mai 31, 2018 by adminVL
CHIRURGIA PSIHICĂ ŞI CHIRURGIA DE LUMINĂ
În cadrul practicilor Reiki avansate, un loc fruntaş îl ocupă Chirurgia Psihică şi Chirurgia de Lumină sau Chirurgia Spirituala (Bioenergoterapia).
Împreună, ele au capacitatea de a rezolva foarte rapid o serie de probleme prin acţiunea la nivelul subconştientului şi al matricei energetice personale.
Foarte multă lume face confuzie între noţiunile de „Chirurgie Psihică” şi „Chirurgie de Lumină”, deşi acestea, aşa cum o sa vedeti mai jos, reprezintă două concepte diferite ale terapeuticii complementare clasice.
Ele nu aparţin strict practicii Reiki, fiind folosite împreună cu orice fel de practică bioenergetică ce oferă acces la Lumină sau la energii vindecătoare.
Chirurgia energetica sau “psihica”, cum mai este cunoscuta, reprezinta o tehnica care inlatura blocajele adanc inradacinate ale negativitatii ce impiedica o persoana sa progreseze pe diverse planuri ale vietii.
Adesea, aceste blocaje energetice, formate din diferite idei, atitudini, emotii, pot perturba curgerea normala a fluxului energetic, constituind, in timp, o cauza reala ce sta la baza aparitiei unei afecţiuni.
Daca aceste blocaje energetice nu sunt eliminate in mod eficient, ele pot cauza nu doar o durere foarte mare, dar si o instabilitate permanenta a campului energetic.
Astfel, chirurgia psihica este o metoda eficienta de a lupta impotriva aspectelor negative ale vietii, fiind benefica in ameliorarea problemelor de sanatate de natura fizica sau emotionala.
În general această procedură este structurată pe etape, însă ea poate fi adaptată intuitiv de către terapeut, în funcţie de cerinţele impuse de cazul pacientului.
Pacientul este solicitat să încerce să vizualizeze afecţiunea de care suferă, să-i dea o formă, o culoare, o textură, un miros sau sa asocieze o anumită senzaţie, după care să reuşească să o izoleze şi mai apoi, să o elimine în totalitate.
Din aceste considerente, se afirma că metoda chirurgiei psihice implică în mod activ participarea pacientului la realizarea tratamentului.
Prin aplicarea de simboluri prin emisia de Lumină, terapeutul va încerca să determine cât mai rapid eliminarea energiilor negative din corpul pacientului, urmănd o etapă de reenergizare totală a câmpurilor sale.
În timpul şedinţei de chirurgie psihică, comunicarea dintre terapeut şi pacient este constantă, încercându-se astfel aducerea la suprafaţă, în zona conştientului, a diferitelor detalii legate de boala tratată.
De asemenea in cadrul chirurgiei psihice, se lucrează foarte mult cu degetele energetice.
Este o tehnică ce implică participarea activă a pacientului. Participarea activă a pacientului nu este obligatorie în acest caz.
Presupune o anumită capacitate de vizualizare, atât în cazul terapeutului, cât şi în cazul pacientului. Pacientul nu trebuie să vizualizeze nimic.
Implică o conştientizare de către pacient a cauzei afecţiunii. Cauza afecţiunii nu este la fel de importantă ca tratarea efectului – durerea ori malformaţia.
Este mai eficientă dacă şi pacientul este iniţiat în Reiki sau are acces la Lumină. Accesul pacientului la sursa universală de Lumină nu contează în acest caz.
Este etapizată şi utilizează simboluri. Nu conţine etape standard, nu obligă la folosirea simbolurilor, dar poate folosi cristale.
Ce înseamnă „degete energetice”? Acestea se formează vizualizând cum vârfurile lor se prelungesc puţin câte puţin în exterior, până ating un anume obiectiv (în acest caz, corpul pacientului).
Tratamentul implică activarea buricelor degetelor cu simboluri Reiki, de regulă cu Dai Ko Myo, fapt care generează o capacitate de penetrare puternică prin obiecte şi în interiorul organelor fiziologice.
De aceea, degetele sunt foarte des folosite în terapie.
Paşii de urmat în cadrul unei şedinţe de chirurgie psihică sunt următorii:
Pacientul îşi găseşte o poziţie comodă, relaxată, stând pe un scaun sau întins în pat, cu mâinile plasate întotdeauna cu palmele în sus (singura excepţie de la această regulă reprezentând-o cei care suferă de hipertensiune arterială, aceştia ţinându-le îndreptate în jos).
Terapeutul îşi activează palmele cu Cho Ku Rei, Sei He Ki şi Dai Ko Myo, iar buricele degetelor cu Dai Ko Myo.
Terapeutul îşi desenează pe fiecare chakră simbolul Dai Ko Myo şi, la o scară mai mare, pe întreaga suprafaţă a corpului.
Se pot invoca îngerii vindecători, astfel încât aceştia să vinâ şi sa asiste la vindecarea pacientului, aducând cu ei Lumină şi binecuvântare.
Pacientul este rugat să-şi localizeze boala, să-i atribuie o forma, o consistenţă, o greutate, o culoare, un miros, o textură şi să spunâ dacă este statică sau în mişcare.
După ce s-a reuşit localizarea bolii în acest mod (ca energie) terapeutul îşi extinde degetele energetice inspirând şi imagindu-si că, prin chakra coroanei, absoarbe o rază de Lumină care coboară spre mâini, apoi spre degete, pe care le prelungeşte către paciet:
Terapeutul desenează simboluri Reiki pe chakrele pacietului pentru a le facilita deschiderea şi aplică aceleaşi simboluri, în varianta mărită, pe tot corpul celui care urmează să fie tratat.
Se desenează simbolul puterii pe locul în care pacientul a localizat boala şi se pătrunde în respectiva zonă cu degetele energetice, curăţând-o şi trimiţând energiile care sunt scoase pentru a fi reciclate.
Se repetă pasul de mai sus de cel puţin cinci ori, pacientul fiind interogat în legătură cu senzaţiile pe care le simte, cerându-i-se sa descrie din nou boala ca localizare (s-a mutat într-alt loc), consistenţă, culoare, textură (cum arată boala acum?) şi să comunice terapeutului dacă observă vreo ameliorare.
Dacă pacientul observă vreo ameliorare, se repetă procedura de câteva ori până ce va constata dispariţia energiilor descrise, dacâ energiile dispar după primul set de curăţări (prin folosirea degetelor energetice), se mulţumeşte îngerilor vindecători, se face o rugaciune şi se trece la următoarea fază.
Împreună cu pacientul, se face o meditaţie de curăţare pentru a îndepărta energiile reziduale rămase în câmpurile sale.
Se face o meditaţie de împământare împreună cu pacientul pentru a-l echilibra.
I se solicită pacientului să respire de câteva ori profund, abdominal, apoi să deschidă uşor ochii, păstrând un uşor surâs pe faţă.
Bibliografie:
Compendiu de Reiki, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro/
energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/