mai 20, 2018 by adminVL
BASTONUL DE FOC; PERIERILE; CURĂŢAREA CANALELOR IDA Şl PINGALA
O metodă foarte rapidă şi eficientă de energizare a întregului organism este reprezentată de tehnica bastonului de foc, care se realizează prin plasarea unei palme activate la nivelul osului sacru şi a celeilalte la nivelul cefei, imaginându-ne că între palme se creează un baston luminos, strălucitor, de culoare alb-aurie, care se menţine timp de 10 minute.
Prin intermediul acestei metode, se produce o energizare rapidă a chakrelor, o curăţare a canalului central însoţită de deblocarea acestuia şi o purificare a celor două extrameridiane principale, Du Mai şi Ren Mai.
Metoda bastonului de foc poate fi folosită şi într-un cadru extins, folosindu-ne de transmisia la distanţă cu ajutorul simbolului Hon Sha Ze Sho Nen şi vizualizându-l pe spatele altor persoane.
Bastonul de foc are puterea de a creşte vibraţia corpului prin lărgirea canalului guvernor.
Să nu uităm că, în terapie, această metodă este foarte eficientă şi poate fi aplicată în tratarea multor afecţiuni ale spatelui, coloanei vertebrale şi in cazul febrei musculare, inducând o stare de relaxare şi calmând de asemenea excesele de stres generate de probleme cotidiene, prin echilibrarea chakrelor inferioare cu cele superioare.
Perierile sunt, de asemenea, o metodă foarte importantă şi se aplică la sfârşitul tratamentului.
Ele sunt de mai multe feluri iar importanţa lor este foarte mare, uneori reprezentând chiar 30% din întregul tratament, întrucât ele reglează fluctuaţiile tensiunii arteriale, decongestionează zonele cu blocaje şi produc o irigare profundă cu sânge a celulelor bolnave.
În plan ezoteric, perierile produc o uniformizare a aurei, făcând-o mai receptivă la semnalele primite de la sursa universală de energie şi Lumină, în special daca înaintea lor se aplică pe tot spatele simbolul Şarpelui de Foc.
Perierile orizontale se realizează cu ambele mâini, păstrănd degetele depărtate, în mişcări succesive şi pe o direcţie paralela cu solul, pornind de sus în jos, până în zona coccigiană.
Aceste mişcari se repetă de două sau de trei ori şi au rol în energizarea articulatiilor intervertebrale şi a rădăcinii nervilor spinali, asigurând şi o foarte bună funcţionare a sistemului nervos vegetativ.
Perierile verticale sunt realizate cu mâna dominantă, pornind de la ceafă spre zona coccigiană de-a lungul coloanei vertebrale iar apoi lateral în ambele părţi, pe linia care porneşte de la omoplat spre oasele bazinului.
De asemenea, aceste perieri se repetă de câteva ori, având un rol foarte important în asigurarea unui flux energetic constant de-a lungul meridianelor.
Perierile oblice se realizează tot cu mâna dominantă, ca şi perierile verticale, de-a lungul traseului care uneşte omoplatul stâng cu oasele din partea dreaptă a bazinului şi invers.
Această metodă asigură curăţarea energetică profundă a zonei spatelui.
Tăierile reprezintă de asemenea o metodă utilizată la sfârşitul terapiei, după perieri.
Ele asigură eliminarea corzilor formate între terapeut şi pacient în timpul şedinţei de vindecare, astfel încât energiile negative să nu curgă din nou înspre cel tratat.
Această metodă se realizează ţinând palma cu degetele unite, lipită de spatele pacientului, executând de câteva ori o mişcare bruscă şi vioaie a palmei dinspre omoplatul stâng spre oasele din partea dreaptă a bazinului şi invers.
Canalele Ida şi Pingala sunt două trasee energetice adiacente canalului central Sushumna; ele coboară elicoidal şi simetric în jurul acestuia din urmă.
Blocarea lor produce grave discontinuităţi energetice la nivelul câmpurilor, de buna lor funcţionare depinzând şi gradul de deschidere a chakrelor, tocmai de aceea fiind atât de importantă curăţarea acestora.
Pentru a curăţa canalele Ida şi Pingala vom folosi degetele index şi mijlociu de la mâna dominantă pe care le vom plasa la ceafă, în proiecţia dorsală a celui de-al treilea ochi, şi vom face mişcări repetate şi bruşte până la baza osului coccis, de trei până la nouă ori.
Curăţarea canalelor Ida şi Pingala se va realiza întotdeauna înaintea tăierilor.
Bibliografie:
Compendiu de Reiki, autor Risvan Vlad Rusu
noutati.energoterapie-reiki.ro/
energoterapie-reiki.ro/
www.facebook.com/EnergoterapieReiki/