Cum ajută practica Reiki? de Pamela Miles, Maestru Reiki

Traducerea articolului: How does Reiki help© by Pamela Miles

      Pamela Miles (www.reikiinmedicine.org), Maestru Reiki practicant din 1986, este posesorul și deține proprietatea intelectuală a acestui document. Sunteți binevenit să folosiți această traducere ca atare, fără copierea sau schimbarea conținutului sau a modului de prezentare, în niciun fel. Întregul conținut este protejat de drepturile de autor (copyright).

      Traducerea în limba română a fost realizată sub auspiciile Asociației Reiki Usui ® Brașov de către Simon Eniko.

Când mergem la doctor, ne sunt tratate afecțiunile – durerea de gât, stomacul deranjat, insomnia, oricare ar fi acestea. Când mergem la un terapeut Reiki, acesta ne tratează pe noi – persoana care suferă de o afecțiune (sau persoana care nu suferă de nicio afecțiune, dar știe că va dobândi o afecțiune, dacă nu se îngrijește).

Cel mai probabil, practicianul Reiki își va plasa mâinile pe acea parte a corpului care doare (bineînțeles, cu permisiunea noastră). Dar nu se va opri aici. Cei mai mulți practicieni vor atinge de asemenea cu mâinile, capul și partea frontală și cea dorsală a trunchiului.

Vom putea simți anumite senzații în locurile în care se află mâinile practicianului. Cel mai adesea se întâmplă acest lucru. Este frecvent sentimentul de căldură şi perceperea unor mişcări subtile. Sau vom observa cum acea parte a corpului se deschide mai mult, devine mai liniştită. Dacă simţeam durere, aceasta probabil se va reduce în intensitate sau va dispărea, chiar daca practicianul Reiki încă nu a atins acea parte dureroasă a corpului.

Practica Reiki înseamnă echilibrare

Cum este posibil ca durerea dintr-o anume parte a corpului să se amelioreze, când mâinile practicianului Reiki se află în altă parte?

Indiferent unde se află poziţionate mâinile practicianului şi oricât de plăcut este acel uşor contact, cel mai important beneficiu al vindecării Reiki este ceea ce se întâmplă “în spatele cortinelor”, în corpul nostru, unde acesta îşi aduce aminte de ceea ce ştie să facă cel mai bine – să realizeze autovindecarea.

Spre deosebire de abordarea medicinii convenţionale, care intervine direct pentru a contracara problema, vindecarea Reiki nu este direcţionată către simptome sau afecţiuni.

Parasimpatic…. ?

În loc să atace afecţiunile în mod direct, o abordare care deseori atrage efecte secundare, practica Reiki echilibrează întregul nostru sistem. Atunci când corpul nostru este echilibrat, mecanismele proprii de autovindecare funcţionează cel mai bine.

În timp ce mâna prin care trece Reiki se află pe o anume parte a corpului, indiferent dacă o senzaţie locală este sau nu perceptibilă, se produce o reacţie în tot corpul, sistemele noastre intrând sub influenţa sistemului nervos parasimpatic.

De ce este acest lucru important?

Atunci când domină sistemul nervos parasimpatic, corpul se află într-un proces de odihnă şi digestie. Priorităţile sale în acest timp sunt de a se reface, de a se vindeca, de a se nutri şi de a se reechilibra. Corpul nostru ştie să facă acest lucru foarte bine, dar din cauza stilului nostru de viaţă încărcat ne aflăm în modul reactiv al sistemul nervos simpatic, în care prioritatea corpului nostru este de a face faţă (luptă sau fugi), nu de a vindeca.

Corpurile noastre pur şi simplu nu pot să facă faţă şi să vindece în acelaşi timp. Este fie luptă/fugi, fie odihneşte-te/digeră – nu ambele în acelaşi timp.

Sursa:
reikiinmedicine.org/wp-content/uploads/2014/11/How-does-Reiki-help-Cum-poate-Reiki-ajuta-traducere-Eniko1.pdf