ei au constatat că oamenii de pe pământ aveau nevoie de ajutor pentru a-şi restabili conexiunea cu Şinele lor Superior. Maeştrii au creat simbolul Antahkarana şi,printr-un decret, au dat simbolului „conştiinţă individuală”.

      Acum, oricine foloseşte simbolul, va avea în mod automat refăcută conexiunea dintre creierul fizic şi Sinele Superior (această legătură nu numai că va fi refăcută, ci şi întărită). Sinele Superior este acela care creează şi conduce efectele benefice ale simbolului Antahkarana şi, de aceea, acesta nu poate fi folosit niciodată în scopuri rele. Acest simbol sacru a fost ţinut secret timp de mii de ani, fiind cunoscut şi folosit numai de câţiva.

      Antahkarana este un simbol special care are conştiinţă proprie, lucrează direct asupra aurei şi a chakrelor, are efecte vindecătoare variate, în funcţie de nevoile persoanei la momentul respectiv. Din moment ce efectul simbolului este condus de Sinele Superior, va avea întotdeauna un efect benefic, neputând fi niciodată folosit greşit sau cu intenţii rele.

      Simbolul poate fi aşezat sub o masă de masaj sau sub un scaun sau pe perete sau pe corp, cu imaginea spre zona de vindecare.

ANTAHKARANA CELOR ŞAPTE LUMI

      Antahkarana celor şapte lumi se deosebeşte de celelalte ipostaze ale simbolului de bază prin aceea că braţele sale sunt despărţite în zona centrală, dând naştere la trei zone distincte în forma cifrei 7.

      Această Antahkarana are capacitatea de a secţiona energiile malefice, ajutând astfel foarte mult la realizarea chirurgiei de lumină.

      Antahkarana propriu-zisă este înconjurată de un cerc de grosime mai mare pentru a crea o oglindă reflectorizantă cu rol de amplificator al energiilor emise prin centrul simbolului.

ANTAHKARANA KABALISTICĂ

      Antahkarana geometriei sacre kabalistice este un simbol care se întâlneşte mai rar şi care este format dintr-o Antahkarana Yang încadrată într-o figură sacră. Este folosită exclusiv pentru emisia concentrată a energiei sub forma a trei raze laser de vibraţie foarte mare. Se creează astfel o prismă triunghiulară regulată cu o putere de penetrare foarte mare.

ANTAHKARANA YANG

      Este o variantă care are braţele mai scurte şi mai groase, fiind considerată pozitivă, dar nu în sens energetic, ci într-un sens tipic tradiţiei metafizice chinezeşti. Are rol puternic vitalizant, inducând o stare de energizare prin amplificarea biocâmpurilor, în special a celor corespunzătoare chakrelor inferioare respectiv Muladhara, Svadhishthana si Manipura.

      Aceasta este indicată pentru insomnii, caz în care este bine să fie plasată pe pat, sub perna pe care se doarme, asigurând astfel un somn liniştit şi însoţit de vise plăcute.

      Este, de asemenea, Antahkarana virilităţii, asigurând echilibrarea optimă a energiilor Yin şi Yang în corpul bărbaţilor şi al femeilor. Acest simbol se utilizează în general pe bază intuitivă.

ANTAHKARANA YIN

      Această ipostază a Antahkaranei are braţele subţiri şi zvelte, lungi, fiind considerată negativă şi cu un important rol în vindecarea emoţională şi karmică.

      Impreună cu Sei He Ki, are un puternic efect de curăţare şi deblocare a chakrei celui de-al treilea ochi, echilibrând funcţionarea mentalului şi eliminând în timp efectele diferitelor traume emoţionale suferite în copilărie sau în trecutul karmic.

      Acest simbol rezonează puternic cu chakra inimii (Anahata), putând fi aplicat membrilor unui cuplu aflat în derivă sau pentru revitalizarea unei relaţii monotone. Şi utilizarea acestui simbol este intuitivă.

CRUCEA ANTAHKARANICA

      Cruce simetrică de vibraţie foarte mare care ajută la eliminarea energiilor şi entităţilor malefice atunci când alte simboluri nu dau rezultate. Aplicarea acestui simbol în sala de tratament previne umplerea camerei de energii negative şi uşurează foarte mult procedura de curăţare de la sfârşitul zilei de tratament.

PĂTURA DE ANTAHKARANA

      Simbol care măreşte considerabil puterea Antahkaranelor. Plasat sub scaune, sub pat, sub masă sau sub pernă, acest simbol dă lumină, elimină energiile negative şi curăţă locul respectiv de entităţi malefice. Se poate folosi, pentru a-i creşte puterea, şi pe culoarea violet.

Urmatorul simbol din Sistemul Shamballa MDH Reiki: Mer Ka Fa Ka Lish Ma (MKFa)

Bibliografie:
Vindecarea naturala cu Ingeri, Arhangheli si Lumina
Karuna, autor Risvan Vlad Rusu
Dictionar de simboluri, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/
energoterapie-reiki.ro/simboluri/